datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Reiki-master en Holistisch Therapeut Claudia Eliens
13 januari 2021 
3 min. leestijd

Reiki-master en Holistisch Therapeut Claudia Eliens

Mijn naam is Claudia, ik ben 42 jaar en woon met mijn 3 kinderen in Veenendaal. Ik ben door diverse beproevingen in mijn leven flink uitgedaagd om in mijn kracht te blijven staan. Deze kracht ben ik soms even kwijtgeraakt en ben hiermee aan de slag gegaan om mijzelf weer te vinden.

Waarom ik doe wat ik doe

Deze ervaringen en de stappen die heb ik ondernomen voor mijn herstel, zijn mijn drive geworden om andere mensen te gaan helpen. In 1998 heb ik mijn diploma’s voor nationaal en internationaal schoonheidsspecialiste & visagie behaald. Daaraan heb ik in 2019 het diploma van Reiki-master en holistisch therapeut mogen toevoegen.

Door een schoonheidsbehandeling te combineren met Reiki en/of holistische therapie kan ik een liefdevolle verbinding leggen tussen het innerlijk en uiterlijk, waardoor je weer gaat stralen van binnenuit. Steeds meer mensen zijn op zoek naar balans, rust en bewustwording.

Doordat er over het algemeen niet op de signalen van ons lichaam wordt gelet en we maar doorgaan, lopen we het risico ons ongelukkig te voelen en ziek te worden. Als holistisch therapeut en Reiki-master wil ik mijn waardevolle kennis graag doorgeven om zo andere mensen te helpen met heling, licht en liefde te ontvangen, zodat ze weer dichter bij zichzelf kunnen komen.

Het zat er al vroeg in

claudia eliensVanaf dat ik me kan herinneren, ben ik gevoelig voor sfeer en emoties van anderen. Toen ik nog een kind was, wist ik niet welke emotie mij of een ander toebehoorde en kon als een blad van een boom veranderen. Ik voelde me opeens heel verdrietig of boos en kon dit zelf totaal niet plaatsen.

Als kind vroeg ik vaak of ik bijtijds mocht gaan slapen en wilde nagenoeg niet opblijven, omdat de indrukken van de dag me hadden uitgeput. Van slapen laad ik nog steeds het meeste op en zorg altijd voor voldoende en kwalitatief goede slaap, omdat dit belangrijk is voor herstel op diverse vlakken. Je lichaam en geest hebben voldoende rust nodig en een ritueel voorafgaande aan het slapen is zeker aan te raden. In de avond dim ik bijtijds de lichten, zit niet meer op schermpjes en neem een warme douche. Daarna lees, schrijf of mediteer ik, uit ik mijn dankbaarheid en val dan ontspannen in slaap.

In de ochtend neem ik de tijd om wakker te worden door bewust te ademen en neem ik mijn dag door hoe ik wil dat deze op een positieve manier verloopt. Hoe je je dag afsluit is net zo belangrijk als hoe je je dag begint.

Burn-out bleek een cadeautje

Nadat ik alle pijlers van het leven kwijt was geraakt zoals mijn huwelijk, huis, baan en gezondheid werd ik volledig op mezelf teruggeworpen. In 2016 volgde daar een Ayahuasca-reis op en alle deurtjes die ik jarenlang stevig dicht had gehouden uit overleving sprongen open.

Een paar maanden daarna knalde ik een burn-out in en achteraf was dat het mooiste cadeautje ooit. Mijn lichaam gaf aan dat er iets moest veranderen. Ik werd letterlijk stil gelegd. Mijn lijf en mijn geest konden niet meer verder en er was werk aan de winkel.

Niemand kon mij helpen of redden uit deze situatie. Alles kwam op mezelf aan en wilde hier uiteindelijk ook zelf iets aan gaan doen. Er bestaat helaas geen quick fix, want heling heeft tijd nodig.

Ommekeer in mijn leven

claudia eliensNa 14 jaar managementassistente te zijn geweest bij een bank, werd ik door mijn burn-out boventallig verklaard en mocht ik een opleiding gaan doen. De opleiding tot holistisch therapeut was al diverse keren voorbijgekomen en bleek na de zoveelste keer geen toeval meer. Ik wilde met mezelf aan de slag en vond deze tweejarige hbo-opleiding daar een goede manier voor.

Ik leerde over mijn innerlijk kind, familieopstellingen, schaalwandelen, inzichtskaarten, edelstenen, klankschalen en nog veel meer. Het fijnste was dat ik me omringde met anderen die mijn taal spraken en ik me geen vreemde eend in de bijt meer voelde. Dit waren mensen net als ik, voelden net als ik, praten net als ik en keken net als ik op een bepaalde manier naar het leven.

Het voelde aan als een warme deken en thuiskomen. Ik keek heel erg uit naar die een keer per maand om samen te komen en te leren over mezelf en anderen, want jij bent een andere ik en ik ben een andere jij. Alles en iedereen om ons heen is een spiegel voor jezelf. Deze spiegels leren te vertalen was in het begin uitputtend, maar is in de loop der tijd steeds makkelijker geworden.

Voelen en Overgeven – Holistische Therapie deel 1

In Eva van Zeeland haar innerlijk reisprogramma “Voelen en Overgeven” neemt zij je mee op haar eigen reis van haar hoofd naar haar hart. Hiervoor gebruik zij telkens een andere methode. In deze aflevering heeft zij een afspraak bij Claudia Eliens van Praktijk Lief voor jezelf in Veenendaal  Wil je weten hoe mijn innerlijke reis afloopt? Meld je dan aan voor The Heart Connector en bekijk ook deel 2!

Over de schrijver
Claudia is holistisch therapeut en schoonheidsspecialiste die je weer in balans en in je kracht brengt door een liefdevolle verbinding te leggen tussen je innerlijke en uiterlijk. Zij doet dit door middel van energetische behandelingen, waarvoor zij verschillende methodieken gebruikt.
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading