10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Superfoods: Raw Chocolate
27 januari 2012 
2 min. leestijd

Superfoods: Raw Chocolate

Vorige maand behandelden we het eerste superfood van David Wolfe, de Goji bes. Daarin gaf ik al aan dat het heerlijk is om zelf chocoladestukken met gojibessen te maken. Je smelt pure chocolade mixt het met de gojibessen, smeert het uit op een stuk aluminiumfolie en laat het vervolgens een uur hard worden in de koelkast.

Wie vindt chocolade niet lekker?

Zo heb je in een handomdraai heerlijke en gezonde chocolaatjes. Want laten we eerlijk zijn, chocolade vinden we bijna allemaal lekker en dat het ook nog gezond is, willen we natuurlijk graag geloven! Dus laten we eens kijken wat David Wolfe ons kan leren over chocolade en hoe gezond het nu eigenlijk is.

Helaas, chocoladerepen uit de supermarkt moet je niet hebben

Helaas zijn de chocoladerepen die je in de supermarkt koopt niet zo gezond en passen dus ook niet binnen de superfoods. De chocolade die gezond is, is de pure chocolade, zonder suiker, vet of andere toevoegingen, alleen maar de pure cacao. Als je profijt wilt hebben van chocolade moet je op zoek gaan naar de echte chocola, zonder toevoegingen van suikers of vetten.

Nederlander ontdekt cacaopoeder

In 1828 is er een Nederlander geweest (Coenraad Johannes van Houten) die het cacaopoeder heeft ontwikkeld. Door het door hem ontwikkelde mechanisme werd de olie uit de cacao gehaald en ontstond er een poeder. Hierdoor werd het voor steeds meer mensen mogelijk om cacao/chocolade te kopen, omdat het veel goedkoper was om te produceren en dus te verkopen. Hierdoor werd het ook mogelijk om chocolade op veel meer verschillende manieren in verschillende producten te verwerken.

The Sacred Heart

Cacao is goed voor het hart, het ondersteunt het op een metaphysische en spirituele manier. Echte cacao (dat wil zeggen rauwe cacao bonen, boter, stukjes, poeder en repen) helpt je hart openen en brengt je terug naar een natuurlijke mindset.

Volgens David Wolfe is cacao de beste natuurlijke voedselbron voor een groot aantal nutriënten, hieronder de 10 belangrijkste:

  1. Antioxidanten – cacao heeft het hoogste aantal antioxidanten van welk voedsel dan ook ter wereld. Meer dan rode wijn, blauwe bessen, acai bessen, granaatappels en gojibessen bij elkaar. Antioxidanten beschermen ons tegen ouderdomsklachten en ziektes.
  2. Magnesium – beschermt het hart, ontspant menstruatiepijn, ontspant de spieren, bevordert flexibiliteit en helpt sterkte botten te krijgen en houden.
  3. IJzer – hebben we nodig om ons bloed gezond te houden en bloedarmoede tegen te gaan.
  4. Chromium – helpt om je bloedsuikerspiegel op peil te houden.
  5. Mangaan – helpt de ontwikkeling van hemoglobine.
  6. Zink – speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem.
  7. Koper  – helpt gezond bloed te ontwikkelen en een sterk immuunsysteem.
  8. Vitamine C – dit zit alleen in onbewerkte cacao, zodra er enige bewerking aan te pas komt is de Vitamine C uit de cacao/chocolade verdwenen.
  9. Omega 6 vetzuren – ook deze zitten alleen in onbewerkte cacao. Wordt de cacao bewerkt ontstaan vieze omega 6 vetzuren, die een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken.
  10. Fenylethylamine – de chemicaliën die we ontwikkelen als we verliefd zijn, deze zijn in overvloed te vinden in cacao, daarom is er zo’n grote relatie tussen chocolade en verliefd zijn.

Chocolade en vooral raw chocolate is dus goed voor je als je de juiste vorm weet te vinden. Ga op zoek bij de natuurwinkel, biologische winkel en trakteer jezelf alleen nog maar op echte pure chocolade zonder toevoegingen van vet en suikers!

Op www.sacredchocolate.com vind je alle superchocoladeproducten van David Wolfe zelf en
in de Miss Natural Shop staan ook een heleboel goede repen.

Waar koop jij chocolade?

 

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Superfoods | Alles over eten
Door

Superfoods | Alles over eten

op 29 Jan 2012

[...] op mijn dagelijkse ontbijt. De eerste twee superfoods die ik heb behandeld zijn de Goji bes en Raw chocolate. De komende weken behandel ik de overige 8: Maca, Bijenproducten (honing, bijenpollen, [...]

sanne
Door

sanne

op 29 Jan 2012

recept uit 100% gifvrij 50 gr kokosolie 100gr rozijnen of desgewenst noten / goijbessen of ander gedroogd fruit en 25 gr cacao (alles biologisch) mengen in de keukenmachine uitsmeren op folie op laten stijven in de diepvries = heerlijke natural chocola je moet hem wel in de diepvries bewaren anders word het een plakkerig goedje:)

MissMar
Door

MissMar

op 03 Feb 2012

Ik heb de chocola van 100% gifvrij ook al gemaakt, is inderdaad goed te doen!! Volgende keer maak ik hem met nootjes en gojibessen, kijken hoe dat smaakt :)

Wendy
Door

Wendy

op 12 Mar 2012

Ik heb de taartjes zoiujst gemaakt. De smaak is super alleen vind ik het chocolademengsel te vet (boter of cacaovet?)waardoor de bodempjes verzadigd zijn. Ik heb roomboter gebruikt en 70% cacao van Swiss. Hebben jullie tips??

seer
Door

seer

op 08 Aug 2012

lovechock.nl heerlijke chocolade gezoet met kokos

Carlien
Door

Carlien

op 05 Nov 2012

Ik heb afgelopen weekend voor het eerst zelf chocolade gemaakt van rawe cacoa, kokosolie, Gojibessen en nog wat ingrediënten die me wel lekker leken. Het resultaat is heerlijk!

Guus
Door

Guus

op 26 Jun 2013

Punt 9 is waarschijnlijk een typefout? Moet de kop misschien Omega-3 zijn? Immers de toelichting geeft aan dat omage-6 ontstekingsbevorderend werkt. En omega-3 doet dat niet. Pas op met punt 1 antioxidanten. We hebben al veel lichaamseigen antioxidanten, die inderdaad de vrije radicalen te lijf gaan. Het gaat om het activeren van deze eigen antioxidanten. Niet om het toevoegen van externe antioxidanten.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.