datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Persoonlijke zorg is essentieel bij vruchtbaarheidsbehandelingen
03 december 2019 
3 min. leestijd

Persoonlijke zorg is essentieel bij vruchtbaarheidsbehandelingen

Na 1 jaar proberen krijgen de meeste stellen vanuit de huisarts een doorverwijzing naar de gynaecoloog in het ziekenhuis of fertiliteitskliniek. Tegenwoordig wijken steeds meer stellen uit naar het buitenland voor vruchtbaarheidsbehandelingen, zeker wanneer ze in eigen land voor hun gevoel vastlopen of uitbehandeld zijn. Omdat ik zelf het medische traject heb doorlopen en nu stellen help met een onvervulde kinderwens ga ik de komende tijd voor jullie verschillende fertiliteitsklinieken bekijken en daarover schrijven.

Op bezoek bij Kinderwenscentrum Tambre in Madrid

Kinderwenscentrum Tambre is bijvoorbeeld zo’n pionier in het buitenland op het gebied van geassisteerde voortplanting. De kliniek is gelegen in het centrum van Madrid. Sinds de oprichting in 1978 tot op heden heeft Clínica Tambre zichzelf weten te positioneren als een maatstaf in de vruchtbaarheidssector. Ik ben benieuwd wat ertoe heeft geleid dat er in de afgelopen 40 jaar al heel veel stellen hebben gekozen om hun droom daar te vervullen. Op 11 december bracht ik een persoonlijk bezoek aan dit kinderwenscentrum in Madrid en sprak met CEO, Inge Kormelink. Zij is Nederlandse en ik kan haar al jullie vragen over vruchtbaarheidsbehandelingen stellen.

Bijdrage van de slagingspercentages

Kinderwenscentrum Tambre staat garant voor resultaat, de slagingspercentages zijn gemiddeld hoger van het Spaanse en Europese gemiddelde. Volgens Egg Donation Friends, erkende organisatie binnen de sector, heeft de kliniek 93% succes in hun behandelingen. Zo, dat klinkt in mijn oren als veel; 93% slagingskans bij een vruchtbaarheidsbehandeling. Per cyclus is de mens een van de minst vruchtbare soorten op deze planeet. Van alle stellen die regelmatig seksueel contact hebben en van wie de vrouw een normale cyclus heeft, is 70% binnen een half jaar zwanger en ruim 80% na een jaar. Het tweede jaar worden er nog 10% zwanger. Gemiddeld bedraagt de zwangerschapskans ongeveer 15% per cyclus. Een goede eicel heeft in de juiste omstandigheden ongeveer 70% kans om bevrucht te raken. Eenmaal bevrucht heeft de eicel opnieuw 70% kans om voldoende verder te ontwikkelen zodat een innesteling mogelijk wordt. Toch redt daarbij slechts 1 op 3 embryo’s het tot een positieve zwangerschapstest. Dat laat zien dat er een streng filtersysteem aan het werk is: de natuurlijke selectie.

Kinderwenscentrum Tambre heeft een medisch team wat helemaal gespecialiseerd is in voortplantingsgeneeskunde. Binnen de kliniek is er ook een team patiënten begeleiding aanwezig dat meerdere talen spreekt, waaronder ook Nederlands. Zij helpen en begeleiden jou gedurende het hele proces. Naast patiënten begeleiding is er ook psychologische begeleiding beschikbaar die altijd klaarstaat bij belangrijke momenten gedurende het traject.

Specialisatie in complexe zaken

Rocío en Agustín wilden al twee jaar graag kinderen krijgen. Toen dit echter niet mocht lukken, besloten zij naar de Tambre toe te stappen. Het bijzondere aan Agustín haar situatie is, dat zij leed aan PCOS (polycysteus ovariumsyndroom) en haar man had een erfelijke genetische ziekte. Dankzij In-Vitrofertilisatie (IVF) en pre-implantatie genetische diagnose (DGP) is het echtpaar nu gelukkig met hun tweeling, Pilar en Pablo. Persoonlijke zorg is essentieel bij de vruchtbaarheidsbehandelingen omdat je nu eenmaal in deze meest kwetsbare situatie van je leven heel veel waarde hecht aan empathie en het gevoel van begrip. Daarnaast is het ook belangrijk, zoals Andrea (patiënt van Tambre) uitlegt, dat het personeel vanuit de kliniek jouw kinderwens niet beschouwt als het kopen van een product. Andrea heeft leukemie overwonnen, maar veel moeite om zwanger te worden. Ondanks alles was zij toch in staat om haar droom waar te maken met Fran, haar partner, door eiceldonatie. Het stel is Dr. Santiago enorm dankbaar voor alle begeleiding, begrip en behandeling die zij hebben gekregen.

Persoonsgericht en kwaliteitsgericht

Wat mij opvalt is dat alle overtuigingen van de patiënten van Clínica Tambre gemeen hebben, is het gevoel van veiligheid en het welzijn die zij ondervonden tijdens hun ervaring in de kliniek. Patiënten die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan strijden enorm tegen onzekerheid en voelen zich heel vaak kwetsbaar en machteloos. “Ze behandelden ons op een persoonlijke, menselijke manier, iets wat we met het onderwerp: vruchtbaarheidsbehandelingen misten”, vertelt Rebeca, een andere patiënt in de kliniek. Na onaangename ervaringen en onzekerheden op het gebied van sociale zekerheid, koos zij voor een IVF (in-vitrofertilisatie)behandeling bij Tambre. Rebeca is nog altijd dankbaar voor de toewijding die zij gekregen heeft van de kliniek in haar situatie.

Clinica Tambre geeft het vertrouwen door de patiënten persoonlijk en liefdevol te behandelen. Zoals CEO, Inge Kormelink, zegt dat het werk van de kliniek is, om mensen te helpen hun droom te verwezenlijken door het creëren van een familie, wat tevens bijdraagt aan de vooruitgang in de wetenschap en de samenleving.

Als ik iets zelf heb gemist in de tijd dat ik vruchtbaarheidsbehandelingen onderging, dan was het wel de menselijkheid, compassie en invoelingsvermogen. Zwanger worden zou de meest leuke tijd van je leven moeten zijn, dus informeer je goed voordat je kiest voor een fertiliteitskliniek. Ga eerst het gesprek aan. Voelt het goed?

Kennismaking met Tambre

Tambre komt op 24 en 25 januari naar Hilversum, om je uit te leggen hoe zij jou kunnen helpen met het vervullen van jouw onvervulde kinderwens.

Overweeg jij om een vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan in het buitenland of heb je dit al gedaan? Deel dan jouw ervaring in een reactie en inspireer anderen!

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading