Raw Tomatensoep Recept
Deze soep kan zowel warm als koud gegeten worden, als Raw Foodist verwarm ik hem niet boven de 45 graden.
Weetjes over de tomaat
De tomaat is rijk aan vitamines en mineralen, namelijk vitamine C, A, B1, B2, B6, kalium, fosfor en magnesium. De tomaat bevat ook het pigment lycopeen. Lycopeen is een kleurstof dat voorkomt in rode vruchten. Hoe roder de tomaat hoe meer lycopeen, hoe gezonder het is.
Lycopeen is afkomstig van Lycopersicon esculentum het Latijnse woord voor tomaat. Lycopeen is een antioxidant en beschermt hierdoor tegen vrije radicalen zoals sigarettenrook en uitlaatgassen van auto’s. Een grote hoeveelheid antioxidanten in het lichaam zou ook de kans op het hart- en vaatziekten verkleinen.
Lycopeen komt overigens ook voor in aardbeien, kersen of sinaasappels en zelfs bij flamingo’s en zalm. Wist je dat regelmatig tomaten eten oververmoeidheid en veroudering tegengaat?
Ingrediënten raw tomatensoep
Voor twee personen heb je nodig:
- 6 pomodori tomaten
- 1 courgette
- 0.7 liter water
- Peterseli
- Oregano
- Basilicum
- Thijm
- Zeezout
- Peper
Bij voorkeur verse kruiden gebruiken! De kruiden naar smaak toevoegen, de één vindt pittig lekker, de ander mild.
Zo maak je de raw tomatensoep
Een takje peterselie of twee blaadjes basilicum, eenderde courgette en 1 tomaat apart houden. De rest in je blender mengen tot smeuïge massa en eventueel opwarmen. De soep in kop scheppen en de tomaat en courgette die je over had in blokjes erover verdelen, afstylen met takje peterselie. In 5 minuten klaar en superlekker!
Eet jij genoeg tomaat?