datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Verslag van de DermaFair
12 oktober 2011 
3 min. leestijd

Verslag van de DermaFair

Esse Organic Skincare

Afgelopen weekend werd in de jaarbeurs in Utrecht het ‘special interest’ evenement voor de huid gehouden.

Op deze beurs vind je alles op het gebied van huidbescherming, huidverbetering, huidverzorging en huidverfraaiing. Voor mij reden genoeg om een bezoekje te brengen aan de Dermafair!

Wat mij direct opviel was dat er veel aandacht besteed werd aan producten met natuurlijke ingrediënten. Het is dus goed te merken dat hier steeds meer interesse voor is. En dit is natuurlijk niet zo vreemd als je het beste voor je huid wilt. Een aantal bedrijven spraken mij erg aan omdat ze zoveel mogelijk werken met natuurlijke en biologische ingrediënten in hun producten.

Esse Organic natuurlijke huidverzorgingOrganisch Afrika

Zowel de verzorgingsproducten van Esse Organic Skincare en African Organics zijn afkomstig van Afrikaanse bodem. De gezichtsproducten van Esse en de huid- en haarproducten van African Organics bevatten natuurlijke plantingrediënten uit Zuid-Afrika. Deze producten zijn snel biologisch afbreekbaar en Fair Trade. Er wordt namelijk  bijgedragen aan het welzijn van de boeren in Afrika en het Afrikaans natuurlijk erfgoed.

African Organics huidverzorging
De producten zijn goedgekeurd door Phytotrade-Afrika en voldoen aan de BDIH (Duitsland) en Ecocert (Frankrijk) normen voor 100% natuurlijke producten. Ik heb een compleet testdoosje van Esse voor het gezicht meegekregen en een handcrème van African Organics. Hier krijg je dus nog meer over te lezen in de Miss Natural review!

Huidverzorging uit de Zwitserse Alpen

Arise Swiss Alpine Serum

Swiss Naturals is geïnspireerd door de moderne Zwitserse benadering van een natuurlijke verzorging van de huid. Krachtige kruidenplanten uit de Alpen met cosmetische eigenschappen worden gebruikt in de productlijnen van Arise. Edelweiss extract wordt gebruikt voor een natuurlijke anti-aging huidverzorging (Swiss Alpine Cosmetics) en een compleet assortiment voor de babyhuid (Swiss Baby care).

Deze organische huidverzorgingsproducten zijn 100% natuurlijk,  Ecocert gecertificeerd en dragen een Cosmebio kwaliteitslabel. Swiss Naturals laat hiermee zien dat Edelweiss veel meer is dan een mooi wit bloemetje.

Ahava natuurlijke huidverzorgingHerboren met Ahava

Een nieuwe frisse start met een mooie huid door mineralen uit de Dode Zee. Ahava maakt gebruikt van zout water, algen, modder en planten als natuurlijke ingrediënten in de my skin reborn lijn. Het belangrijkste bestanddeel van deze productlijn is Osmoter, een mineraalconcentraat uit de dode zee,  dat het vochtgehalte van de huid op peil houdt.  De ingrediënten ondersteunen de huidvernieuwing en vertragen de huidveroudering op een natuurlijke wijze. Ik ben benieuwd of ik me ook herboren zal voelen na het testen van de dode zee huidmodder.

Rosel Heim natuurlijke cosmeticaNature and science

Huidverzorging Henny Heuff is importeur van het Duitse merk Rosel Heim. Al 3 generaties lang werkt de familie Heim aan onderzoek en ontwikkeling van natuurgetrouwe huidverzorging. Bij alle producten wordt rekening gehouden met de natuurlijke functies en afweersystemen van de huid.

Alle stoffen die gebruikt worden komen overeen met huideigen stoffen en kunnen daarom goed verdragen worden. Door de jarenlange ervaring op het gebied van de natuurgeneeskunde en biochemie van de huid is er een groot aanbod van verschillende huidverzorgingsproducten en cosmetica.

Natuurlijke peeling van ArtistryNatuurlijke peeling

De nieuwe Intensive Care lijn van Artistry bestaat uit huidverzorgingsproducten voor de rijpere huid. De producten worden ontworpen om verouderingseffecten zoals fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Het eerste product van deze lijn is een vernieuwende peeling.

De peeling bootst de natuurlijke exfoliëring van de huid na op basis van enzymen. Net als bij een chemische peeling worden er huidlagen verwijderd maar door het milde en natuurlijke proces is er minder kans op huidirritatie.

Ik heb veel opgestoken van de presentatie van de online huidverzorgingsapotheek Andela Pharma en ga dan ook helemaal mee met hun visie “een mooie huid van binnenuit!

Tijdens de presentatie “arganolie en de huid” van Gezonder.nu heb ik veel goede informatie gekregen die ik graag met jullie wil delen. Ik heb daarom besloten hier binnenkort een volledig blogbericht over te schrijven.

De producten die ik beschreven heb zullen ook getest gaan worden voor een review.

Welk product zou jij graag als eerste in de review zien en welke zou je graag zelf willen testen?

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
maaike
Door

maaike

op 12 Oct 2011

Leuk dat je veel hebt opgestoken hebt van onze presentatie! We proberen op een heldere manier duidelijk te maken welke voedingsstoffen essentieel zijn voor een mooie huid. En dat smeren alleen niet genoeg is. Mocht je meer informatie willen of een keer een aparte blog willen houden over een mooie huid van binnenuit. Dan weet je ons te vinden :-)

GP
Door

GP

op 28 Feb 2013

Leuk artikel, alleen even de volgende opmerking: bij het bekijken van de ingredienten van Ahava, bijvoorbeeld de mineral body lotion, merk ik heel wat synthetische ingredienten op. Daarnaast ook dat er zelfs meer phenoxyethanol(bewaarmiddel) en parfum(onbekende chemische stof) in zit, dan aloe vera! Jammer. Dat is niet wat ik een natuurlijk en/of biologisch huidverzorgingsproduct noem, helaas.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading