Recept: zomerse en gezonde Paprikasoep

Ik maak graag soepen. Het is een makkelijk te bereiden gerecht en een ideale manier om meer groenten toe te voegen aan je healthy lifestyle. Traditiegetrouw staat elke zomer deze heerlijke homemade parikasoep op het menu, want paprika’s zijn niet alleen heel lekker, maar zitten ook boordevol Vitamine C. Verwen jezelf of je familie en vrienden met deze heerlijke zomerse soep. Ik maak meestal extra porties, zodat ik de volgende dag er ook nog van kan genieten.

Een handige tip voor als je op je werk geen mogelijkheid hebt om je gezonde soep op te warmen: ik verwarm mijn soep ’s ochtends thuis en giet het vervolgens in een thermoskan. Als ik het dan rond lunchtijd uit de kan schenk, is het nog lekker warm.

Dit heb je nodig voor de paprikasoep

De natuurlijke ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 rode paprika’s (hoe roder, hoe rijper en bij voorkeur biologisch)
  • 1 uitje, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • Ongeveer een 1/2 liter groente- of kruidenbouillon (biologisch)
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Tijm
  • Zout & Peper (naar smaak)

Zo maak je de soep:

  1. Snijd de paprika’s in kwarten en verwijder de steel en zaadlijsten.
  2. Zet de oven op grill stand en smeer een bakblik in met wat olijfolie.
  3. Leg de paprikakwarten met de schil naar boven toe en doe ze een minuut of twintig onder de hete grill, tot de schil begint de blakeren.
  4. Laat de paprika’s vervolgens een beetje afkoelen en verwijder de schillen van de paprika’s (zachtjes eraf trekken).
  5. Verhit een soeppan en laat de fijngesnipperde ui, knoflook en verse tijm zachtjes sudderen in een beetje olijfolie.
  6. Doe dan de geroosterde en gepelde paprika’s erbij met de bouillon erbij. Let op met de bouillon, de groenten moeten net onder water staan.
  7. Voeg naar smaak versgemalen peper toe en haal het takje tijm eruit.
  8. Pureer vervolgens de bouillon en groenten met een staafmixer totdat je een fijne en zachte soep hebt.

Optioneel: Je kunt de soep serveren met wat stukjes zachte geitenkaas.

Gezondheidswinst

De schil van de paprika is hard en moeilijk verteerbaar. Door ze te roosteren ben je van  de schil af, en daarnaast krijgen de paprika’s hierdoor een heerlijke zoete smaak.

Let wel op: paprika valt onder nachtschadegroenten en mensen met darmproblemen kunnen klachten krijgen na het eten van nachtschadegroenten.

Eet jij regelmatig soep?