datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Ontdek hoe je weer goed kunt zien zonder bril!
07 oktober 2016 
3 min. leestijd

Ontdek hoe je weer goed kunt zien zonder bril!

Dat klinkt natuurlijk erg makkelijk, maar om zomaar te besluiten om voortaan zonder bril door het leven te gaan is niet zomaar iets. Toch is hier wel een nieuwe ontwikkeling gaande waarin het  mogelijk is om via oog oefeningen weer normaal te kunnen zien. Wat als jij je bril voortaan niet meer hoeft te gebruiken en voortaan zonder bril of lenzen door het leven kan gaan? Loop jij misschien vast op bepaalde punten in je leven? Zit je niet lekker in je vel? Ervaar je spanningen? Ben je misschien vaak moe? Of zitten oude zaken uit het verleden je dwars?

Goed-zien-zonder-brilJe hebt waarschijnlijk nog nooit de link gelegd, maar het dragen van je bril kan dit soort negatieve gevoelens versterken en in stand houden waardoor je persoonlijke groei stagneert. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan even verder!

leren-zien-met-eigen-ogenLeren zien met je eigen ogen

Als je ogen wazig zien, zoek je de oplossing in geslepen glas. Op iedere hoek vind je tegenwoordig wel een opticien. Brillen horen bij het straatbeeld. Het kijken door glazen is in onze maatschappij heel gewoon geworden en niemand denkt er meer over na. Maar is het wel zo logisch dat we een bril op onze neus zetten? Geslepen glazen helpen je inderdaad direct goed te zien. Dat is de essentie van wat glas doet: het maakt alles scherp. Een beetje té eigenlijk, voor je het weet zijn je ogen aan de abnormale helderheid gewend. Zet je na een tijdje de bril af, dan is je zicht nog waziger dan voorheen en denk je helemáál niet meer zonder te kunnen leven.

Een vreemd hulpmiddel

Je brillenglazen helpen je dus om haarscherp te zien. Maar dit gaat ten koste van andere kwaliteiten van het zicht, zoals contrast, kleur en diepte. “Wat een vreemd hulpmiddel,” was de conclusie van de Amerikaanse oogarts William Bates (1860-1931), toen hij merkte dat de patiënten die hij een bril had aangemeten alleen maar slechter waren gaan zien als ze na een jaar terugkwamen voor controle. Door jarenlang allerlei tests uit te voeren op zichzelf en zijn patiënten, ontwikkelde hij een natuurlijke methode om weer goed te gaan zien. Met eigen ogen, dus zonder glas ervoor.

Wazig zicht door spanning in de oogspieren

De Batesmethode maakt onder andere veel gebruik van licht en duisternis. Zonoefeningen als ‘lichthappen’ helpen bij het genezen van oogklachten en ‘palmeren’ is uitgegroeid tot misschien wel de meest heilzame Batesoefening. Als je ‘palmeert’, sluit je je ogen voor een bepaalde tijd af met je handpalmen en laat je de duisternis diep naar binnen stromen. Dit werkt machtig ontspannend en het kan zijn dat je direct al even beter ziet. Bates ontdekte namelijk dat alle oogklachten, dus ook het wazig zien, veroorzaakt worden door spanning in de oogspieren. De oogbol wordt ingedrukt en vervormt. Daardoor vallen binnenkomende beelden niet meer precies óp het netvlies, maar er iets voor of achter, met wazig zicht tot gevolg. De sleutel tot goed zien is ontspanning van de oogspieren.

Meer kleur, diepte en contrast

Karin Hogenboom begon 8 jaar geleden met het volgen van de Batesmethode. Direct na haar eerste lest merkte zij al grote veranderingen op. Ogen zijn inmiddels haar passie en daarom is zij in 2010 gestart met haar eigen bedrijf VolZicht. Ze heeft inmiddels al duizenden mensen geholpen om goed te zorgen voor hun ogen en weer te leren zien zonder bril of lenzen. Zelf is het stoppen met dragen van haar bril en lenzen een van de beste beslissingen die zij in haar leven heeft genomen. Door geen bril meer te dragen en ontspanningsoefeningen te gaan doen voor haar ogen, kreeg ze veel meer rust en ruimte in haar leven. Ze ging meer zien dan ze met bril ooit heeft gedaan en kwam erachter dat goed zien heel divers is.

Dr. Batesmethode

Alles staat met elkaar in verbinding. Er is zoveel dat zijn weerslag heeft op de kwaliteit van je zicht: geblokkeerde emoties, scheefstand in wervels, maar ook tekorten in de voeding kunnen ervoor zorgen dat je – tijdelijk of permanent – wazig ziet. Ogen zijn misschien wel de belangrijkste zintuigen die het innerlijke en het uiterlijke leven met elkaar verbinden.

Cursus-Volzicht-zien-zonder-bril-lenzen

20% Korting op de cursus Nieuwe Ogen

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij ook weten wat voor oefeningen jij kan uitvoeren om jouw zicht te verbeteren? Of ben je geïnteresseerd geraakt en wil je nog meer weten over hoe het allemaal werkt? In de cursus Nieuwe Ogen leer je oefeningen die je ogen in topconditie brengen. Oogklachten behoren tot het verleden met deze door Dr Bates in de jaren 20 ontwikkelde oefeningen. Ook als de klachten ontstaan door bril of lenzen. Gun jezelf Nieuwe Ogen en ontvang nu 20% korting op de cursus Nieuwe Ogen. Gebruik hiervoor de kortingscode: missnatural20 bij aanmelding.

Zou  jij willen stoppen met het dragen van een bril of lenzen?

Handtekening-Miss-Natural

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
leny loozen tibosch
Door

leny loozen tibosch

op 09 Nov 2016

LS. ben bijna 90 , gebruik leesbril, na 1 uur lezen stop ik worden de woorden vaag. M'n geheugen is ook niet opperbest. welke kans heb ik om zonder leesbril (3) met de cursus in zee te gaan.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading