datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vermoeid? Misschien heb je een vitamine D tekort!
24 januari 2014 
3 min. leestijd

Vermoeid? Misschien heb je een vitamine D tekort!

Ben jij altijd moe? Heb je in deze donkere maanden vaak last van een tekort aan energie? Dan kan het weleens zijn dat je kampt met een vitamine D tekort. Vitamine D speelt echter niet alleen een belangrijke rol in de calcium- en botstofwisseling. Nieuwe bevindingen vanuit de wetenschap tonen aan dat te weinig vitamine D kan leiden tot verstoringen in het immuunsysteem, tot een verhoogd kankerrisico of tot een verhoogd cardiovasculair risico.

Wil jij meer weten over Vitamine D en wat deze stof voor jou kan doen? Kom dan naar de Miss Natural On Tour workshop in Well, op zaterdag 15 februari.

Klachten door vitamine D tekort

Hoewel de meeste mensen bij vitamine D alleen aan sterke botten en energie denkt, kan een gebrek aan vitamine D nog veel meer klachten opleveren, zoals:

 • Vermoeidheid
 • Onrustig slapen
 • Depressie
 • Spier- en/of gewrichtspijn
 • Bloedend tandvlees
 • Lusteloosheid
 • Hyperventilatie
 • Hartkloppingen
 • Kramp en tintelend gevoel
 • Zwakke botten

Er zijn zelfs Amerikaanse onderzoeken waarbij een langdurig Vitamine D tekort wordt gezien als (een van de) oorza(a)k(en) van kanker, fibromyalgie, diabetes, parkinson en hartaandoeningen.

Heb ik een vitamine D tekort?

Vooral in de maanden november tot maart kun je een tekort te oplopen aan vitamine D. Het is dus belangrijk om dit in de gaten te houden. Op maandag 17 februari zijn Miss Natural leden uitgenodigd voor het Natuurlijk Spreekuur ‘Heb jij een vitamine D tekort?’.

Tijdens dit webinar praat Eva van Zeeland met professional Henk van Heel van YOURS Healthcare, die is gespecialiseerd in voedingssuppletie. Hij zal je alles vertellen over Vitamine D en de gevolgen van een tekort. Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor vragen.

Doe mee aan het gratis webinar!

Op maandag 17 februari vindt het ‘Natuurlijk Spreekuur’ met Henk van Heel over Vitamine D plaats, van 20.30 uur tot 21:30 uur. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden.

Om deel te nemen aan het webinar heb je het volgende nodig:

 • Computer of laptop met internetverbinding
 • Geluid (je hebt geen microfoon nodig, je hoeft niet terug te praten)

Wanneer je je hier aanmeldt ontvang je vlak voor het begin van het webinar een mailtje met een link, waar je op kunt klikken om ‘in de uitzending’ te komen.

Win een Vitamine D bloedtest

Nu is natuurlijk de vraag: heb jij een vitamine D tekort? Daar kun je nu heel eenvoudig achterkomen via de Vitamine D bloedtest.

De voordelen van de Vitamine D bloedtest:

 • Je kunt zelfstandig de test uitvoeren
 • Geen laboratoriumbezoek, geen wachttijd
 • Zeker en discreet
 • Eenvoudige bediening
 • Ook geschikt voor kinderen
 • Monsterafname in eigen vertrouwde omgeving
 • Laboratoriumanalyses door experts
 • Ook online overleg mogelijk
 • 100% betrouwbare uitslag

Ben jij ook benieuwd of je een tekort hebt aan Vitamine D? Miss Natural mag 5 bloedtesten t.w.v. €31,95 weggeven aan haar leden! Hoe maak je kans? Laat in een reactie onderaan dit artikel weten wat jouw klachten zijn en waarom je de test zou willen ontvangen. Wie weet ligt de Vitamine D bloedtest binnenkort dan wel bij jou op de mat!

Let op: je maakt alleen kans op de prijzen van Miss Natural als je lid bent van Miss Natural. Gratis lid worden kan bovenin de website of hier.

Bestel de Vitamine D test met korting

Niet aanwezig bij de Miss Natural on Tour Workshop op 15 februari en ook niet gewonnen? Gelukkig kun je de Vitamine D bloedtest ook online bestellen. En Miss Natural leden krijgen ook nog eens korting! Je kunt de test hier bestellen. Kies bij het afrekenen voor ‘Verzilver een kortingsbon’ en vul de Miss Natural voordeelcode in: mn05.

Heb jij je al aangemeld voor dit gratis webinar?

Handtekening-Miss-Natural

 

De 5 winnaars zijn geworden:

Danielle, Marije, Sabriene I., Rebecca V. en Ferdy K.  Gefeliciteerd! Jullie krijgen een Vitamine D bloedtest thuisgestuurd. Graag vóór 26 februari jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Sylvia van der Wijst
Door

Sylvia van der Wijst

op 24 Jan 2014

Hoi, wat interessant maar helaas kan ik er niet bij zijn. Begin juli heb ik tijdens onze vakantie in Italie een longontsteking gekregen. Nog steeds heb ik veel vermoeidheidsklachten. Ik werk nu 70% van mijn arbeidstijd en prive moet ik steeds keuzes maken wat wel en niet kan. Op advies van mijn homeopaath slik ik al extra vitamine D. Maar is dit genoeg en hoe kan ik dit tekort aanvullen middels voeding? Groeten, Sylvia van der Wijst

Sabriene Imming
Door

Sabriene Imming

op 25 Jan 2014

Hoi, Dit onderwerp vind ik erg interessant. Helaas kan ik 15 februari niet :( Ik loop al lange tijd (zo,n 2 jaar) met vermoeidheidsklachten geen energie en spier en gewrichtsklachten. Men zegt steeds dat het stress is. Ik heb inmiddels al een aantal onderzoeken gehad, mri scan maar hier is niets op te vinden. Een vriendin van mij wees mij op vit D te kort dat ik daar eens naar moest gaan kijken. Ik heb een aantal dingen erover gelezen waaronder dat je ook moet uitkijken dat te veel aan vit D niet goed is. Vandaar dat ik nog geen extra vit D heb gekocht. Ik wil graag uitzoeken of ik een tekort heb aan vit D. Zodat ik wel of niet kan gaan bijslikken De test zou ik daarom heel goed kunnen gebruiken :)

Jerry
Door

Jerry

op 09 Apr 2015

Hoi Sabriene, Heb je je al eens laten testen voor slaapapneu..? dit komt namelijk erg vaak voor. Gr.

Jolinde
Door

Jolinde

op 27 Jan 2014

Na een burnout bijna drie jaar geleden kamp ik nog steeds met lichamelijk klachten. ik moet duidelijk om leren gaan met stress. Zodra ik me goed voel, loop ik over van energie, maar vergeet daarbij vaak de grenzen. Dit moet ik de volgende dagen bekopen met vermoeidheid en klachten als hyperventilatie, slecht slapen, duizelig, tintelingen in armen en benen en geprikkeldheid. Er wordt veel geschreven over stress en vage klachten en vaak wordt er supplementen aangeboden. Daar zie ik soms door de bomen het bos niet meer... Een test om te kijken of ik kamp met vitamine D tekort geeft zekerheid zodat je gericht kan gaan aanvullen. Gelukkig heb ik een goede reden om niet te kunnen 15 februari...dan sta ik heerlijk op de ski (ook vitamine D opdoen ;-))

Ferdy Koot
Door

Ferdy Koot

op 27 Jan 2014

Ik heb het artikel over vitamine D-tekort met zeer veel belangstelling gelezen en hoop in aanmerking te komen voor één van de vijf gratis testen omdat ik vaak last heb van rusteloze benen en werkelijk d o o d v e r m o e i d opstaan. Volgens het opgegeven rijtje met klachten zou dat door vitamine D-tekort kunnen. Zeker voor rusteloze benen ben ik niet van plan om aan de bekende chemische geneesmiddelen te gaan. Verder ben ik al zo een 8 weken redelijk fanatiek aan het ontsuikeren, maar daar merk ik nog geen resultaat van.

Sam
Door

Sam

op 27 Jan 2014

Sabriene!! Ik heb precies hetzelfde!!! Zou er graag met je er over willen praten!!! Gr. Sam

Ine Bongers
Door

Ine Bongers

op 27 Jan 2014

Een zoon heeft vanaf het begin van zijn middelbareschooltijd, last van vermoeidheid, hoofdpijn. Nu is hij in de twintig en is nog vaak moe. Verder heeft hij pijn in zijn bovenbenen. Een aderonderzoek leverde niets op. Hij eet nu een jaar of zes geen vlees. Zou het een vitamine-D-tekort kunnen zijn?

Marianne
Door

Marianne

op 27 Jan 2014

Hoi, ja, kom graag in aanmerking voor de test. Slik op eigen initiatief 1x D3 per dag, maar toch mega klachten. Vraag me ook af of mijn zoon van 28 ivm altijd moe ook tekort heeft. groetjes Marianne

Rebecca Vermeulen
Door

Rebecca Vermeulen

op 27 Jan 2014

Hoi, dit onderwerp heeft gelijk mijn aandacht getrokken, want ik heb nu voor de tweede maal een burn-out, en vecht dagelijks tegen de moeheid! Het is mijn grootste vijand op dit moment, omdat het mij belemmerd in mijn gewone dagelijkse routine. Ik ervaar de intense moeheid als een verschrikking,want je kunt met jezelf geen kant op, en je weet soms ook niet meer waar je het moet zoeken! Ik let enorm op mijn voeding, en beweeg dagelijks, maar tot nu toe is de moeheid niet verdwenen! Te weten komen of het een tekort aan vitamine D zou kunnen zijn, zou een antwoord op mijn vragen zijn.

Aless
Door

Aless

op 27 Jan 2014

Een test voor vitamine D tekort. Weer een stapje in de goede richting. Na glutenvrij, zo veel mogelijk biologisch, zuivelvrij en suikervrij en steeds meer natuurlijkere cosmetica blijft er toch nog iets knagen aan het energielevel. Dus kom maar op, dan is dit een mini uitdaging!

Marije
Door

Marije

op 28 Jan 2014

Ik voel mij heel erg moe, ik kom nauwelijks mijn bed uit.. Ik heb een vermoeden dat ik vit d tekort heb, dit aan mijn huisarts voor gelegd, maar ik mag van hem geen bloed laten afnemen, terwijl ik het echt heel graag wil weten, ik voel mij in de zomer zo energieker dan nu ik sleep mij door de dag door Heb whipalsh, maar lijkt dat de klachten erger zijn, maar weet niet of het kan, ik voel mij somberder :( vraag me af wat voor zin het heeft allemaal Ik zou het graag willen weten, ik hoop dat ik kans maak om de test te winnen om er achter te komen en dan goede supplementen te kopen

marije
Door

marije

op 28 Jan 2014

ps, huisarts zei dat vit d tekort bij mij niet mogelijk was omdat ik blanke huid geb, mr vlgs mij is dat het issu niet.. .. ik wil echt graag,kans maken groetjes marije

Danielle
Door

Danielle

op 03 Feb 2014

Check check als ik de lijst zo zie. Al lange tijd constant vermoeid. 's morgens als ik wakker wordt direct moe alsof ik niet geslapen heb. 's avonds op de bank kan ik mijn ogen niet open houden. Erg vervelend omdat het ook invloed heeft op mijn sociale leven. Ik werk en zodra ik thuis ben is het instorten op de bank.

Jeanne van den Bergen
Door

Jeanne van den Bergen

op 05 Feb 2014

Ik heb al jaren een laag vit D, waarde 33, na een jaar trouw pilletjes innemen van 800 IE per dag en daar zat ook nog een zomer tussen, was de waarde 56. Nu heb ik een keer in de maand 50.000 IE oraal, ik ben drie maanden bezig, ben heel benieuwd hoe het effect is, de huisarts wil het niet opnieuw testen, ik ben erg benieuwd, hij zegt dat rond deze tijd iedereen een lage uitslag heeft en iedereen moet extra vit D nemen. We komen te weinig in het licht buiten. Ik zou graag de test willen uitproberen. Ik heb gisteren weer nauwelijks kunnen slapen van de spierkrampen in mijn benen. Succes allemaal.

Job Geuverink
Door

Job Geuverink

op 17 Feb 2014

Hopelijk ga ik winnen. De life chat en uitzending was erg leuk. Voor het eerst hier en nu al veel geleerd. Ben benieuwd naar alle overige info :D Super!!

hooijenga h.a
Door

hooijenga h.a

op 04 Feb 2016

Goedemiddag. wat zijn lichamelijke klachten van vitamine d tekort? mvg.

Aad Karreman
Door

Aad Karreman

op 29 Feb 2016

Nu Ik heb een beroerte een half jaar geleden gehad. Nu had ik toch steeds duizelingen. Nog een keer bloed laten testen. En ja te weinig vitamaine D. Zelf op een aantal punten het een en ander laten testen. Op Ijzer goed. bezinksel goed ect. Maar D niet. Nu heeft de dokter de vitamine shoot gegeven. Colecalciferol drank 50000 Voor twee weken en daarna bespreekbaar. Daarna ga ik week me bloed onderzoeken. Ik had zo last van duizelingen. Zijn er mensen na een beroerte ook met vitamine D tekort. En daarna met de shoot niet meer?

Josephine
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading