datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Ria van Kleef van Miysu schrijft over Eco Fashion
20 november 2012 
1 min. leestijd

Ria van Kleef van Miysu schrijft over Eco Fashion

Hallo, ik ben Ria van Kleef, modeontwerpster, eigenaresse en directeur van het duurzame dameslabel Miysu. Ik woon samen met mijn vriend en dochter in het prachtige stadje Gorinchem in een zelf gerestaureerd middeleeuws pand.  Het is heerlijk om er te wonen en te werken. Alles is aanwezig, maar niet de drukte van de grote stad. Gorinchem ligt aan de rivier de Merwede.  Ik kan dan ook uren dwalen door de uiterwaarden met Luna, onze Hollandse Herder.

Mijn eigen stijl voor mode

Op 11 jarige leeftijd ontwierp ik mijn eerste outfit en deze werd door een coupeuse voor mij gemaakt. Daarna volgde er nog vele andere ontwerpen die ik op deze wijze liet uitvoeren. Ik veranderde spijkerbroeken naar mijn eigen ideeën en ontwikkelde zo op jonge leeftijd een geheel eigen style en inzicht op modegebied. Na alle benodigde opleidingen ben ik zelf aan de slag gegaan.

Voorliefde voor natuurlijke materialen

Ik ben nu 24 jaar werkzaam in de mode en heb als groothandel en als detaillist meerdere labels opgezet. Ik volg alles wat binnen mijn bereik komt op het gebied van stoffen, verven, productieprocessen, ontwerpen, etc. Voor mij staat in het gehele proces duurzaamheid, originaliteit en eigenheid centraal. Met een enorme voorliefde voor natuurlijke materialen ben ik me gaan verdiepen in verf en druktechnieken die toegepast kunnen worden op natuurlijk doek zoals katoen, linnen, hennep, zijde en wol etc.

Eco Fashion in ontwikkeling

Er komt steeds meer aandacht voor eco ontwerpers en detaillisten ook door de vooraanstaande mode tijdschriften zoals de Elle. Dit is een positieve ontwikkeling die er voor kan zorgen dat eco fashion uit het ‘geitenwollen sokken’ circuit kan komen. Men zou met een andere blik naar eco kleding moeten kijken: designerkleding waarbij extra aandacht wordt besteed aan de herkomst van de materialen en het productieproces.

De ruime kennis die ik heb vergaard over deze onderwerpen, wil ik graag delen met jullie.

Draag jij wel eens ecologische kleding?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 20 Nov 2012

Welkom Ria! Wat leuk dat je mode combineert met eko, dat zouden er meer moeten doen!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading