datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vijf tips om je ogen gezond te houden én laten sprankelen!
03 juli 2018 
2 min. leestijd

Vijf tips om je ogen gezond te houden én laten sprankelen!

Je ogen zijn de spiegel van je ziel. Ogen nemen waar, maken contact, vertellen ons emoties en gevoelens. Niets voor niets wordt gezegd dat als mensen gezond zijn, hun ogen sprankelen. Een gezond leven maakt je dus letterlijk aantrekkelijker. Alle reden dus om goed voor je ogen te zorgen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

1. Voeding voor gezonde ogen

Het gezegde dat je bent wat je eet kan oubollig klinken, maar gaat eigenlijk altijd wel op. Wie goed eet, voelt zich goed. En wie bepaalde dingen wel of niet eet, zal bepaalde voedingstoffen wel of niet hebben. Dat gaat ook op voor je ogen: voedsel als eieren, vetrijke vis, rundvlees en schelpdieren, maar ook oer-Hollandse gerechten als kaas, brood en melk zijn uitstekend om je ogen van de juiste vitamines, mineralen en vetzuren te voorzien. Ook bladgroenten zijn er behulpzaam. Een mythe rondom voedsel en ogen die overigens niet waar is, is die van de wortel. Wortels bevatten beta carotene, die door het lichaam in vitamine A (retinal) wordt omgezet. Alhoewel een ernstig gebrek aan vitamine A wel tot bepaalde oogziektes kan leiden, zullen wortels in een normaal Westers dieet niet voor een beter gezichtsvermogen zorgen.

2. Ontspanning is een must!

Die ontspanning kan je ook op een andere manier krijgen, zeker als je een baan hebt waarbij je veel achter een scherm zit. Contactlenzen kunnen daarbij enorm handig zijn: ze zorgen voor ontspanning, omdat je ogen zich niet de hele tijd hoeven in te spannen om de letters, afbeeldingen of grafieken op het scherm te lezen, en men ziet niet eens dat jij ze in hebt. Je hebt twee soorten lenzen: harde en zachte. Het kiezen van de juiste lenzen draagt natuurlijk ook bij aan het comfort van je ogen. Daar waar harde lenzen langer meegaan maar minder comfortabel zijn, blijven zachte lenzen beter zitten maar zijn ze lastiger schoon te maken.

3. Belasting door schermgebruik

Je ogen worden in het tijdperk waarin we leven meer belast dan ooit. Dat heeft vooral te maken met de mate waarin je ogen aan het werk gezet worden. Op kantoor de computer, thuis voor de televisie en eigenlijk overal met de smartphone in de hand; schermpjes zijn een onlosmakelijk deel geworden van ons dagelijks leven. Het is gevolg is dat we steeds bijziender worden. Als je af en toe je ogen eens niet wilt belasten, kies er dan voor na je werk de televisie uit te laten en muziek op te zetten. Of kies ervoor in het weekend je elektronica helemaal uit te laten. Niet alleen goed voor je ogen, ook voor je algemene ontspanning!

4. Advies door een specialist

Om je ervan te verzekeren dat je ogen in orde zijn, en dat je er bijvoorbeeld qua dieet en ontspanning alles aan doet om ze goed te houden, is een bezoek aan een oogarts- of specialist zeker aan te raden. Niet alleen kunnen zij je vertellen hoe je ogen ervoor staan, ze kunnen je helpen als je bijvoorbeeld lenzen nodig hebt, twijfelt over de belasting van je ogen of andere vragen hebt. Elk jaar een keertje langswippen kan geen kwaad, zeker niet als je kijkt naar hoe belangrijk onze ogen voor ons zijn!

5. Bescherming tegen de zon

Als laatste, en zeker met de zomer in aantocht een hele belangrijke: bescherming is essentieel als je je ogen goed wilt houden. Met de zon hoog in de hemel trekken we er massaal weer op uit om te gaan varen, de stranden en de terrasjes te bevolken en te voetballen in het park, maar die overweldigende hoeveelheid licht heeft zijn nadelen. Je hoornvlies kan door langdurige blootstelling beschadigd raken, en een goede zonnebril, met UV-filter, helpt je ogen zeker langer mee te gaan!

Wat doe jij om jouw ogen gezond te houden? Laat het weten in een reactie!

Bron: Pexels

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading