Raw Aspergesoep Recept

Deze overheerlijke aspergesoep is 100% Raw, 100% biologisch en 100% overheerlijk! Heb hem van de week voor het eerst gemaakt en dat is zo goed bevallen dat, zolang we in het seizoen zitten, deze maaltijdsoep zeker een regelmatig plekje op ons menu  gaat houden!

Wist je dat asperges al in de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werden omschreven als een geneeskrachtig kruid? Met name door de stof asparagine die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen.

Asperge werkt verder ook bloedzuiverend en kan als vochtafdrijvend middel gebruikt worden bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Verder wisten de mensen in de oudheid de asperge ook te waarderen als afrodisiacum met een gunstig effect op het liefdesleven. Hier volgt mij raw aspergesoep recept.

Ingrediënten maaltijdsoep

Voor twee personen heb je het volgende nodig:

  • 250 gr groene asperges
  • 250 ml water
  • 250 gr witte asperges
  • 1 avocado
  • 100 gram bleekselderij
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • Zeezout
  • Peper

Zo maak je raw aspergesoep

Je hoeft de asperges niet te schillen, dat scheelt alvast een hoop werk… Wel even afspoelen onder de kraan en zorgen dat je gespleten stukjes of taai uitziende gedeeltes eraf snijdt.

Snijd de asperges in stukken van 2 cm en bewaar de kopjes apart. Snij de bleekselderij in stukken van 2 cm. Schil en ontpit de avocado, pers de citroen uit. Haal het schilletje van de knoflook af.

Doe nu alle ingrediënten behalve het water bij elkaar in je blender en zet hem aan. Laat blenderen tot je een smeuïge massa hebt. Zet dan je blender op de langzaamste stand en voeg geleidelijk het water toe. Het kan zijn dat je iets meer of iets minder nodig hebt, bepaal zelf de gewenste dikte. (Ik ga voor smoothiedikte.)

Verdeel de soep over 2 grote kommen of over 2 diepe borden. Snij de kopjes van de asperges overdwars doormidden en leg ze voorzichtig boven op de soep. Als je soep dik genoeg is blijven ze mooi drijven. Meteen opeten, en vooral genieten!

Wanneer heb jij voor het laatste asperges gegeten?