datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vaccineren wel of niet? Vaccineren is een keuze in Nederland!
09 november 2015 
6 min. leestijd

Vaccineren wel of niet? Vaccineren is een keuze in Nederland!

De beslissing om wel, niet, later of gedeeltelijk te vaccineren heeft gevolgen voor de gezondheid van je kind.

Welke kennis heb je nodig om een goed gefundeerde en verantwoorde keuze te maken? Door Frankema verteld je haar persoonlijke verhaal.

In de zevende hemel

Na de komst van mijn oudste dochter op deze wereld was ik in de zevende hemel. De eerste week kon ik uren zitten met mijn prachtige baby’tje op schoot; teentjes tellen, zuchtend constateren dat echt alles erop en eraan zat. Normaal gesproken ben ik een druk baasje, maar nu kon ik me overgeven aan het moment en opgaan in alleen maar te ‘zijn’. Niets hoefde, niets moest. De bevalling was geweldig gegaan en nu was ik een en al verwondering over zoveel schoonheid en zoveel rust. Prachtig.

Hormonen op hol

Ik had bewust de kraamvisite een klein beetje van me afgehouden, wilde eerst zelf helemaal de verandering doorvoelen; de geboorte van mijn dochtertje Tara betekende immers tegelijkertijd de geboorte van mijzelf als moeder. Maar na een paar dagen kwam mijn zusje op bezoek en we zaten gezellig en gedempt te praten over de gezinsuitbreiding en alles wat daarbij kwam kijken. Tara sliep en ze voelde zo vredig op mijn schoot. Het was een prachtige nazomerse dag en alles leek perfect te zijn, totdat… Bzzzzz, bzzzzz, bzzzzzzzz – ik een mug in de kamer hoorde. “If you think you’re too small to have an impact, try going to bed with a musquito in the room.” schrijft Anita Roddick. Klopt! Bzzzzzz en WEG RUST!

Van een half slapende moeder veranderde ik ter plekke in een roofdier die met half toegeknepen kattenogen richting het geluid keek en siste: “Als je het waagt mijn lief kindje te prikken.. Heb het lef en ik grijp je en trek je al je poten één voor één uit! Mijn zusje die me nog nooit zo meegemaakt had, barstte in lachen uit! En ik ook, een beetje schaapachtig, dat wel. “Dat zijn hormonen”, zei ik, “dat kan niet anders.”

En raad eens, ik had gelijk. Voor, tijdens en na de geboorte vinden er gigantische hormonale veranderingen plaats in het lichaam van de vrouw. We worden gekneed en gevormd net zolang tot we niet alleen meer vrouw zijn, maar ook moeder!

Verhoogde oxytocine productie

Ooit wel eens gehoord van een verhoogde oxytocine productie? Oxytocine wordt ook wel het liefdeshormoon genoemd Het wordt afgescheiden als je met je partner vrijt, elkaar streelt en in de ogen kijkt. De productie van oxytocine schiet omhoog gedurende, en net na de geboorte . Het zorgt er tijdens de bevalling voor dat de weeën effectief en krachtig zijn en piekt nét erna zodat het je geen enkele moeite kost om verliefd te worden op je eigen kind.

Een ander hormoon is prolactine, het ‘moederhormoon’, dat ook vlak na de geboorte in verhoogde mate vrijkomt en dit is het hormoon dat er verantwoordelijk voor is dat we alles op alles zetten om ons nageslacht te beschermen. De vaders ontkomen trouwens ook niet aan hormonale veranderingen rond deze tijd. Een verlaging van het hormoon testosteron bijvoorbeeld maakt dat onze ridders na de bevalling wat vrouwelijker zijn, en dat is waarom pappies hun baby’tje optillen alsof het van porselein gemaakt is. Het hulpeloze, kwetsbare wezentje dat net uit onze buik gekomen is maakt alle beschermende instincten wakker, of we het nu willen of niet. Zo zijn we nou eenmaal door Moeder Natuur geprogrammeerd om de overleving van onze soort veilig te stellen.

Vaccineren is een keuze in Nederland

En dan, nog maar nét gewend aan ons nieuwe zijn, valt de oproep van het consultatiebureau op de deurmat en krijgen we voorlichting over allerlei ernstige ziekten. Vaccineren is een keuze in Nederland, maar een slechter moment om eens rustig na te denken over deze beslissing valt er waarschijnlijk niet te bedenken. Ten eerste staan we stijf van de hormonen, ten tweede hebben we het druk met kraamvisite en ten derde willen we op dit moment natuurlijk gewoon genieten van ons wondertje!

Wat zit er in vaccins?

Voor veel ouders voelt het ‘niet goed’ om te vaccineren. Intuïtief weten we dat we heel voorzichtig moeten zijn met wat we inspuiten in een baby. Het immuunsysteem is immers nog onontwikkeld. Maar helaas zoeken maar weinig ouders zelf uit wat er in een vaccins zit. Wat spuiten we precies in? Ziekteverwekkers? Chemicaliën? Zware metalen? Hoe worden vaccins gemaakt en wat wordt er bedoeld met ‘vervuilingen afkomstig van het kweekmedium’? Mensen die zich verdiepen in vaccin-ingrediënten begrijpen al snel waarom het niet goed voelt.

De overheid heeft toch het beste met ons voor?

In die eerste periode zit je er niet op te wachten om veel energie te besteden aan het maken van een lastige beslissing. Ik heb te veel ouders gesproken die me vertelden: “Ik heb eigenlijk helemaal nergens over nagedacht, ik ben gewoon maar die prikken gaan halen. Iedereen doet dat toch?” Of : “Ik dacht dat het moest”. En natuurlijk vertrouwen we er gewoon op dat de artsen op het consultatiebureau ‘weten wat ze doen’, en de overheid ‘het beste met ons voorheeft’.

Maak zelf een verantwoorde keuze

De beslissing om wel, niet, later of gedeeltelijk te vaccineren heeft grote gevolgen voor de gezondheid van je kindje, en helaas wordt ons niet alles verteld wat we nodig hebben om een goed gefundeerde en verantwoorde keuze te maken. Waar het in de praktijk veelal op neerkomt is dat de reguliere voorlichting de ‘gevaren’ van de ziektes aanzet en zwijgt over de inhoudsstoffen en de daarmee geassocieerde gezondheidsrisico’s van vaccins. Voor beide kanten van het verhaal zullen we, het liefst al tijdens de zwangerschap, de tijd moeten nemen om een boek als ‘Vaccinvrij, ouders artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien’, door te pluizen of een kijkje te nemen op www.vaccinvrij.nl

Vragen over vaccineren wel of niet?

Lastige keuze? Misschien. Belangrijk? Zeker weten! Want het gaat om de gezondheid van je kindje! Heb je vragen over vaccineren? Stel ze dan tijdens het online Natuurlijk Spreekuur met Door Frankema op donderdag 21 januari om 20:00 uur.

Natuurlijk Spreekuur ‘Gezond opgroeien zonder vaccins’

Heb je wel eens na gedacht over de gevolgen van vaccineren, en of een kind bijvoorbeeld ook kan opgroeien zonder te laten vaccineren? Gezond opgroeien zonder vaccinaties kan ook! We houden bij Miss Natural een Natuurlijk spreekuur ‘Gezond opgroeien zonder vaccins’.

Samen met Door Frankema praat Eva van Zeeland op donderdag 21 januari 2016 om 20:00 uur over gezond opgroeien zonder vaccins, hoe en waarom dat ook kan. Tijdens het Natuurlijk Spreekuur heb je de gelegenheid om vragen te stellen via de chat.

Door Frankema schreef het boek ‘Vaccin vrij’

Ruim 15 jaar geleden besloot Door Frankema haar kinderen niet te laten vaccineren. In eerste instantie een puur intuïtieve beslissing die op een muur van onbegrip en oordeel stuitte. Om haar beslissing kracht bij te zetten besloot ze de feiten op een rij te krijgen en verdiepte zich in ‘alles wat los en vast zat’ over vaccins en de verschillen tussen gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen. Het bracht ondergeschoven informatie over ingrediënten, gebrekkige effectiviteit en onwetenschappelijk onderzoek aan het licht. Na twee jaar van verdieping en voorbereiding schreef Door Frankema het boek ‘Vaccin Vrij” waarin ouders, artsen en wetenschappers de ruimte krijgen om de andere kant van het vaccinatie verhaal naar buiten te brengen.

Donderdag 21 januari 2016 Natuurlijk Spreekuur

Een webinar is een live uitzending via internet waarbij je Eva en Door kunt zien en horen. Om deel te nemen aan het webinar heb je het volgende nodig;

  • Computer, laptop of tablet met internetverbinding
  • Geluid (geen microfoon nodig, je hoeft niet terug te praten)

Wanneer je je aanmeldt krijg je een bevestiging dat je mee kunt doen. Vervolgens ontvang je 1 uur voor het begin van het webinar een mailtje met een link, deze link dien je uit te voeren en je zit vanzelf ‘in de uitzending’.

Je kunt je hier gratis aanmelden voor het Natuurlijk Spreekuur >>>

Stel je vraag aan Door Frankema

Tijdens het Natuurlijk Spreekuur heb je de gelegenheid om Door vragen te stellen en zal Eva vragen voorleggen van Miss Natural leden. Alle vragen zullen, indien gewenst, anoniem beantwoord worden in het webinar om jouw privacy te waarborgen.

Stel hier je vraag aan Door Frankema >>>

Zodra je deze uitnodiging hebt ontvangen raad ik je aan om op tijd aanwezig te zijn op donderdag 21 janari om 20.00 uur, slechts 200 deelnemers hebben namelijk per Natuurlijk Spreekuur toegang!

Heb jij jouw kind(eren) laten vaccineren of twijfel je over de keuze?
Laat het ons zeker weten in een reactie op dit artikel!

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Oma Ina
Door

Oma Ina

op 22 Dec 2015

Hoi lieve allemaal goede informatie mooie site maakt mensen bewuster veel succes .

Oma Ina
Door

Oma Ina

op 22 Dec 2015

Goede info veel succes gewenst gelukkig in onze klein dichter niet gevaccineerd en de tweede klein kindje is onder weg .mensen worden bang gemaakt naar wij kunnen het verschil goed zien .ga zo door .

Tilly
Door

Tilly

op 18 Jan 2016

Mijn dochter heb ik laten enten tegen baarmoederhalskanker. Toen het er net was probeerde ik meer informatie te vinden of ik er wel goed aan deed. Helaas kon ik die niet vinden en werd er voorgeschoteld dat het echt het beste was wat je kon doen. Ik twijfelde en heb het in overleg met mijn dochter wel gedaan. Nu later komen de negatieve verhalen naar voren. Nu denk ik had ik het maar niet gedaan.

Jo-Ann
Door

Jo-Ann

op 18 Jan 2016

Ontzettend goed dat jullie dit doen! Wij hebben ons zoontje van inmiddels 6 maanden niet laten vaccineren. En wat is het een heerlijk, gezond, blij ei! Ookal hadden wij zelf de keuze al gemaakt voor het lezen van het boek van Door Frankema, probeer ik nu wel zaadjes te planten in mijn omgeving door het boek uit te lenen (desnoods ongevraagd haha). Het geeft een goede houvast. Het is een weg van veel weerstand, maar alle beetjes die we kunnen bijdragen aan bewustwording is de moeite waard!

Mar
Door

Mar

op 18 Jan 2016

Onze 9 weken oude baby zou vandaag zijn eerste prikken krijgen. Wij zijn nu aan het lezen in het boek van Door Frankema (uit de bieb geleend) en hebben onze zoon zijn prikken nog niet laten geven. We zijn nog maar in het begin van het boek, maar het voelt nu al niet goed om te vaccineren. Natuurlijk willen we een gedegen keuze maken en daarom lezen we ook het hele boek! Onze oudste hebben we wel laten vaccineren, inderdaad de uitnodiging op de mat en hup we gingen zonder na te denken hierover naar het cb... toen hier onze omgeving iets ergs gebeurde na een vaccinatie (toevallig of niet toevallig, dat zullen we nooit weten) zijn we gestopt met vaccineren bij de oudste. Nu denk ik wel eens had ik het maar eerder uitgezocht...Maar goed, leuk dat Door Frankema deze week te beluisteren is! Nu we net bezig zijn in haar boek, komt dat mooi uit. Tot donderdag!

Marielle
Door

Marielle

op 21 Jan 2016

Onze kindje nu 8 en 3,5 zijn wel ingeent, waarom, omdat ik toen hier nog helemaal niet mee besig was. Spijt ja nu heb ik spijt dat ik dit toen nog niet wist. Komende inentingen gaan ze dus niet meer krijgen en we gaan volgende week naar de homeopaat om te praten over ontstoren. De hele weg van gezonde voeding, onvoorwaardelijk opvoeden, alternatieve geneeswijzen ed is In ons gezin pas een paar jaar vorm aan het krijgen, beetje bij beetje steeds de betere richting op.

yXcanHUfQBI
Door

yXcanHUfQBI

op 05 May 2020

uxlDeKmgsNc

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading