Recept: Pizza zonder tarwe

Ik kook vaak zonder koolhydraten. Gewoon, omdat ik het lekker vind en ik sneller een verzadigd gevoel heb en ook hou. Een hele tijd geleden vond ik in een tijdschrift het recept voor gehaktpizza’s en ik was zo verbaasd over de smaak: echt heerlijk en erg verrassend. Je kunt er ook erg goed mee variëren, door andere groenten te kiezen. Zo hou je het steeds een verrassende maaltijd. Redenen genoeg dit heerlijke recept van pizza zonder tarwe met jullie te delen!

Recept: Gehaktpizza, zonder tarwe!

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

(Let op: gehakt krimpt in de oven, ze zullen een doorsnee hebben van rond de 20 cm.)

  • Ruim een pond gehakt
  • Tomatenpuree
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 150 gram champignons
  • Een hand verse spinazie
  • Knoflook
  • Oregano
  • Peper
  • Zout
  • Geraspte kaas om te garneren

Zo maak je de pizza zonder tarwe klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het gehakt met de oregano, peper en zout.
  3. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  4. Verdeel het gehakt in vier delen en maak hier ronde bodems van, van ongeveer halve centimeter dik.
  5. Leg de bodems op de bakplaat en bak ze in de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
  6. In de tussentijd roerbak je de ui en de knoflook, courgette en champignons.
  7. Als laatste voeg je de spinazie toe, roerbak die mee tot het gekrompen is.
  8. Bak in een andere pan 4 mooie spiegeleitjes.
  9. Neem de bodems uit de oven en garneer ze als volgt: smeer de bodems in met dun tomatenpuree, daarna het eitje en vervolgens de roerbakgroenten.
  10. Garneer het geheel met wat geraspte kaas en zet het nog een 10 minuutjes in de oven tot de kaas is gesmolten.
  11. Serveer met een frisse salade

Recept: Knoflooksaus

De gehaktpizza is extra lekker met zelfgemaakte knoflooksaus!

Dit heb je nodig:

  • 8 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Verse kruiden, bijvoorbeeld: peterselie en bieslook, fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst

Zo maak je de knoflooksaus klaar:

Alles mengen en klaar!

Schrijf je in voor de gratis Week zonder Tarwe

De Week zonder Tarwe is voor iedereen die meer wil weten over de voordelen van leven zonder tarwe en glutenvrij eten. Wil je weten wat tarwe kan doen met je lichaam, waarom niet iedereen even goed reageert op tarwe, waarom tarwe dik maakt, en wat lekkere en gezonde broodvervangers zijn? Of ben je op zoek naar lekkere tarwevrije recepten? Dan is de Week zonder Tarwe zeker iets voor jou! Schrijf je nu gratis in via onderstaand formulier.

Wat is jouw favoriete recept zonder tarwe?