10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Voor €500,- shoppen bij EkoPlaza met Miss Natural finalist 2014
02 juli 2014 
2 min. leestijd

Voor €500,- shoppen bij EkoPlaza met Miss Natural finalist 2014

Op 19 april 2014 werden voor de derde keer de Miss Natural Awards georganiseerd. Miss Natural finalist Sahrona sleepte die dag de tweede prijs in de wacht en won voor €500,- gratis boodschappen doen bij de biologische supermarktketen EkoPlaza. Ik ging met haar mee naar EkoPlaza op het Waterlooplein in Amsterdam, om te zien wat een echte Miss Natural eet en praatte met Sahrona over de drastische verandering in haar levensstijl en wat dat haar allemaal heeft opgeleverd.

Het roer om

De 21-jarige Sahrona heeft een jaar geleden haar hele levensstijl omgegooid. Het begon allemaal met biologisch eten, waarna ze steeds meer interesse kreeg voor natuurlijke producten. “Ik at eerst veel brood, ook witbrood, stokbrood en veel afbakbroodjes”, vertelt ze. “Ook dronk ik vaak frisdrank en ik at veel vlees en sauzen.” Nu eet Sahrona onder meer geen brood meer en geen aardappelen, en alleen nog maar biologische en natuurlijke producten.

Ook is ze gestopt met haar medicijnen. “Ik slikte ritalin en concerta en ik realiseerde mij op een gegeven moment: dit zijn eigenlijk gewoon drugs.” Tegen het advies van de dokter in besloot ze te stoppen met haar medicijnen en daar heeft ze nooit spijt van gehad. Haar nieuwe levensstijl hielp haar om ook zonder medicijnen een goed en gezond leven te leiden. Sahrona: “Toen ik natuurlijk ging eten werden mijn stemmingswisselingen veel minder, daarvoor had ik veel last van ups en downs”. Daarbij heeft ze nu veel minder drang om te snacken en is ze zelfs van haar allergieën af. En, ook niet onbelangrijk, in het afgelopen jaar is Sahrona maar liefst 25 kilo afgevallen!

Natuurlijk schoonheidsspecialiste

Sahrona heeft net haar diploma voor natuurlijk schoonheidsspecialiste gehaald en werkt bij Rein City Spa. Daar geeft ze de klanten niet alleen adviezen over het behandelen van de huid aan de buitenkant, maar er worden ook voedingsadviezen meegegeven. En zo hoort het natuurlijk ook, want echte schoonheid komt van binnenuit! Bij de koffie of thee krijgen Sahrona’s klanten overigens geen koekje of bonbon, maar superfoods.

Van emotie-eter naar bewuste eter

Je kunt merken dat sahrona heel bewust omgaat met haar lichaam, ze weet precies op welke producten haar lichaam én geest niet goed reageren. Sahrona eet geen chips of soortgelijke snacks meer, ook niet biologisch. “Ik begin er liever helemaal niet meer aan, als ik behoefte hebt aan een tussendoortje eet ik liever wat nootjes, en ook wel bietenchips,” vertelt ze. “Vroeger was ik een emotie-eter. Nu merk ik wel dat wanneer ik een wat drukkere periode heb, ik meer trek heb. Soms denk ik dan: ‘laat ook allemaal maar’ en als ik dan voor het chips schap sta denk ik dan toch: ‘nee, ik doe het niet’.” Dat is pas wilskracht!

Sahrona’s tip voor iedereen die zijn of haar levensstijl ook wil omgooien: “Je moet eerst bewust worden van wat je eet en dan pas kun je je levensstijl veranderen”.

In de video hieronder zie je mijn ‘shop avontuur’ met Sahrona bij EkoPlaza en hoor je nog meer van haar tips voor een gezonde levensstijl.

Waar doe jij je Natural boodschappen?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.