arrow_drop_up arrow_drop_down
9 maart 2013 

Nieuw redactielid Saapke stelt zich voor

Mijn naam is Saapke Binnema, ik ben een Friezin van achter in de dertig en ik ga schrijven voor Miss Natural! Sinds een aantal jaar ben ik met bewust eten bezig. Ik zat toen in een drukke en stressvolle periode, die letterlijk ziekmakend was.

Ik besloot daarom  geen vlees, vis, alcohol en koffie meer te nemen. En eenmaal bezig met keuzes maken kwam daar ook biologisch eten bij, samen met yoga en meditatie. Daar voelde ik me een stuk rustiger en gezonder bij!

Clean eating

Uit gemakzucht is die levensstijl echter wat verwaterd, maar vorig jaar las ik het boek ‘De Hormoonfactor’ van Ralph Moorman en dat zette me weer in de goede richting. Ik eet nu voornamelijk biologisch, zonder suikers en tarwe. Omdat ik geen vlees neem, eet ik wel met mate zuivel. Ik noem het clean eating. Omdat het zo schoon voelt! Het boek gebruik ik als richtlijn, het is niet zo dat ik altijd suiker- en tarwevrij eet. Maar mijn ervaring is wel dat je vanzelf bewuster omgaat met iets ongezonds.

Fit by 40

Mijn doel en motto  is: fit by 40! Ik heb nog even om strak in het vel te komen zitten, met meer spiermassa en minder vetmassa. Daarom doe ik aan fitness en hardlopen en probeer ik verschillende soorten superfood uit, zoals tarwegras, spirulina en erwtenproteïnepoeder.

Het leuke is, dat als je eenmaal merkt dat het werkt, je helemaal niet zoveel moeite meer hoeft te doen om de goede keuzes te maken. Je gezond en sterk voelen motiveert enorm om toch die appel te nemen in plaats van die koek, of om een keertje extra naar de sportschool te gaan. Fitness bevalt mij nu prima, omdat je het steeds een stukje zwaarder kunt maken, en ook hier is progressie een grote stimulans. Maar ik heb ook wel groepslessen als bodypump, bodybalance en pilates gedaan. Belangrijk is of je er plezier aan beleeft en dat je ervan overtuigd bent dat je het allemaal zelf in de hand hebt! Jij bepaalt wat je koopt, wat je eet en hoe je traint!

Ik hoop binnenkort deels van mijn nu nog lege moestuin te kunnen eten. Verser en biologischer kan gewoon niet! Ik heb eerder op kleine schaal wat uien, sperziebonen, tomaten en kruiden geplant, maar nu heb ik een grotere moestuin om in te richten. Ik hoop mijn zoon hierdoor ook iets enthousiaster te krijgen voor het eten van groente, want dat is wel eens lastig met een peuter. Wellicht wordt hij door zelf te planten, kweken en verzorgen zo nieuwsgierig dat hij alles wel wil proeven…

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Eva de Beijer
Saapke Binnema

Door

Saapke Binnema

op 9 March 2013

Dank je Eva, mijn eerste stukje staat al klaar!

Layla Pansier
Dieuwke

Door

Dieuwke

op 10 March 2013

Leuk! Hier ongeveer hetzelfde verhaal! (en ook Friezin!) Ik ga je zeker volgen! :)

Janneke en Maarten

Door

Janneke en Maarten

op 7 June 2013

Saapke! Ik kende Miss Natural al, maar nu ik weet dat jij er voor schrijft vind ik het nog leuker :) Groetjes Janneke (en Maarten)

Reactie plaatsen