arrow_drop_up arrow_drop_down
Super Food Recepten en ander superleesvoer
2 maart 2014 

Super Food Recepten en ander superleesvoer

De afgelopen week heb je al veel kunnen lezen over Superfoods. Is je honger naar meer kennis nog niet gestild en wil je nog meer weten over de verschillende soorten superfoods en hoe je deze kunt gebruiken? Dan heb ik hier een aantal boeken op een rijtje gezet die je nóg wijzer kunnen maken!

Bovendien mag Miss Natural 3 exemplaren weggeven van het nieuwste boek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon: ‘Super Food Recepten’!

SuperFood, 14 voedingsmiddelen die uw leven veranderen

In 2005, toen nog maar weinig mensen hadden gehoord van chiazaad, rauwe cacao, gojibessen en hennepzaad verscheen er een boek op de markt van Steven Pratt en Kathy Matthews: ‘SuperFood, 14 voedingsmiddelen die uw leven veranderen’.  En nee, de bovengenoemde superfoods kom je inderdaad niet tegen in dit boek, maar wel de alledaagse supergezonde voedingsmiddelen die stuk voor stuk gewoon in de supermarkt te koop zijn.

Volgens de auteurs zorgen de volgende 14 voedingsmiddelen voor een gezonder leven: peulvruchten, bosbessen, broccoli, haver, sinaasappelen, pompoen, zalm, soja, spinazie, thee, tomaten, kalkoen, walnoten en yoghurt. Het boek is uit 3 delen opgebouwd: SuperFood, de basis, De 14 superfoods en SuperFood-menu’s en voedingsinformatie.  Het is een leuk en informatief  boek wat enkele jaren later nog een vervolg kreeg. Helaas zijn beide boeken alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar, maar ze zijn zeker de moeite waard om te lezen. Zowel het eerste boek, als het vervolg zijn nog wel in het Engels verkrijgbaar.

Superfoods in je dagelijks leven. Waarom God geen fastfood eet

Tijdens mijn speurtocht op één van de grootste boekensites kwam ik deze bijzondere titel tegen: ‘Superfoods in je dagelijks leven. Waarom God geen fastfood eet‘, geschreven door Thorsten Weiss en Jenny Bor (recent verschenen). Helaas staat dit boek nog niet in mijn eigen boekenkast, dus ik kan geen uitgebreid verslag geven. Ik kon wel online enkele pagina’s bekijken en dat zag er interessant uit.

Het boek heeft 2 delen. Deel 1 leert je om een hoger voedingsbewustzijn te ontwikkelen en deel 2 ontrafelt de superfoods. Deze worden onderverdeeld in o.a. basis superfoods, supergreens, superkruiden en superzaden, supervruchten, superzaden, superpaddenstoelen, zoetmiddelen en overige superfoods.

Superfoods van David Wolfe

Miss Natural heeft de laatste jaren al regelmatig aandacht gegeven aan David Wolfe en zijn visie op Superfoods. Collega-redactrice Irene van Gent heeft David’s 10 favoriete superfoods (zoals ook genoemd in zijn boek) al stuk voor stuk onder de loep genomen. Hier vind je meer informatie over dit boek. Het blijft in elk geval een prachtig naslagwerk.

Superfood Recepten Boek

Heb jij al wat verschillende superfoods in je voorraadkast staan of ben je van plan het een en ander aan te  schaffen, maar heb je nog geen idee wat je er mee kunt doen? Dan kan ik je het boek ‘Super Food Recepten‘ van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon van harte aanbevelen. Alle 80 recepten zijn glutenvrij, lactosevrij, E-nummervrij en bevatten geen witte/kunstmatige suikers. Wat dacht je van recepten als een perenfudgetorentje, shoarmapizza (!) of ‘In-de-bonen-brownies’? Zelf heb ik de warme quinoavlokkenpap uitgeprobeerd en die smaakte verrukkelijk!

Naast de (overigens prachtig gefotografeerde) recepten bevat het boek onder andere informatie over 32 superfoods (enkele soorten: bessen, zaden en granen, cacao, kokos, bijenproducten, algen en zeegroenten). Je krijgt bovendien diverse tips om deze voedingsmiddelen stapsgewijs in te passen in je voedingspatroon.

Maak kans op het boek ‘Super Food Recepten’!

Miss Natural mag van Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum drie exemplaren weggeven van het boek ‘Super Food Recepten’. Wil jij kans maken op dit complete receptenboek? Laat dan in een reactie onderaan dit artikel weten waarom dit boek écht niet in jouw boekenkast mag ontbreken! De drie leukste reacties krijgen het boek binnenkort thuisgestuurd. Je kunt kans maken door te reageren tot 9 maart 2014.

Schrijf je nu in voor de SuperFood Week

Wil jij ook meer weten over superfoods, wat ze kunnen doen voor je gezondheid, hoe je ze kunt gebruiken en nog veel meer? Schrijf je dan nu met onderstaand formulier in voor de gratis SuperFood Week!

 

Waarom mag ‘Super Food Recepten’ niet in jouw boekenkast ontbreken?

 

De 3 winnaars zijn geworden:

Sytske B, Alice en Marlon. Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk het boek ‘Super Food Recepten’ toegestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Over de schrijver
Mijn interesse in voeding en alles wat daarmee samenhangt begon halverwege de jaren '90. Na een studie voedingsleer heb ik in 2000 een studie voor gewichtsconsulente met succes afgerond. Ik ben momenteel niet echt actief als gewichtsconsulente en focus me vooral op mijn leuke job als office manager bij een bedrijf wat tandarts-/orthodontie- en mondhygiëne praktijken inricht. Ik vind het belangrijk om gezond te eten maar er zijn periodes dat dit even wat minder lukt (ben een echte emotie-eter)! Ik lees en schrijf graag. Ben niet supersportief maar hou wel van wandelen in een stevig tempo en gewoon lekker een stukje fietsen. Daarnaast heb ik sinds halverwege de jaren '90 een collectie van ruim 500 boeken verzameld over onderwerpen als voeding, dieet en gezondheid. Genoeg inspiratie dus om de Miss Natural website regelmatig van informatieve artikelen over bovenstaande onderwerpen te voorzien!
An
Door

An

op 2 March 2014

Ik ben helaas niet zo creatief in het bedenken van leuke slogans... Maar zou het toch super vinden om dit boek krijgen

Marije
Door

Marije

op 2 March 2014

Zou super tof zijn zo'n boek over superfoods te mogen ontvangen. Al jaren aan het uitvinden ivm allergie van 3 kids wat wel en niet lekker gevonden wordt, wat gezond is en zoveel mogelijk snoepgoed te laten staan en te vervangen voor snoepgezond! Wat hoop ik ten goede komt aan hun gezondheid en de mijne ook positief stimuleert ivm ernstige ziekte welke helaas is geconstateerd...

Astrid Langeveld
Door

Astrid Langeveld

op 2 March 2014

Wat een geweldige actie! Dit zou ik echt super graag willen winnen, want dan wordt dit het eerste boek naar een goed nieuw begin met nieuwe verantwoordelijke recepten. Ik begin net met recepten van het internet.

Jolanda Sluiter
Door

Jolanda Sluiter

op 2 March 2014

De afgelopen week ik weer meer geleerd over de zogenaamde superfoods! Daarom zou dit boek mij de komende 51 weken meer ideeën voor recepten geven, zodat ik 365 dagen per jaar superfoods kan toepassen!

Jolanda Sluiter
Door

Jolanda Sluiter

op 2 March 2014

De afgelopen week heb ik weer meer geleerd over Superfoods. Het boek zorgt ervoor dat ik de komende 51 weken nog meer wetenswaardigheden en ideeën voor recepten geeft, zodat ik 365 dagen per jaar Superfoods in mijn menu kan blijven toepassen!

Monique
Door

Monique

op 2 March 2014

Hi, ik zou het echt super geweldig vinden om het boek thuis bezorgd te krijgen. Ik ben nu zo'n 1,5 jaar bezig met zeer gezonde eet en leefstijl. Ik heb endomitriose en heb de afgelopen jaar ontzettend veel pijn gehad! En nu door de verandering van mijn voeding, ect. ben ik ontzettend blij en dankbaar dat mijn klachten minder zijn en ik op de goede weg ben. Mocht al geen lactose ivm intolerantie en nu geen gluten meer of suiker, E-nummers, etc. Maar gelukkig blijft er veel over om toch lekker te eten. Door dit boek zou ik nog meer inspiratie op kunnen doen om creatief bezig te zijn met eten. En daarnaast zou het mijn man helpen om zich de nieuwe manier van koken vaker en meer uit te proberen. Wat ons alleen maar zou kunnen helpen bij deze 'nieuwe' leefwijze. En brengt het ons meer lekker eten dus meer gezelligheid, betere gezondheid en hopelijk mijn grootste wens een Gezin! Groet Monique

Petra
Door

Petra

op 2 March 2014

Tjonge, soms laten boeken een diepe indruk na op mensen en dit is er eentje die zeker nooit in een boekenkast hoort te staan, maar bij een ieder op het aanrechtblad hoort te liggen...Niemand heeft ons eerder verteld dat God niet aan een tafeltje bij een fastfoodketen vastgegroeid zat, alleen deze auteurs hebben dit aangedurfd te doen, en het getuigd van veel moed om mij uit te dagen om het een standaard plek te willen geven op mijn aanrechtblad...De auteurs hebben mij een zaadje gepland in mijn tuintje, Miss Natural lifestyle heeft er in de afgelopen week een stekje van gemaakt en hopelijk mag ik de plant laten uitgroeien, zodat mijn gezondheid hier uiteindelijk van zal gaan oogsten...

Diana
Door

Diana

op 2 March 2014

Omdat mijn familie en mijn vriendinnen al mijn andere gezonde kookboeken lenen. Hou ik deze lekker voor mezelf..... Al hoewel????

jehanne
Door

jehanne

op 2 March 2014

ojee, als mijn reaktie superleuk moet zijn, blokkeer ik helemaal!:-) wil m gewoon graag in huis hebben, dat telt zeker niet? :-) groetjes, jehanne

Wendy
Door

Wendy

op 2 March 2014

Meedoen aan een actie om een kookboek te winnen, een paar maanden gelden zou ik daar nooit aan beginnen. In de keuken kwam ik bijna niet om te koken bakken en braden. Maar door gezondheidsredenen, zijn er al verschillende potjes te vinden met gezonde voeding, noten, pitjes en zaden. Al dat gezonde spul kost wel een hoop poen, nu graag een beetje hulp wat ik er eigenlijk allemaal mee kan doen. Het kookboek gaat mij hopelijk inspiratie geven, zodat ik nu echt gezond kan gaan leven!

marijke
Door

marijke

op 2 March 2014

Na alle inspirerende artikelen van jou deze week, is dit super kookboek natuurlijk geweldig om de opgedane kennis te kunnen gaan toepassen! Sinds ik suikers mijd en superfoods omarm, merk ik zo'n groot verschil van en in mijn lijf. Geen huidinfecties meer of schrale plekken en darmpjes die zich goed voelen...heerlijk. Alleen het menu is nog een beetje beperkt en dus kan zeer zeker wel wat inspiratie gebruiken...Dus ik doe heel graag mee met deze geweldige actie!

Natasja
Door

Natasja

op 2 March 2014

Jaaaaaa........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ik wil heel graag het boek "Super Food recepten" winnen! Pff goede teksten en slogans is niet mijn sterkste kant, maar boeken lezen en herlezen over voeding des te meer! Bij mij zal hij dus zeker niet verstoffen :)

Anny
Door

Anny

op 2 March 2014

Ben helemaal fan van Jesse, heb zijn eerste boek aangeschaft, maar mis nog het boek met de recepten om het echt tot uitvoer te brengen. Ik zou het te gek vinden als ik dit boek zou winnen.

Suzan
Door

Suzan

op 2 March 2014

Sinds een tijdje ben ik begonnen met superfood om meer energie te krijgen en mijn ongezonde tussendoortjes in lekkere gezonde tussendoortjes te vervangen. Het is nog niet altijd even makkelijk en met dit boek kan ik meer lekkere maaltijden en tussendoortjes vervangen door al het ongezonde. Vind het soms nogal moeilijk om lekkere recepten te bedenken dus dit is de uitkomst!

Karin
Door

Karin

op 2 March 2014

Ik heb zijn eerste boek ook en ik zou wel graag meer recepten van hem willen hebben. :-)

Marlon
Door

Marlon

op 2 March 2014

Ik zou héél blij zijn met dit boek: mijn eerste SUPERFOOD Receptenboek! Ik wil graag veel BEWUSTER en GEZONDER gaan ETEN en ben op zoek naar lekkere recepten en met dit boek gaat dat NATUURLIJK zéker lukken! :) Succes verzekerd!

Linda
Door

Linda

op 2 March 2014

Mijn kinderen wens ik het allerbeste toe. Graag zou ik ze met de recepten uit dit boek een goede basis meegeven zodat zij een mooie en gezonde toekomst tegemoet gaan!

Nathalie mameli
Door

Nathalie mameli

op 2 March 2014

Helemaal in de ban van superfood..supergood..en ,natuuuurlijk,mag dat boek niet missen in mijn keuken tussen al mijn potjes gezond:-)

Manon steltenpool
Door

Manon steltenpool

op 2 March 2014

Omdat ik me nog iedere dag verdiep in de superfoods! Daarnaast ben ik vandaag jarig! :-) super goed cadeau!

Soumaya
Door

Soumaya

op 3 March 2014

Het boek staat al een tijdje op mijn - te kopen lijst, ik mag alleen voorlopig geen nieuwe boeken kopen. :( Dus.... dit boek via deze weg krijgen is erg leuk. Het past sowieso bij mijn huidige ''boeken'', het sluit aan gezien het feit ik een 'health freak' ben, en het geeft waarschijnlijk vooral in meer details aan hoe superfoods gebruikt kunnen worden. Erg benieuwd!

Marina
Door

Marina

op 3 March 2014

Waauw jaa dit boek MOET in mijn boekenkast staan. Ik heb een kast vol met superfoods maar ben soms wel wat inspiratieloos. Veel verder dan smoothies en havermout pannenkoekjes kom ik niet. Dus een kookboek zou ideaal zijn!

Ilse
Door

Ilse

op 3 March 2014

Hier steeds meer bezig met superfood en gezonde dingen te eten.maar HELP !! mijn inspiratie raakt op. uren dool ik rond op het internet om nieuwe recepten en ideeën te vinden maar wat lijkt het me heerlijk gewoon een kookboek te hebben dat ik ff relax op de bank kan zitten en snuffelen in het kookboek naar nieuwe recepten. ook zoek ik lekkere recepten die ik kan serveren als er bezoek komt, want nu hebben we weer de koelkast vol staan van het weekend bezoek en wie moet het op eten ?? weg gooien is ook zonde. dus voortaan wil ik alleen nog maar lekkere en gezonde producten in huis ! waar ik gewoon zonder schuldgevoel van kan genieten !!

Jouke
Door

Jouke

op 3 March 2014

We zouden dit boek heel graag winnen om meer gevarieerd en veel vaker superfoods te gebruiken in ons eten, gezien het geweldige effect ervan! Ook hoop ik over een aantal maanden/jaar als onze megageweldige zoon ;-) wat groter is en een aantal superfoods mag eten, deze aan hem te kunnen aanbieden verwerkt in iets heel lekkers. Dat hij al smullend groot mag worden i.p.v. de stinkende flesvoeding...(vanwege meerdere allergieen) en we hebben al ontdekt dat ons lieffie (net als zijn moeder) een zeer kritische eter is, dus goede recepten zijn heel welkom :-)

Jessica
Door

Jessica

op 3 March 2014

Op het boek staat: Super Food Recepten. SUPER: om dit boek in mijn boekenkast te hebben (ik heb toevallig ook een nieuwe open kast waar hij heel goed zou staan) FOOD: wij (gezin met twee kleine kinderen) kwakkelen al veel te lang en kunnen dus wel wat powerfood gebruiken RECEPTEN: omdat de inspiratie hetgeen is wat mist Kortom dit boek past helemaal bij ons zou ik heel graag in onze nieuwe open boekenkast zetten.

Jessica
Door

Jessica

op 3 March 2014

Op het boek staat: Super Food Recepten. SUPER: om dit boek in mijn boekenkast te hebben (ik heb toevallig ook een nieuwe open kast waar hij heel goed zou staan) FOOD: wij (gezin met twee kleine kinderen) kwakkelen al veel te lang en kunnen dus wel wat powerfood gebruiken RECEPTEN: omdat de inspiratie hetgeen is wat mist Kortom dit boek zou ik heel graag in mijn nieuwe open boekenkast zetten.

Thijs Rosita
Door

Thijs Rosita

op 3 March 2014

hallo,ik ben van Belgie en volg nu al een tijdje miss naturel en vind het fijn om te lezen wat betreft gezonde voeding ect.. Mijn echtgenoot is 23jaar ouder dan ik en is nu met zijn gezondheid aan het sukkelen,hartritme stoornissen,hoge bloeddruk:vooral in de avond kan die oplopen tot 20.De dokter schrijft medicatie voor maar deze helpt niet echt,daarom ben ik constant op zoek naar gezonde eetgewoontes maar vind echter geen recepten en daar ik nog een leek ben in gezonde voeding krijg ik maar niets op tafel gezet van wat gezond en ook nog eens lekker is en dan is voor mij alle hulp welkom.

Tanja Terloo
Door

Tanja Terloo

op 3 March 2014

Zou super leuk zijn als ik het boek win omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in voeding en vooral ook superfood.

Carol
Door

Carol

op 3 March 2014

It is time to change! Change only take place through action!

Karin van Noort
Door

Karin van Noort

op 3 March 2014

Dit lijkt me een super-mooi, super-fijn kookboek voor een super-gezonde leefstijl. Wat zou het super-leuk zijn om dit boek te winnen om super-lekkere gerechten te maken voor mijzelf maar vooral voor andere mensen die nog niet overtuigd zijn van hoe super-goed je je gaat voelen als je superfood eet!

Mirjam Kik
Door

Mirjam Kik

op 3 March 2014

Dit boek zou ik ook wel willen hebben. Ik gooi mijn superfoods in mijn smoothie en verder niets. Als er een kookboek voor is moet er vast wel meer mee te doen zijn.

Mirjam Kik
Door

Mirjam Kik

op 3 March 2014

Dit boek zou ik ook wel willen hebben. Ik gooi mijn superfoods in mijn smoothie en verder niets. Als er een kookboek voor is moet er vast wel meer mee te doen zijn.

Tineke
Door

Tineke

op 3 March 2014

Pff, alwéér verkouden, volgens mij hop ik het hele najaar en winter van het ene virus in het andere... Misschien dat het helpt als ik meer en beter gebruik maak van superfoods?? Leuke recepten hoe die superfoods te gebruiken zijn welkom!

Maudy Lisnet
Door

Maudy Lisnet

op 3 March 2014

Ben een recovering sugar addict en kan een boek als dit goed gebruiken!!Ook om de kennis als voedingscoach door te geven. Heb genoten van de afgelopen week , gezonde groet Maudy

Trudy van der Weide
Door

Trudy van der Weide

op 3 March 2014

Met mijn glutenintolerantie en aversie tegen e-nummers en suiker in mijn eten ben ik altijd op zoek naar smakelijke en 'goede' alternatieven. Als ik het artikel mag geloven hebben Jesse en Annemieke 'mijn' oplossing gevonden. Juist daarom zou ik heel graag een exemplaar van het boek willen winnen!

Kissy Swerts
Door

Kissy Swerts

op 3 March 2014

Omdat er zoveel boeken op mijn verlanglijstje staan zou het super leuk zijn er eentje van te winnen !

Trudy van der Weide
Door

Trudy van der Weide

op 3 March 2014

Met mijn glutenintolerantie en aversie tegen e-numers en suiker in mijn eten ben ik al jaren op zoek naar 'goede' en smakelijke alternatieven. Als ik het artikel mag geloven hebben Jesse en Annemieke 'mijn' oplossing gevonden. Juist daarom zou ik heel graag een exemplaar van het boek willen winnen!

Monique Van Dyck
Door

Monique Van Dyck

op 3 March 2014

Dit boek zou een prachtige aanwinst zijn bij mijn gezonde kookboekjes en... uniek!

Bernadette
Door

Bernadette

op 3 March 2014

Ik ben met een opleiding bezig en zelf ook ontzettend geinteresseerd in koken en alles wat ermee te maken heeft en het boek superfoodrecepten zou een geweldige aanwinst zijn! :-)))

Bernadette
Door

Bernadette

op 3 March 2014

Ik volg op het moment een opleiding en ben ook zeer geïnteresseerd in koken en alles wat ermee te maken heeft ook veel interesse in de achtergronden, het boek superfoodrecepten zou een geweldige aanwinst en aanvulling zijn in mijn boekenkast..:-)))

Alice
Door

Alice

op 3 March 2014

Heb door mijn drukke leven helaas te weinig tijd om de boel drastisch om te gooien, probeer wel recepten te vinden op internet maar daar gaat veel tijd in zitten. Daarom eten wij op het moment 'zo gezond mogelijk'. Toch vind ik dat ik en mijn gezin meer verdienen. Spastische darmen, lactose en glutengevoeligheid etc. zou ik wel graag de wereld uit willen helpen.Dit boek zou ons daarmee perfect kunnen helpen.

Rianne
Door

Rianne

op 3 March 2014

Volgens mijn bloed is mijn auto imuunziekte op dit moment actief maar ik heb geen klachten. Volgens mij speelt voeding hier een belangrijke rol in. Omdat het altijd beter kan wil ik dit boek heel graag hebben.

Sytske Barkhuis
Door

Sytske Barkhuis

op 3 March 2014

Ik houd me de laatste tijd erg bezig met glutenvrij, lactosevrij, E-nummervrij en geen witte/kunstmatige suikers. Voor mij is het door de bomen het bos niet meer kunnen zien, terwijl ik wandelen in het bos juist zo leuk vind ;) Maar waar vind ik een goed kookboek met lekkere recepten waarbij rekening wordt gehouden met wat IK graag wil? Nu is het een beetje zoeken op Internet of ik bepaalde ingrediënten wel kan/mag gebruiken. Het boek zal hier dan ook warm onthaald worden :)

Lisette Eversteijn
Door

Lisette Eversteijn

op 3 March 2014

Wiehoee, hoe gaaf!!! En nooit meer een tekort dankzij een Superfood recept op m'n bord :D!!!

Nikki
Door

Nikki

op 3 March 2014

Ik ben al steeds meer aan het overstappen op natuurlijk en gezond voedsel, maar het terrein van superfoods heb ik tot nu toe nog niet betreden. Een kookboek zoals deze lijkt me een mooi startpunt!

Anne-Marie
Door

Anne-Marie

op 3 March 2014

Some inspiration how to use superfood would be a great help next to my cooker hood!!

Maritta matsinger
Door

Maritta matsinger

op 3 March 2014

Wanneer ik het super food receptenboek win zal dat ervoor zorgen dat ik dolgelukkig, mooi en topfit verder ga in mijn leven samen met mijn dierbaren!!!

janoeska
Door

janoeska

op 3 March 2014

Ik zou het boek graag in mijn keuken willen. Ik heb een zoontje van 10 maanden (de toekomst) en die wil ik zoveel mogelijke variaties en gezonden voeding willen aanbieden zodat hij het door kan geven. En dat hij gezond oud wordt.

ramona
Door

ramona

op 3 March 2014

Dit boek staat op mijn verlanglijstje! Ik heb de laatste tijd behoorlijk wat boeken aangeschaft, maar deze ontbreekt nog. Ik ben sinds 2014 een nieuwe weg in geslagen en heel erg fanatiek. Gezond eten en lekker eten gaan heel goed samen. Graag doe ik nog meer inspiratie op met dit boek.

Dieke
Door

Dieke

op 3 March 2014

Ik zou graag dit boek willen winnen omdat ik net vorige week een volkstuin heb gekregen en daarom met mijn zelf verbouwde groenten inspiratie kan krijgen om gezond en lekker te koken!

joska
Door

joska

op 3 March 2014

Ik heb al jaren Chlorella, Chiazaad, gojibessen en raw snippers in huis. Ik wil graag een gezonde leefstijl met superfoods overdragen aan mijn klanten, ik heb een kleine bewegingsstudio en daar hoort voor mij onlosmakelijk goede voeding bij.

Brigitte
Door

Brigitte

op 3 March 2014

Ik heb al vaker een poging gedaan om gezonder te eten, vaak tijdelijk, maar sinds januari lukt het me steeds beter. Ik wilde heel graag afvallen, maar wel op een gezonde manier om het vol te kunnen houden! Maar omdat ik een enorme hang heb naar lekkernijen is een boek als deze het perfecte handvat om het op een gezonde manier in te vullen. Ook heb ik het idee dat mijn migraine aanvallen te maken hebben met mijn soms zoete suikermomenten! Ik wil hier natuurlijk heel graag vanaf en het boek kan me daar hopelijk bij helpen! Dus fingers crossed en hopen dat ik 1 van de gelukkige winnaars ben!

Mascha
Door

Mascha

op 3 March 2014

Leuk, ik zit altijd om inspiratie verlegen en probeer graag wat nieuws: kom maar op met een boek vol daarvan! :-)

Susan Overakker
Door

Susan Overakker

op 3 March 2014

Het boek zou ik graag willen winnen voor: - De leidster van de creche van mijn zoon die al jaren lijdt aan de ziekte van Crohn en heel graag een nieuwe lifestyle wilt aannemen maar ze weet niet hoe - of Mijn zusje die al jaren kampt met ontstekingen die her en der opduiken en heel graag over wil stappen op superfoods - of Mijn beste vriendin die niets begrijpt van mijn gezonde levensstijl en wellicht wel de onderbouwing van Jesse aanneemt - of Mijn vader die kampt met een glutenintolerantie en graag zijn broodverslaving wil stoppen - of toch Mijn collega tegenover me die me uitlacht als ik weer eens met mijn gojibessen aan kom zetten. Moeilijke keuze, maar het boek zal in ieder geval 1 leven positief veranderen, so pick me ;)

Tjitske
Door

Tjitske

op 3 March 2014

Graag win ik dit boek, omdat het inspirerend is in het doorgaan met een gezonde levensstijl!

Eline Kreuse
Door

Eline Kreuse

op 3 March 2014

Mijn gezondheid is heel belangrijk voor me. Ik voel me blijer, fitter als ik superfoods eet. Wil er graag mee over weten...dit boek lijkt me helemaal super !

Nienke
Door

Nienke

op 3 March 2014

Wauw, wat is nu het geval Een mooi boek te winnen bij Miss Natural! Ik ben net nieuw en ingeschreven En hoop iets moois te gaan beleven! Een prachtig boek vol met super food recepten Zoveel gehoord en zoveel concepten Ik sport al veel maar er ontbreekt nog iets En wat dat is, weet ik nu precies De juiste voeding met de uitleg ‘waarom’ Iets waar ik nu niet aan toekom Maar met zo’n mooi boek in mijn bezit Krijg ik dat helemaal op de rit Superfood, een weg naar meer gezondheid Ik hoop door dit boek te worden (op)geleid

Aline
Door

Aline

op 3 March 2014

Dit boek zal mij enorm op weg helpen naar de combinatie van lekkere én gezonde recepten. Door mijn allergie, gevoelige darmen ben ik mij steeds meer aan het oriënteren op het gebied van voeding en de combinatie daarvan. Dus het zal mij zeker op weg helpen!

Hetty Prins
Door

Hetty Prins

op 3 March 2014

zo"n boek zou hier goed gebruikt gaan worden, ik ben een geboren JOJO ... mijn hele leven al aan het lijnen. ongeveer alles al geprobeerd, oh ja, afvallen kan ik redelijk goed ! maar het blijft er niet af. En als ik dit lees zou het voor mij een uitkomst bieden, er moet wel 50 kg af. Waarom ben ik nog niet begonnen ? omdat ik vegetarisch eet en het moeilijk vindt om dit zelf in recepten aan te passen. Heb al heel wat potjes superfoods gekocht en voorzichtig gebruikt in ontbijt joghurts.

Amanda
Door

Amanda

op 3 March 2014

Dit boek mag zeker niet in mijn boekenkast ontbreken, omdat de ingrediënten/de superfoods al in mijn voorraadkast staan. Ik zeg één boek in de kast en 10 superfoods nu eens uit de kast!

Marjolein
Door

Marjolein

op 3 March 2014

Ik heb een dochter van 9 jaar die echt helemaal gek is op koken en bakken. Wij eten voornamelijk gezonde voeding en dit is wat zij ook graag wilt klaarmaken. Als ze het eten mag bereiden in de keuken, dan staat ze te glunderen en voelt ze zich helemaal happy. Ik zou het ontzettend leuk vinden om haar dit cadeau te geven, zodat ik die glundering iedere dag op haar gezicht kan zien.

Miep
Door

Miep

op 3 March 2014

Ik worstel al 25 jaar met een eetstoornis en ben sinds een jaar goed op weg om ervan te "genezen". Dit gaat met veel ups en downs. Mijn lichaam kan dit duidelijk niet aan en ben daarom vaak ziek. Ik zou zo graag het boek willen winnen en (mbv superfoods) aan het einde van dit jaar zowel geestelijk als lichamelijk hersteld willen zijn zodat ik mijn eetstoornis voor goed vaarwel kan zeggen.

Suus
Door

Suus

op 3 March 2014

Hoi, Ik ben voor het eerst zwanger en wil graag mijn kindje helemaal gezond opvoeden. Daar past zo'n boek uitstekend bij. Helemaal omdat ik straks waarschijnlijk minder tijd heb om zelf recepten te bedenken. Een mooie uitkomst dus, dit boek om mezelf en mijn kindje gezond te houden!

michelle aalbregt
Door

michelle aalbregt

op 3 March 2014

Een paar maanden geleden ben ik op zoek gegaan via internet naar een oplossing naar de schimmelinfectie van mijn baby dochtertje. Zo doende begon ik vanalles te leren over voeding en kwam ik in aanraking met missnatural. Ik heb haar op een speciaal dieet gedaan waarin ook verschillende superfoods een rol spelen. Inmiddels weet ik veel meer dan een half jaartje terug en wil ik met bepaalde nieuwe eetgewoontes door blijven gaan. Daarbij zou ik mijn dochtertje graag vanaf jongs af aan het goede mee willen geven. En ik geef ook graag tips aan de mensen om mee heen als ik met hen over voeding spreek, wat nu een favoriet onderwerp is geworden. Ik zou me graag nog meer in superfoods willen verdiepen, wat hun eigenschappen precies zijn, en hoe je ze nog meer kan gebruiken. Het lijkt me dus erg leuk dit boek te winnen!

Jacolien
Door

Jacolien

op 3 March 2014

Zou er heel blij mee zijn! Heb het boek:Voor altijd jong pas gekocht van hem en daar kan ik mijzelf wel in vinden, en met het receptenboek erbij zou fantastische zijn! Een stimulans om er mee door te gaan.

Estelle
Door

Estelle

op 3 March 2014

Ik ben overtuigd dat ik gezonder moet eten. Dit doe ik ook, totdat..... En dan verval ik weer in mijn oude patroon. En dan zie ik weer een geweldig recept, heerlijk, dus begin ik opnieuw. Maar 1 goed recept is saai, zelfs met 10 goede recepten kom je er niet. Eigenlijk moet ik in een net schriftje netjes recepten opschrijven, maar dat is niet mijn ding. Een boek, waar veel goede recepten in staan, dat is een uitkomst, want ik hou van koken. Het zou tof zijn om dit te winnen en anders moet ik toch maar een schrift kopen..... Terwijl ik dit typ neem ik me voor om beide te doen, ik ga beginnen. Schrift en boek? Maar het schrift komt er, dus dat heb ik al gewonnen

Estelle
Door

Estelle

op 3 March 2014

Ik ben overtuigd dat ik gezonder moet eten. Dit doe ik ook, totdat..... En dan verval ik weer in mijn oude patroon. En dan zie ik weer een geweldig recept, heerlijk, dus begin ik opnieuw. Maar 1 goed recept is saai, zelfs met 10 goede recepten kom je er niet. Eigenlijk moet ik in een net schriftje netjes recepten opschrijven, maar dat is niet mijn ding. Een boek, waar veel goede recepten in staan, dat is een uitkomst, want ik hou van koken. Het zou tof zijn om dit te winnen en anders moet ik toch maar een schrift kopen..... Terwijl ik dit typ neem ik me voor om beide te doen, ik ga beginnen. Schrift en boek? Maar het schrift komt er, dus dat heb ik al gewonnen

Angeline g
Door

Angeline g

op 3 March 2014

Alleen al het zien van het boek in mijn boekenkast wekt de indruk dat ik echt wel heel bewust weet waar ik mee bezig ben. Niets is minder waar.....hoe meer ik me verdiep in suikervrij eten, paleo principe etc etc, hoe meer verdwaald ik raak. Wat volgens de een oke is, is het volgens de ander niet. Superfoods zijn bij allen oke. Dat is dus zowat de enige houvast. Om die reden zou ik graag het boek winnen. Niet alleen lijkt het dan bewust maar leef ik ook echt bewust.

Laura*
Door

Laura*

op 3 March 2014

Omdat ik wel wat begeleiding kan gebruiken bij recepten bedenken. :) Ik hou van koken en gezond eten, dus dit zou heel goed uitkomen! En omdat ik een papieren boek echt ontzettend leuk vind! Op internet is er natuurlijk heel veel info te vinden, maar er gaat niets boven een echt boek. Compleet met de geur van papier, heerlijk ;)

Mirella Taal
Door

Mirella Taal

op 3 March 2014

Aangezien ik een enorme kneus ben in de keuken is eigenlijk elk kookboek wel gewenst, maar dit boek toch wel in het bijzonder. Loop al een tijdje te zoeken naar een manier om mijn eet gewoonte te gaan verbeteren, maar dat is tot op heden nog niet echt gelukt. Wellicht met behulp van dit boek gaat dat me deze keer wel lukken. Een paar kilo lichter, mijn hormoonbalans weer herstellen na een jaar lang prednison en de Ziekte van Crohn / Colitus Ulserosa onder controle krijgen is voor bij het grootste doel.

Sandra Wijkhuisen
Door

Sandra Wijkhuisen

op 3 March 2014

Mijn boekenkast is vol, maar mijn hoofd nog niet! En dat is maar goed ook want dit boek hoort niet in de boekenkast, maar moet 'verslonden' worden zodat ik niet alleen nog meer lekkere, gezonde hapjes, drankjes en eten kan maken maar hiermee mijzelf en ons gezin op een gezonde manier kan voeden. Door deze positieve "opvoeding" kan ik daarnaast mijn cliënten de goede kant op sturen en ze met een gerust hart dit boek aan te laten schaffen. (immers het moet verslonden worden en dan hebben ze niets meer aan de mijne :) ) Niet alleen voor de cliënten van mijn praktijk maar ook de gasten van onze Stichting Yellow Roses Foundation. Voor iedereen is goede voeding belangrijk. Voor de doelgroep van onze Stichting (vrouwen met een levensbedreigende ziekte waaronder kanker) zou ik graag 'gratis' workshops willen aanbieden met de tips uit het gewonnen boek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon. Misschien zouden Jesse en Annemieke met de eerste willen helpen? Dat zou natuurlijk SUPER zijn....

monique
Door

monique

op 3 March 2014

graag zou ik dat mooie boek willen hebben. onze 4 kinderen houden van eten, 's morgens als ze net wakker zijn word er al gevraagd wat er die avond en de rest van de week op het menu staat. En ook al maak je teveel de pannen gaan schoon leeg. Je staat dus nooit voor niets in de keuken. nu proberen wij dit wel op een gezonde manier te doen. en ik denk dat dit boek er zeker aan kan bijdragen, en zeer handig bij een kind met een koemelk en suiker allergie

Myrthe
Door

Myrthe

op 3 March 2014

Ik ben in de bibliotheek al helemaal uitgelezen op dit gebied. Mijn boekenlijstje van boeken die ik echt wil kopen voor in mijn kast is al meters lang.. maar als student is niet alles zo makkelijk. Dit zou dus een echt cadeautje zijn :)

Jante de Vries
Door

Jante de Vries

op 3 March 2014

Goeie avond Miss natural, Ik ben jante de vries en heb echt hele hele hele grote interesse in dit superfoodbook! Ik ben al sinds een dik jaar bezig met gezond/bewust eten, ik eet geen tot zelden tarwe ik vermeid ook koe melk/yoghurt/kwark en ga nu ook proberen geitenkaas te eten inplaats die van de koe! Ik ben erg bezig op het gebied van superfood en dit zou mijn kennis alleenmaar uitbreiden, en al helemaal super dat het gerechten zijn zo kan ik hier mee experimenteren! Ik heb echt enorme belangstelling en hoop echt dat ik het boek win! Ik blijf elk mailtje goed lezen van u zodat mijn kennis kan uitbreiden. Ik vind het fantastisch.... Met vriendelijke groet, Jante de Vries

anne de bie
Door

anne de bie

op 3 March 2014

12 maart word ik 49 en ga dus mijn 50e levensjaar in. Voordat die 50 er definitief staat , wil ik me komend levensjaar storten op gezonde voeding. Ben me al volop aan het oriënteren, maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer ! Dus hoop ik heel erg dat dit boek een goede leidraad kan zijn. Daarom wil ik graag dit boek winnen.

mariz
Door

mariz

op 3 March 2014

Vind die Jesse een beetje dubieuze figuur met zijn rare kettlebell trainingen(niemand traint in mijn gym met iets lager als 8 kilo) en zijn super commerciële aanpak, maar misschien kan dit boek mij het tegendeel bewijzen?

Joyce
Door

Joyce

op 3 March 2014

Ik heb net de cursus 40 dagen zonder suiker gevolgd. Mijn jarenlange vermoeidheid is totaal verdwenen, wat is het leven heerlijk nu! Ik heb met veel interesse de week van de superfoods gevolgd en ik ben heel benieuwd naar de mogelijkheden om deze te gebruiken in mijn dagelijkse maaltijden. Op naar een nog betere gezondheid en nog meer weerstand en energie!

Petra Pronk
Door

Petra Pronk

op 3 March 2014

Oke ik kan wel hele leuke smoesjes en aardigheidjes neerzetten maaaaar ik wil dit boek graag winnen omdat ik gewoon nog te lui ben geweest om het zelf te gaan kopen!

Marije825
Door

Marije825

op 3 March 2014

Hoi Allemaal, Ik zou graag dit boek willen winnen om meer te leren over superfood en hoe ik dit in mijn leven kan toepassen, ben nog erg zoekende! Liefs

anita
Door

anita

op 3 March 2014

Jeetje, wat veel reacties.....! Ik vrees dat ik absoluut geen kans maak, terwijl ik het toch erg goed zou kunnen gebruiken in mijn nieuwe ingeslagen weg naar een toekomst zonder pakjes, zakjes, tarwe, e-nummers etc. Heb de kast al vol staan met allerlei superfoods, alleen zou ik nu de juiste recepten nog kunnen gebruiken!

Terry
Door

Terry

op 3 March 2014

Ik zou heel erg graag dit boek willen winnen omdat ik dol ben op lekkere, maar vooral gezonde maaltijden. Ik doorzoek het hele internet voor recepten, maar het zou zoveel fijner zijn om dit boek al op mijn aanrecht te hebben liggen en ik mijn "surfen op het internet" kan omzetten in snuffelen in het superfood boek van Jesse!!

amanda
Door

amanda

op 3 March 2014

Dit boek zag ik afgelopen weekend in de boekhandel, toen dacht ik al,die moet ik hebben! Zag er echt heel leuk uit! En 14 maart krijg ik mijn nieuwe keuken dan zou ik er gelijk mee kunnen beginnen! Ik kijk er naar uit! :)

Francie
Door

Francie

op 3 March 2014

Ik zou dit boek super graag winnen. Ik ben sinds enige tijd bezig met superfoods, letten op E-nummers e.d. en goede recepten zijn daarbij zeer welkom. Ik wil het namelijk graag goed doen omdat dit nog mijn enige kans is op een kindje... Mijn man en ik zijn al vijf jaar bezig. De medische mallemolen is uitgedraaid... Geen oorzaak gevonden, het zou moeten kunnen maar het gebeurd maar niet :( Toen kwam ik het boek inNESTeling van Rika Lukac tegen en heb ik al mijn hoop op betere voeding en daarmee een betere hormoonhuishouding gevestigd. Help mij, en gun mij dit boek zodat ik het nog beter aan kan pakken en wie weet toch ooit nog een wonder mee mag maken. Ik hoop het zo!

Jennifer annuschek
Door

Jennifer annuschek

op 3 March 2014

Ik ben superfoods gaan gebruiken om gezonder en energieker te worden, en om mijn leven niet meer te laten leiden door die stomme schildklier niet goed werkt.

Margreet Pielage
Door

Margreet Pielage

op 3 March 2014

Ik toverde maar wat met gezond voedsel, havermout en Smoothie. Daar win ik gezondheid mee. In het Echt nimmer een prijs gewonnen, Ik zou me zo gelukkig prijzen als ik met dit bericht in de prijzen zou vallen en een Prijzenswaardig goed boek met talloze recepten erin, zodat ik altijd wanneer mijn toverstokje het af laat weten, lees inspiratie, prijzenswaardige complimenten krijg zodat ik dit pracht boek ook weer aan kan prijzen. Een boek is zoveel fijner dan via internet zoeken. Ik prijs me gelukkig dat ik in de prijzen val, het vergroot mijn geluk, dat weet ik Nu al. :-)

Lisa
Door

Lisa

op 3 March 2014

Ik zou het boek graag winnen omdat ik vanaf dit jaar gezonder wil gaan leven, dat wil zeggen geen snoep en koek meer en meer groente, fruit en andere superfood!

Jennie
Door

Jennie

op 3 March 2014

Het boek over superfood lijkt mij een geweldig naslagwerk tijdens mijn studie, natuurvoedingsconsulent, waar ik onlangs mee ben begonnen. Bijzonder wat voeding voor ons kan betekenen maar ook wat ,,foute,, voeding met ons kan doen. Fijn dat we ons met elkaar dat steeds meer gaan beseffen en wat ik persoonlijk allemaal voor leuke weetjes leer uit mijn studie maar ook lees uit dit soort geweldige boeken, dus..... heel graag hoor ik de deurbel gaan.

Marianne van Katwijk
Door

Marianne van Katwijk

op 3 March 2014

Ik verdien dit boek omdat ik de volledige catering thuis en voor een oude dame in de buurt verzorg. Zowel man als kind hebben vele aanpassingen gedaan wat dieet aangaat dankzij mijn niet aflatende creatieve acrobatische toeren in de keuken. Het lijkt erop dat het wijs is nu echt helemaal zonder gluten en zuivel te eten en daar kan ik inspiratie heel goed bij gebruiken. Bovendien kan ik het boek dan vervolgens meegeven aan mijn dochter, als ze volgend jaar het huis uit gaat en dan voor zichzelf moet gaan zorgen.

Veerle
Door

Veerle

op 4 March 2014

Hallo, Ik ben sinds een maand in de ban van gezonde voeding, superfoods en zou graag nog veel meer willen weten. Daarom zou ik het super vinden om dit boek te winnen en mijn kennis nog meer te verruimen en dit door te geven aan mijn zoontje. Veerle

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.