datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Preventieve gezondheidszorg volgens de natuurgeneeskunde
27 april 2014 
3 min. leestijd

Preventieve gezondheidszorg volgens de natuurgeneeskunde

Bij preventie denken de meeste mensen eerder aan controle bij de tandarts of de gordel in je auto, dan aan met een vooruitziende blik maatregelen omwille van je gezondheid nemen. Toch is dat precies wat ik en met mij vele collega’s willen bereiken onder de noemer preventie. Gelukkig realiseren steeds meer mensen dat de persoonlijke manier van leven van invloed kan zijn op je gezondheid.

Preventieve gezondheidszorg is de gezondheidszorg van de toekomst. De zorgverzekeraars hebben er de mond vol van, want het bespaart hen geld.

5 natuurgerichte principes

De niet-reguliere gezondheidszorg werkt al jaren preventief vanuit 5 natuurgerichte principes. Je zou het ook grondbeginselen kunnen noemen en een vergelijking kunnen trekken met de 5 elementenleer water, aarde, vuur, lucht en ether [Chi].

Het voorbeeld van de Wonderpil

De natuurlijke principes zijn makkelijk te verduidelijken aan de hand van het volgende voorbeeld: stel je voor dat er een speciale pil bestaat die kanker kan genezen. Waar zou deze pil aan moeten voldoen om succesvol te zijn? Voordat ik deze vraag beantwoord, sta heel even stil en bedenk zelf wat zo’n pil zou moeten kunnen doen.

Allereerst zou deze pil een krachtige intentie tot genezing in zich moeten hebben om de patiënt te helpen een besluit te nemen die hij tot in zijn vezels kan ervaren. Het besluit om de kanker te overleven en zijn lichaam volledig te genezen.

Het eerste principe is het principe van Energie. Een intentie leidt tot een actie, tot het gebruik en verbruik van energie. In het voorbeeld van de pil moet deze voldoende energie in zich hebben om een beweging op gang te brengen die ervoor zorgt dat het lichaam de tumor kan opruimen en tegelijkertijd nieuw weefsel kan aanmaken.

Ten tweede moet de pil de juiste prikkel in zichzelf besloten hebben. Wat een juiste prikkel of stimulans is, hangt af van het principe van prikkeloverdracht. Met andere woorden: hoe ga jij om met prikkels en hoe verwerkt het lichaam de prikkels uit de ‘wonderpil’. Elk mens is immers verschillend. Sommigen gaan graag 20 minuten achter elkaar de sauna in, waar anderen het slechts 5 minuten volhouden. Een therapie, kruid of pil moet de juiste prikkel in zich hebben die niet te sterk, maar ook niet te zwak is.

Ten derde moet de pil het lichaam voeden. Want zonder juiste en optimale voeding kun je geen tumor opruimen en verwijderen. Dit is het principe van voeding dat meer in zich heeft dan alleen het fysiek voeden van het lichaam, maar ook het geestelijk voeden van het lichaam.

Ten vierde moet de ‘wonderpil’ zorgen voor een afvoer van alle gifstoffen. maar ook alle negatieve emoties, trauma en mentale constructies die de tumor mede hebben veroorzaakt. Het werkingsprincipe van drainage komt er op neer dat de afvoerwegen in het lichaam naar behoren moeten werken en dat de tumor na te zijn opgelost met behulp van de overige vier principes dient op de juiste manier te worden afgevoerd.

Besluiten en intenties zijn de creaties die beginnen in de geest. Vraag een uitvinder naar het allereerste begin van zijn uitvinding en hij zal zeggen iets in de trant van: “Ik ‘zag’ de oplossing voor mij en heb het vervolgens gecreëerd”. Zo richt de topsporter zich op zijn mogelijke overwinning, waarna hij de wedstrijd wint. Dit is het vijfde principe van Psyche [letterlijk: de ziel] die zegt dat er meer is dan alleen materie en energie.

Preventieve en holistische zorg

Bestaat een dergelijke pil? Nee helaas, maar dat wist je natuurlijk al. Wat het voorbeeld van de ‘wonderpil’ wel duidelijk maakt is dat met behulp van de 5 principes zowel preventief als holistisch gewerkt kan worden. Je kunt zowel met chronische, als acute, als zelfs geen klachten terecht bij één van zorgverleners die volgens deze 5 natuurlijke principes werken. Zij kijken naar de mens achter de klacht en behandelen behalve de symptomen ook de achterliggende oorzaken.

Dat lijkt behoorlijk ingewikkeld, maar dat is het in feite niet. Een natuurgeneeskundig therapeut heeft een duidelijke intentie van waaruit hij werkt en hij zal meerdere vormen van energie, technieken en adviezen gebruiken om een proces van zelfgenezing bij de cliënt op gang te brengen. Of het nu gaat om geestelijke dan wel fysieke hulp en advies is om het even. Elke cliënt kan dit zien en ervaren.

Beroeps Associatie Therapeut en Consumenten

De BATC, wat staat voor Beroeps Associatie Therapeut en Consumenten, heeft het afgelopen jaar therapeuten opgeleid tot voorlichter in de 5 natuurlijke principes. Zij geven op hun praktijk bij iedereen in de buurt een gratis en vrij toegankelijke presentatie waarin de 5 principes worden uitgelegd en van hun toepassing worden voorzien. Voor meer informatie hierover, en om je aan te melden voor een presentatie, kun je kijken op Natuurlijkepreventie.nl.

Dit artikel is geschreven door: Hayo Bol.

Wat doe jij aan preventieve gezondheidszorg?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading