Recept voor Chocoladetaart met Biet

Groenten eten. De een doet dit heel gemakkelijk, de ander heeft er meer moeite mee. Groenten hoeven helemaal niet saai te zijn! Je kunt ze ook prima eten tijdens je ontbijt en lunch.

Vanuit de orthomoleculaire voeding worden groenten gezien als de basis van je dagelijkse voeding. Wij gaan tijdens de challenge uit van 500 gram groenten per dag!  Kijk je met mij mee hoe je daar een feestje van kunt maken?

Ik heb 3 recepten voor je: een ontbijtje, lunch en dessert!

Recept voor Pompoen Ontbijt Muffins

Je eerste maaltijd van de dag is hartstikke belangrijk. Wat je hier eet, of juist niet eet bepaalt je stemming en energie voor de dag. Dit vraagt de nodige vitamines en mineralen.

Ingrediënten voor 9 ontbijt muffins

  • 500 gram pompoen + een halve pompoen
  • 200 gram havermeel
  • 50 gram volkoren speltmeel
  • 2 biologische eieren
  • scheutje plantaardige melk
  • 3 theelepel speculaaskruiden
  • sap van een kleine citroen
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 5 eetlepels honing
  • snufje zout
  • 1 eetlepel chia zaadjes

Zo maak je ontbijt muffins

  1. Snijd de pompoen, hol de helft uit en kook of stoom deze ongeveer 15 minuten.
  2. Verwarm de over voor op 180 graden.
  3. Laat de pompoen afkoelen en pureer deze vervolgens fijn.
  4. Meng de pompoenpuree met het meel, bakingsoda en citroensap. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe.
  5. Garneer de muffins met chia zaadjes
  6. Zet voor 35 minuten in de oven.

Een muffin bevat meer dan 50 gram pompoen! Wie wil er nog eentje?!

Recept Boerenkool Omelet

Voor 2 personen maak je voor de lunch eenvoudig een heerlijk omelet met boerenkool!

Ingrediënten

  • 4 biologische eieren
  • 2 flinke handen boerenkool (ongeveer 40 gram)
  • Snufje zout en peper
  • Kokosolie

Zo maak je een Boerenkool Omelet

  1. Breek de eieren en klop ze los
  2. Pureer de boerenkool bij de eieren tot een glas geheel.
  3. Bak in een koekenpan met een beetje kokosolie


Recept Chocoladetaart met Biet

Ja, echt waar! Je leest het goed! Sommige groenten gaan perfect samen met chocolade… en daar maken we voor vanavond dit heerlijke dessert van; een Chocoladetaart met Biet. Gebruik hiervoor een springvorm van circa 24 cm.

Ingrediënten voor de taart

  • 150 gram volkoren rijstmeel
  • 150 gram amandelmeel
  • 200 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 flinke biet (ca. 280 gram)
  • 180 gram kokosolie
  • 3 kleine biologische eitjes
  • 1 grote banaan
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram noten (wal- en hazelnoten)
  • 3 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel bakingsoda
  • Snufje zout

Ingrediënten voor de topping

  • 200 gram cashewnoten
  • 60 ml bietensap
  • 2 eetlepel ahornsiroop

Zo maak je Chocoladetaart met Biet

  1. Laat de cashewnoten minimaal 3 uur weken in water.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Snijd de biet in kleine blokjes en kook of stoom circa 20 minuten.
  4. Laat afkoelen en pureer tot een glad geheel.
  5. Smelt de kokosolie in een pannetje en meng de kokosolie met de kokosbloesemsuiker.
  6. Meng daarna het meel, de bakpoeders en het zout er door.
  7. Prak de banaan en voeg deze samen met de eieren toe.
  8. Voeg het bieten mengsel toe en mix goed.
  9. Voeg dan de cacaopoeder toe, hou je van heel puur? Kies dan voor 1 eetlepel meer!
  10. Snijd de wal- en hazelnoten in grove stukken en meng met de hand.
  11. Zet de taart voor ongeveer 50 minuten in de oven.
  12. Mix de cashewnoten in een mixer tot een glad geheel, voeg daarna de bietensap en de ahornsiroop toe.
  13. Bestrijk de taart met de topping… mmm!

Heb je een van deze recepten gemaakt? Laat het weten in een reactie!

PS Doe mee met de Groente Challenge en ontvang meer recepten met groente per e-mail!