Mirella gaat schrijven over gezond en bewust eten voor het hele gezin

Hallo allemaal, mijn naam is Mirella Schulte. Ik ben een Amsterdamse van 34 jaar, gelukkig getrouwd met Jeroen en trotse moeder van 3 kinderen (10, 8, 3 jaar). Vol trots mag ik jullie vertellen dat ik ga schrijven voor Miss Natural!

Sinds één jaar zijn wij met het hele gezin bewuster gaan eten. Ik ben altijd al een ‘jojo’ geweest, ik hoef maar naar een lekker stukje chocolade te kijken en er zit weer een kilo aan. Maar de gezondheid van mijn jongste zoontje was toch wel doorslaggevend om gezonder en bewuster te leven. En dat is dan ook waar ik voornamelijk over zal gaan schrijven, over gezond en bewust eten voor het hele gezin.

Ziek vanaf de geboorte

Onze jongste zoontje was nog geen 24 uur oud en we lagen in het ziekenhuis met 40 graden koorts. Hij lag aan een infuus met 2 soorten antibiotica. Er werd vocht uit zijn ruggenmerg genomen maar er kwam geen duidelijkheid uit. Nu, drie jaar later, weten we nog niet wat er met hem is. Hele winters in hij ziek: oorontsteking, verkouden, koorts en noem maar op… We lopen steeds bij de huisarts binnen en die kan ook niets.

Anders eten hielp!

Dus vorig jaar besloot ik het eens te gaan proberen door anders te gaan eten en het leek beter te gaan. Totdat hij helaas besloot dat hij geen zin meer had om te eten… Ja hoor, lekker zo een eigenwijze periode!

Maar ik voelde mij toch wel heel goed met onze nieuwe leefstijl. Mijn huid werd er mooier door, mijn gewicht werd minder en het kwam er ook niet meer bij. Wauw, dat is toch perfect!

Geïnspireerd om voedingsdeskundige te worden

Ik raakte zo geïnspireerd van natuurlijk eten dat ik vorig jaar heb besloten om een studie voedingsdeskundige te gaan doen. Ik vind dit echt zo interessant dat ik zeker weet dat ik mijzelf hierin veel verder wil gaan ontwikkelen, de studieboeken leg ik nog lang niet in de kast! Ik hoop aan het eind van het jaar mijn diploma te behalen en mijn eigen praktijk te gaan openen, en tussendoor verder te leren op het gebied van kinderen.

Dromen van een moestuin

Maar ik heb nog meer dromen. Ik hoop in de toekomst met ons gezinnetje eigen moestuin te maken, zodat we nog veel gezonder en bewuster kunnen eten. Want niets is lekkerder en gezonder dan groente uit eigen tuin! En ik hoop hiermee ook dat mijn kinderen enthousiast gaan worden op het gebied van gezond en bewust leven.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!