datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Superfoods voor een gezonde baby en moeder
22 juli 2013 
6 min. leestijd

Superfoods voor een gezonde baby en moeder

Voeding is ontzettend belangrijk voor je eigen gezondheid en een gezonde baby, al vóór de conceptie, tijdens de zwangerschap en de rest van zijn leven. Voeding is een van de belangrijkste manieren om zwangerschapsvergiftiging en hoge bloeddruk te voorkomen. Gezonde en goed doorvoede moeders baren gezonde baby’s.

Vooral tijdens mijn zwangerschap ben ik zeer bewust bezig geweest met voeding, immers alles wat je neemt gaat rechtstreeks naar je baby. En je wilt je baby natuurlijk voorzien van het allerbeste!

Een baby uit gezonde en goed opgebouwde cellen

Mijn kleine man is nu inmiddels alweer 5 maanden oud, supergezond en sterk en dat heb ik allemaal te danken aan mijn goede zorgen voor mijn eigen lichaam. Tijdens mijn zwangerschap en eigenlijk al 2 jaar daarvoor, ben ik veranderd in een echte Miss Natural. Ik let ontzettend goed op wat ik eet, de slogan ‘Je bent wat je eet’ zit altijd in mijn achterhoofd, elke cel in je lichaam word namelijk gevoed door wat je eet en om de zoveel tijd worden de cellen in je lichaam vernieuwd. En je wilt natuurlijk dat je lichaam uit gezonde en goed opgebouwde cellen bestaat! Helemaal als je zwanger wilt worden, jouw baby wordt immers opgebouwd uit jouw eigen lichaamscellen en die van jouw partner. Starten met een gezonde levensstijl pas op het moment dat je al zwanger bent is dus niet aan te raden.

Gezond en fit door mijn zwangerschap

Als ik naar mijn kleintje kijk kan ik me eigenlijk niet eens meer voorstellen dat ik zwanger ben geweest, ik heb me namelijk continu gezond en fit gevoeld en echt nergens last van gehad. Oké, behalve op het einde dan dat ik mijn sokken en schoenen niet meer makkelijk aan- en uit kreeg, haha! Maar voor de rest werd ik altijd fit wakker, werkte 40 uur per week, deed nog aan gewone yoga (tot 3 dagen voor de bevalling!) en ging 2 keer per week 10 kilometer hardlopen en baantjes zwemmen. Ik weet zeker dat ik dit allemaal te danken heb gehad aan mijn gezonde voedingspatroon, conditie en dus mijn algehele gezondheid.

Je voedingspatroon is heel belangrijk

De eerste drie maanden van je zwangerschap zijn voor je kindjes welzijn ontzettend belangrijk, in die periode word namelijk alles aangelegd. Daarna hoeft hij in feite alleen nog maar te groeien. Hoe gezonder jij bent, hoe gezonder en sterker je kindje word ‘gebouwd’. Maar ook na die eerste 3 maanden gebeurt er nog een hoop, je baby groeit en ontwikkeld verder door en ook met jou gebeurt er een hoop want je baby trekt een hoop voedingsstoffen bij jou weg, en je gaat een hoop extra kilo’s met je meedragen. Je voedingspatroon is daarom zo belangrijk voor een sterk lichaam zodat je dat allemaal aankan.

Puur natuur en geen fabrieksvoedsel

Veel mensen zeiden tegen mij, nu je zwanger bent en toch dik word kun je het er lekker van nemen. Lekker veel eten en lekker veel snoepen. Nou echt, ik moest er niet aan denken! Je hoort weleens van die verhalen dat mensen kilo’s spekjes, chocolade of Mc Donalds weg eten. Dan denk ik echt, wat zonde voor je kindje en jezelf! Mijn voedingspatroon bestond en bestaat uit veel biologische groente, fruit, noten, zaden, vis, vlees en ook veel superfoods. En natuurlijke supplementen zoals spirulina, chlorella en ook vitamine D. Suikers, transvetten, frisdranken, koffie en ander fabrieksvoedsel komen in mijn menu absoluut niet voor, ik moest er niet aan denken dat mijn kindje die ook binnen zou krijgen. Ik heb geen last gehad van snaaigedrag, en ik denk dat het kwam omdat mijn lichaam genoeg voedingstoffen had en er niet om ging ‘vragen’.

Omdat ik het jou ook gun om zo’n fijne zwangerschap te ervaren en vol trots te genieten van je superbaby, heb ik een e-book geschreven met 50 heerlijke recepten voor tijdens je zwangerschap. Maar begin er gerust eerder al mee! Die energie kun je goed gebruiken voor het shoppen voor de babyuitzet, het sporten en straks voor de bevalling.

SuperFoods voor een SuperBaby

50 Energieke Zwangerschap Recepten geven jouw baby de allerbeste voedingsstoffen! Bovendien zijn het lekkere recepten die ook nog eens eenvoudig zijn om te maken. In dit e-book staan per trimester recepten ingedeeld die jou lichaam zo goed mogelijk voorzien van de voedingsstoffen die deze nodig heeft om jou en je baby te ondersteunen. Voedingsstoffen die jou en je baby energie geven, die jullie nu beiden juist zo hard nodig hebben.

De basis is zoveel mogelijk puur natuur voedsel en biologisch. Veel groente en fruit en veelvuldig gebruik van superfoods. Superfoods zijn echte cadeautjes van de natuur, ze zitten boordevol vitaminen en mineralen, meer dan in ‘gewone’ groente en fruit. De recepten zijn suiker- en melkvrij, want ook die onttrekken energie en voedingsstoffen aan je lichaam. De granen die in de recepten worden gebruikt zijn rijk aan vezels en mineralen zoals speltmeel en havermout. En de vetten zijn voornamelijk van plantaardige basis, maar ook vlees en vis worden afgewisseld.

Herstellen van je bevalling tijdens de kraamtijd

Je kraamtijd is een belangrijke periode om te herstellen van je bevalling. Naast voldoende rust is ook voeding heel belangrijk. In de drukte schiet het gezonde eten er soms wel bij in, en dat is jammer want je lichaam heeft het juist hard nodig. Voorkom dat je de hele dag aan het brood zit en ’s avonds aan een afhaalmaaltijd. Je ontvangt als bonus bij “SuperFoods voor een SuperBaby” nu het een “Kraamweek Menu & Boodschappenlijst” om optimaal te herstellen na je bevalling!

Met dit menu en boodschappenlijstje kun je ervoor zorgen dat je vooraf al een aantal producten in huis kunt halen en kunt voorbereiden. Zodat je alleen nog maar je man en/of kraamverzorgster aan het werk kunt zetten. De meeste producten heb je misschien al in huis of aangeschaft om de recepten uit het e-book te maken, fijn! Dat maakt je boodschappenlijstje alleen maar korter!

Baby’s eerste hapjes voor een goede groei

Voeding is ontzettend belangrijk voor je kleine om goed te groeien en zich goed te ontwikkelen. Rond de 6 maanden is je kleine eraan toe om aan hapjes te gaan beginnen. Zelf gezond koken voor je kindje is natuurlijk het allerbeste. Het eten is namelijk vers, je weet precies wat je kleintje binnenkrijgt en hij leert alle smaakjes kennen zodat hij later ook geen lastige eter word.

Daarom krijg je als bonus bij “SuperFoods voor een SuperBaby” nu ook het e-book met “10 Super Snelle & Simpele 1e Hapjes” voor een goede groei en ontwikkeling! Hiermee kun je binnen een paar minuten al een heerlijk hapje voor je kleintje op tafel toveren. Hij zal je er dankbaar voor zijn!

50 Energieke Zwangerschap Recepten

In het receptenboek staan tevens adviezen over welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden en welke voedingssupplementen je veilig kunt nemen tijdens je zwangerschap. Dit 57 pagina tellende e-book met 50 recepten geven jou en je baby de allerbeste voedingsstoffen!

Speciale introductie aanbieding

De prijs voor dit e-book is tijdens de introductie €24,95 en
hierbij ontvang je de volgende 3 Bonus Producten;

BONUS 1 – “Kraamweek Menu & Boodschappenlijst” t.w.v. €5,-
om optimaal te herstellen na je bevalling!

BONUS 2 – “10 Super Snelle & Simpele 1e Hapjes” t.w.v. €7,95
voor een goede groei en ontwikkeling!

BONUS 3 – Toegang tot de besloten Facebook groep “Miss Natural Mama”
praat met andere moeders over natuurlijk opvoeden

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Jouke
Door

Jouke

op 23 Jul 2013

Hoi! Ik ben nu bijna 20 weken zwanger, gaat heel goed tot nu toe! Eten gaat vrij goed, maar met de zomervakantie was het lastig, weinig ecotentjes te vinden helaas. Wel het snoepen enorm beperkt gehouden en veel water gedronken. Nu weer de draad oppakken..en zo´n boek zou erg leuk zijn voor extra inspiratie. Gek genoeg heb ik juist tijdens mijn zwangerschap veel minder zin om te koken, dus houdt het leuk door veel nieuwe recepten uit te proberen. En deze zou ideaal zijn. Grappig genoeg heb ik me vaak afgevraagd waarom er dit soort boeken niet (veel) bestaan/bestonden, nu dus wel, super!

Nicky
Door

Nicky

op 24 Jul 2013

Bijna 37 weken!!! Ik ben net klaar met 40 dzs, maar vind t nog wel n beetje lastig; zeker met de borstvoeding op komst. Alles draait om de 'standaard' regeltjes die voorgeschreven worden. Dit boek zou voor mij een hele goede hulp zijn! Oja, ik heb al n dochter van 1,5, dus er zouden 2kindjes en een mama heel blij mee zijn!

Catherina Carvalho
Door

Catherina Carvalho

op 29 Jul 2013

Weg met de regeltjes en lekker doen waar je je goed bij voelt en wat bij je past, dat is mijn mening :) succes de komende tijd!

Nicky
Door

Nicky

op 14 Aug 2013

Het is goedgekomen ;) op 29/7 hebben we een gezonde zoon gekregen! 3 weken te vroeg, waardoor gezond eten voor mij extra belangrijk is geworden (voor de borstvoeding!)

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 15 Aug 2013

Gefeliciteerd Nicky! Wat leuk dat je dit even laat weten. Geniet van je zoon <3

Annelieke
Door

Annelieke

op 24 Jul 2013

Op dit moment ben ik (helaas) nog niet zwanger. Mijn partner en ik hebben besloten om pas te gaan proberen na onze bruiloft in september. Daarna hopen we snel zwanger te zijn. Ik probeer zelf zo gezond en puur mogelijk te eten, met hier en daar wat superfoods en dat bevalt mij prima. Vroeger heb ik altijd 'jong geleerd is oud gedaan' te horen gekregen en ik ben van mening dat je voor je kindje dus ook niet jong genoeg kan beginnen met het introduceren van zo gezond mogelijke voeding.

Catherina Carvalho
Door

Catherina Carvalho

op 29 Jul 2013

Ik ben het helemaal met je eens! :-) Je kan maca poeder mengen in een sap, water of smoothie dat helpt bij zowel man als vrouw om de vruchtbaarheid te verhogen. Succes met je bruiloft en het zwanger worden!

Silke van Deelen
Door

Silke van Deelen

op 25 Jul 2013

Hallo Catherina. Ik ben nu bijna twaalf weekjes zwanger. Het is mijn tweede zwangerschap, maar de eerste eindigde helaas al snel in een miskraam. Gelukkig gaat alles tot nu toe prima met de baby! Zelf ben ik alleen veel misselijk geweest, maar ook dat gaat - heel langzaam - de goede kant op. Hoewel ik dol ben op koken en altijd al probeer om zo gezond mogelijk te leven en eten, vind ik dat nu extra belangrijk. Het gaat tenslotte niet alleen meer om mezelf, maar ook om die kleine baby in mijn buik! Dus weg E-nummers, antibioticavlees en gespoten groenten en op naar de biologische producten, de keurslager en de superfoods! Nou alleen nog uitvogelen welke producten de beste voedingsstoffen bevatten... De wil en de intentie is er dus zeker wel, ik merk alleen dat ik daarbij nog wel wat hulp kan gebruiken! Het boek 'SuperFoods voor een SuperBaby' zou mij en mijn baby al een heel eind op gang kunnen helpen!

Catherina Carvalho
Door

Catherina Carvalho

op 29 Jul 2013

Ha Silke! Wow wat ben jij goed bezig! Gefeliciteerd met je zwangerschap en veel succes toegewenst!

Nanny
Door

Nanny

op 25 Jul 2013

Super tips! Zeer handig! Als u toe bent aan een avondje rust of gezellig met z'n twee op pad, kijk dan op Care.com en vind de perfecte oppas!

Debby ter Voert
Door

Debby ter Voert

op 25 Jul 2013

Ik ben bijna twaalf weken zwanger van mijn eerste kindje. Ik wil het receptenboek graag winnen omdat het 2,5 jaar geduurd heeft voordat ik zwanger werd. Dat het uiteindelijk gelukt is heb ik zeker weten te danken aan mijn nieuwe natuurlijke levensstijl en daar wil ik natuurlijk mee doorgaan!

Catherina Carvalho
Door

Catherina Carvalho

op 29 Jul 2013

Wow wat goed debby! Gefeliciteerd! Ga zo door en succes de komende periode!

Miriam
Door

Miriam

op 25 Jul 2013

Hoi Catherina, Momenteel ben ik slechts 8 weken zwanger. Erg spannend, aangezien mijn eerste dochtertje vorig jaar, een dag na de geboorte is overleden. In het afgelopen jaar ben ik me intensief gaan storten op gezond eten en Detoxen. Dit boek zou een uitkomst zijn de komende 7 maanden. Door veel met gezond eten bezig te zijn, hoop ik me minder druk te maken om onzekerheden in mijn zwangerschap. En natuurlijk wil ik een zo gezond mogelijk kindje, zowel voor als na de geboorte!

Catherina Carvalho
Door

Catherina Carvalho

op 29 Jul 2013

Hoi Miriam, Wat vervelend voor je wat je hebt meegemaakt. Goed om te horen dat je zo gezond en bewust bezig bent. Ga zo door :) veel succes met je zwangerschap!

Lisette
Door

Lisette

op 29 Jul 2013

Op dit moment ben ik 10 weken zwanger van ons eerste wonder. Erg spannend. Het heeft lang geduurd en er was geen oorzaak. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Veel verdriet en elke maand opnieuw de spanning. Toen was het spreekuur hier. Ik ben begonnen met zonder zuiker en zonder brood voelde me top. Nog verder verdiept in miss natural en mijn leven omgegooid. En nus is het zover en zou ik graag nog meer recepten ontvangen en uitproberen zodat er straks een mini miss natural (of mister) gaat ontstaan.

Laura
Door

Laura

op 29 Jul 2013

Ha Catherina, Een gezonde levenstijl is van levensbelang...! En al helemaal tijdens een zwangerschap. Door een chronische darmaandoening probeer ik al jaren suiker- tarwe- zuivel- en glutenvrij te leven. Iets wat zijn vruchten absoluut afwerpt en wat mijn zus ook ziet. Daarom is zij sinds kort ook begonnen en voelt zich veel energieker dan voorheen! Omdat zij net zwanger is van haar eerste kindje, zou ik ontzettend graag dit prachtige boek willen geven voor dat extra duwtje in de rug om zo door te blijven gaan. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor die kleine spruit!

Jessica
Door

Jessica

op 29 Jul 2013

Op dit moment ben ik ruim 29 weken zwanger van onze eerste. Vorig jaar heb ik kennis gemaakt met Miss Natural en ben ik 10 kilo afgevallen. We hebben niet alles strikt gevolgd (de boterham met hagelslag gaat er nog steeds goed in), maar veel voedsel in ons leven bevat geen ongezonde suikers meer. Ook de volkoren producten en andere gezonde producten hebben onze kasten gevuld. Tijdens de zwangerschap heb ik weinig gemerkt van de vreetbuien die je bij andere vrouwen weleens hoort. Gelukkig maar! Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar extra tips en ondersteuning kan ik goed gebruiken, zeker tijdens de zwangerschap.

Myrthe
Door

Myrthe

op 31 Jul 2013

Op dit moment ben ik niet in verwachting, maar trotse moeder van een dochter van bijna een jaar. Ik ben mijn gehele zwangerschap van haar ziek en niet fit geweest. Hoe lekker ik mijn maaltijden ook vond, de eerste 18 weken kwam alles er steeds uit. Daarna ging het wel beter, maar kon ik alleen maar dingen eten waar ik echt trek in had en dat was niet veel. Had ik dit destijds geweten was ik wellicht een stuk gezonder en beter door mijn zwangerschap gerold en had mijn dochtertje ook betere en meer voedingsstoffen binnen gekregen.Ik moet ook zeggen dat ik pas met haar komst mijn leefstijl, stapsgewijs, aan het veranderen ben. Eet steeds meer biologisch, zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, eet niet of nauwelijks zuivel en suiker, gebruik superfoods en probeer de hoeveelheid gluten ook te verminderen.Hopelijk zal dit tzt, icm de e-books, bijdragen aan een eerdere en betere zwangerschap.

Paula
Door

Paula

op 22 Aug 2013

Hallo Catherine, Ik ben 13 weken zwanger van onze tweede baby. Ik ben sinds mijn tienertijd vegetariër en ik ben sinds mijn eerste zwangerschap langzamerhand meer bio/eco producten gaan gebruiken. Ik ben een week geleden begonnen met smoothies van fruit, granen en zaden als ontbijt en mijn dochter van 16 maanden eet graag de helft van mijn glas. Ik geef nog borstvoeding en ik ben extra moe al een paar maanden, ik zal meer proberen te slapen, nog minder snoepen,mijn kopje koffie per dag zo vaker overslaan en meer gaan bewegen nu dat de vakantie afgelopen is en ik ben weer begonnen met werken. Daarnaast zou ik graag je energieke recepten willen uitproberen om me fitter te voelen!

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 04 Sep 2013

Ik ben nu 8,5 week zwanger van mijn derde kindje. Door de drukte van alledag, met 2 kleine meisjes, een eigen bedrijf, gaat deze zwangerschap tot nu toe een beetje langs me heen. Ik zou graag het boek winnen om in ieder geval elke avond tijdens het koken, bewust bezig te kunnen zijn met de baby.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 04 Sep 2013

Deze win actie is helaas al voorbij, maar natuurlijk nog wel te koop ;) veel succes met je zwangerschap en probeer er toch bewust van te genieten!

Dayenne
Door

Dayenne

op 28 Oct 2013

Hoi Catharina,Ik lees net je artikel pas. En ik zie ook dat je al winnaar hebt. Toch wil ik je graag mijn reactie nog geven. Sinds eind febr ben ik via de acupuncturist geattendeerd op tarwe-, koemelk- en suikervrij eten. Ik mocht toen ook niet zwanger worden omdat mijn lijf niet in balans was. Flink balen natuurlijk, maar hierdoor is bij mij een knop omgegaan en ben ik me meteen (zo goed als het gaat) aan het voedingsadvies gaan houden. Een heel speurwerk, maar dat wist je natuurlijk al, haha.Ik voelde me weer fitter en had veel meer energie. Eind Juni kreeg ik te horen dat ik mocht gaan proberen om zwanger te worden.....en dat is eigenlijk meteen gelukt....Ik ben nu 18,5 week zwanger van mijn eerste kindje.De voedingsstijl pas ik nog steeds toe, maar vind het soms toch nog best een lastige opgave. Een boek, zeker nu tijdens de zwangerschap en straks met een kleintje erbij, zou ik heel fijn vinden als naslag werk. Dat zoekt wat makkelijker op dan steeds achter de laptop te kruipen ;-)

Dayenne
Door

Dayenne

op 28 Oct 2013

Hoi Catharina,Volgens mij is mijn vorige reactie niet geplaatst. Dus bij deze opnieuw.Ik lees net pas je blog en de win actie. Toch wil ik je mijn reactie nog even geven. Ik ben via mijn acupuncturist op een ander voedingspatroon gezet (tarwe-, koezuivel- en suikervrij) wat mij heel veel meer energie op heeft geleverd. Ik mocht ook even niet zwanger worden van hem, daarvoor moest ik toch eerst dit advies toepassen en behandelingen krijgen om mijn lijf weer in balans te krijgen. Na een paar maanden, meteen het advies ook opgevolgd (wat best moeilijk was en is), mocht ik eind juni toch proberen zwanger te worden. Het fijne is dat het ons gelukt is. Ik ben nu 18,5 week zwanger van ons 1e kindje. Graag wil ik gezond blijven eten, maar het lukt me niet altijd. Handige recepten zouden zeer van pas komen, zeker voor mijn lieve vriend, die ook regelmatig kookt, maar niet zo goed weet waar hij zich nu aan moet houden. Een gezonde zwangerschap en een gezond kindje, tijdens een gezonde levensstijl is mijn doelstelling en dat wil ik graag vol blijven houden. Een ruggesteun is dus zéér welkom! Groetjes!

Birgitta
Door

Birgitta

op 12 Sep 2016

Hoi, dit is al een oud item (3 jaar geleden) maar wie weet dat je er toch nog op kijkt ;-) Ik ben nu 21 weken zwanger en ik slikte voor mijn zwangerschap al jaren spirulina. Ik ben hier puur op gevoel mee gestopt zodra ik wist dat ik zwanger was… Nu merk ik gewoon dat ik "iets" mis, ik ben vegetarisch en probeer verder wel gezond te eten mn meer groenten ipv vlees. Nu lees ik dus dat spirulina prima kan tijdens de zwangerschap, vanwege de vitamine A vind ik het best een eng idee. Wat is jouw visie hierop?groetjes, Birgitta

Bo Vervoort
Door

Bo Vervoort

op 14 Sep 2016

Hoi Birgitta,Bedankt voor je berichtje. Ik ben van mening dat je tijdens je zwangerschap ook Spirulina tabletten/poeders mag nemen. Het is normaal gesproken wel aan te raden om voor de zwangerschap al te beginnen hiermee omdat je anders de baby kan belasten met hoge dosissen vanuit de ontgiftingsfactor die Spirulina kent. Maar omdat jij hiervoor ook al Spirulina supplementen hebt genomen kan dit geen kwaad. Bouw het anders rustig op en neem bijvoorbeeld eens in de zoveel dagen een tablet i.p.v. meteen te starten met elke dag een tablet.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading