Suikervrije Feestdagen
suikervrije-feestdagenBekijk recepten

Page content

article content

Ria van Kleef van Miysu schrijft over Eco Fashion

Hallo, ik ben Ria van Kleef, modeontwerpster, eigenaresse en directeur van het duurzame dameslabel Miysu. Ik woon samen met mijn vriend en dochter in het prachtige stadje Gorinchem in een zelf gerestaureerd middeleeuws pand.  Het is heerlijk om er te wonen en te werken. Alles is aanwezig, maar niet de drukte van de grote stad. Gorinchem ligt aan de rivier de Merwede.  Ik kan dan ook uren dwalen door de uiterwaarden met Luna, onze Hollandse Herder.

Mijn eigen stijl voor mode

Op 11 jarige leeftijd ontwierp ik mijn eerste outfit en deze werd door een coupeuse voor mij gemaakt. Daarna volgde er nog vele andere ontwerpen die ik op deze wijze liet uitvoeren. Ik veranderde spijkerbroeken naar mijn eigen ideeën en ontwikkelde zo op jonge leeftijd een geheel eigen style en inzicht op modegebied. Na alle benodigde opleidingen ben ik zelf aan de slag gegaan.

Voorliefde voor natuurlijke materialen

Ik ben nu 24 jaar werkzaam in de mode en heb als groothandel en als detaillist meerdere labels opgezet. Ik volg alles wat binnen mijn bereik komt op het gebied van stoffen, verven, productieprocessen, ontwerpen, etc. Voor mij staat in het gehele proces duurzaamheid, originaliteit en eigenheid centraal. Met een enorme voorliefde voor natuurlijke materialen ben ik me gaan verdiepen in verf en druktechnieken die toegepast kunnen worden op natuurlijk doek zoals katoen, linnen, hennep, zijde en wol etc.

Eco Fashion in ontwikkeling

Er komt steeds meer aandacht voor eco ontwerpers en detaillisten ook door de vooraanstaande mode tijdschriften zoals de Elle. Dit is een positieve ontwikkeling die er voor kan zorgen dat eco fashion uit het ‘geitenwollen sokken’ circuit kan komen. Men zou met een andere blik naar eco kleding moeten kijken: designerkleding waarbij extra aandacht wordt besteed aan de herkomst van de materialen en het productieproces.

De ruime kennis die ik heb vergaard over deze onderwerpen, wil ik graag delen met jullie.

Draag jij wel eens ecologische kleding?

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je kunt je elk moment weer afmelden
Ria van Kleef
Ria van Kleef is een fashion designer en directeur/eigenaar van Miysu, het edgy eco-fashionlabel gemaakt met respect voor mens en natuur. Ze werkt al meer dan twintig jaar als zelfstandig ontwerpster in de mode, geeft workshops op scholen en ontwerpt kleding voor bedrijven die dit onder hun huismerk op de markt brengen. Ria is directeur en eigenaar van Miysu is toonaangevend in de duurzame mode. Ria van Kleef gebruikt haar ruime ervaring in de modebranche om deze duurzame dameskledinglijn met een individuele look op de markt te brengen. De collectie van Miysu is met respect voor mens (productie in Europa) en natuur (ecologische materialen) ontwikkeld.
Deel jouw mening

Comment Section

1 reactie op “Ria van Kleef van Miysu schrijft over Eco Fashion


Door Layla Pansier op 20 november 2012

Welkom Ria! Wat leuk dat je mode combineert met eko, dat zouden er meer moeten doen!

Plaats een reactie Annuleren


*