Tijd voor oliebollen, champagne, terugblikken en mooie vooruitzichten!

Morgen is het alweer de laatste dag van het jaar. Ik hoop dat je net als ik kunt terug kijken op een geweldig mooi jaar en uitkijkt naar een nieuw jaar vol mogelijkheden en kansen!

Een oudejaarsavond is natuurlijk niet compleet met een schaal heerlijke oliebollen en een knallende fles Champagne. Wat denk je van een Champagne R. Dumont Brut Rosé of de bekende Champagne Moët & Chandon Impérial Brut? Ik heb ze al koud staan…

Recept voor suikervrije én zuivelvrije oliebollen

Dit recept kan zowel voor oliebollen als krentenbollen worden gebruikt. De oliebollen worden gemaakt van een naturel beslag. Voeg voor de krentenbollen de rozijnen toe zoals hieronder aangegeven.

Ingrediënten (voor 6-7 oliebollen):

  • 150ml warme sojamelk
  • 100 ml bruin bier
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 zoete appel (in kleine stukjes)
  • 2 el biologische honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • snufje zout

Voor de krentenbollen: 50 gram rozijnen

Let op: gebruik zonnebloemolie om in te frituren (of een andere olie die je lekker vindt)

Bereidingswijze

  • Doe de warme sojamelk in een kom. Voeg voorzichtig de honing toe en vervolgens de gist. Roer dit even door en laat het even staan.
  • Meng het volkorenmeel, appel, kaneel, zout en eventueel de rozijnen.
  • Voeg de melk met gist beetje bij beetje toe.
  • Voeg het bier en citroensap toe.
  • Zet het beslag op een warme plek en dek af met een vochtige theedoek.
  • Laat dit een uur rijzen.
  • Bak de oliebollen in een frituurpan met zonnebloemolie op 190 graden voor ongeveer 6 minuten. Draai ze halverwege even om. (niet meer dan 5 oliebollen tegelijk!)
  • Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
  • Lekker met een beetje honing!

Variatietip: Voeg een schep geraspte kokos toe

Namens alle redactieleden van Miss Natural wens ik jou en jouw familie een heel mooi 2012!

Wat ga jij doen met Oud en Nieuw?