datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Voor jou getest: Borstweefselbehandeling
03 november 2017 
4 min. leestijd

Voor jou getest: Borstweefselbehandeling

Veel vrouwen hebben op enig moment last van pijnlijke en/of gespannen borsten. Gezonde borsten horen geen pijn te doen en je kan iets doen om je borsten (weer) gezond te krijgen. Je hoeft niet onnodig met je klachten rond te blijven lopen. Ook als je geen klachten hebt, is het heerlijk om je borsten te laten verwennen door de zachte liefdevolle aanraking. Dit versterkt het gevoel van vrouw-zijn. Omdat wij bij Miss Natural de Week zonder BH hebben om zo aandacht te vragen voor borstgezondheid leek het mij goed om zelf een borstweefselbehandeling te ondergaan.

Borstweefselbehandeling

Ik maakte hiervoor een afspraak met Claudia van het Kaar bij het Centrum voor Vrouwen in Eindhoven. Sinds juni 2017 is Claudia namelijk gecertificeerde VLOW®borstweefseltherapeute. Om liefdevolle en preventieve zorg aan borsten te geven is de VLOW®-borstweefselbehandeling uitgevonden. VLOW staat voor Veno-Lymfatische Optimalisatie van Weefsel. Door deze behandeling wordt de doorbloeding sterk verbeterd, ontstekingshaarden worden geëlimineerd en de afvoer van gif- en afvalstoffen wordt in gang gezet. Ook dragen de behandelingen ertoe bij dat je het gevoel krijgt dat je borsten een volwaardig onderdeel van je lichaam vormen, waar je trots op mag zijn! Dus: net zoals we het heel normaal vinden om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor controle, zouden we ook een of twee keer per jaar een borstweefselbehandeling mogen ondergaan.

Gevoelige of pijnlijke borsten

Per e-mail ontvang ik van Claudia een bevestiging van de afspraak en een intakeformulier om in te vullen. Hierin staan vragen over de gezondheid van mijn borsten; zijn ze gevoelig of pijnlijk, heb ik eerder onderzoek gehad of een operatie en of er erfelijke factoren zijn. Ik krijg verder het advies om op de dag van de afspraak geen lotion of olie op mijn bovenlichaam te gebruiken en geen andere afspraken te plannen. Soms kan je na een eerste behandeling een beetje tot behoorlijk moe zijn. Ik heb nog niet echt een beeld van hoe de massage zal verlopen, maar besluit mij er aan over te geven. Als ik bij Claudia aankom geeft ze mij een groot glas water, om het afvoeren van afvalstoffen te ondersteunen, en neemt ze uitgebreid de tijd voor onze kennismaking en het intakeformulier. We hebben een leuk gesprek over de opleiding Tantrisch Vrouwen Coach. Doordat ik zag dat Claudia deze opleiding had gedaan, ben ik deze namelijk gaan volgen!

Emoties opgeslagen in borstweefsel

Ze vertelt mij dat er tijdens de behandeling ook allerlei emoties vrij kunnen komen en dat dit heel normaal is. Emoties, ervaringen en herinneringen worden opgeslagen in het gevoelige borstweefsel en kunnen tijdens de behandeling loskomen. Ik ga met een ontbloot bovenlichaam liggen op de massagetafel en Claudia dekt mij toe met een deken. Op de achtergrond speelt, op mijn verzoek, mooie tempelmuziek en ik herinner mijzelf er aan dat ik helemaal mag gaan ontvangen. Eerst is er een voorbehandeling die bedoeld is ter ontspanning van het hele borstgebied. Mijn lichaam komt tot rust en ik voel dat de energie begint te stromen door mijn hele lichaam. Dat voelt prettig! Al vrij snel komen bij mij emoties vrij en rolt er in weerszijden van mijn oor een traan.

Ik ben niet verdrietig, eerder dankbaar dat ik mijzelf deze tijd en aandacht gun en denk dan aan alle vrouwen die meer bewuste aandacht aan zichzelf zouden mogen besteden. Eva van Zeeland

Mag ik je borsten aanraken?

Claudia vraagt mij toestemming alvorens beide borsten aan te raken. Tijdens het aanraken moedigt zij mij aan om mijn pijngrens goed te voelen en aan te geven. Ik heb zelf nooit last van pijnlijke borsten gehad en probeer mij verder te ontspannen en rustig te ademen. Voor sommige vrouwen zal het best spannend zijn om hun borsten aan te laten raken door een onbekende, zeker wanneer borsten gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Toch voelt het voor mij als een massage van elk willekeurig lichaamsdeel. Ze worden juist verwaarloosd bij elke ‘gewone’ massage!

Voor vrouwen door vrouwen

Omdat de borsten een intiem gebied zijn, zijn er uitsluitend vrouwen opgeleid die de behandelingen geven. Als een therapeut in het VLOW®-register vermeld staat, betekent dit dat er geen zwaarwegende klacht tegen deze therapeut ingediend is. Is de behandeling veilig en zonder risico’s? Maak je je echt zorgen over je borsten? Voel je een knobbeltje en vertrouw je het niet? Voelt het niet goed aan? Ga dan eerst langs bij jouw huisarts. Die bekijkt of het nodig is om een echo of thermografie te maken of verwijst je door naar een specialist. Borsten met implantaten kunnen ook behandeld worden, mits zij geen scherpe randjes hebben.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn hangt af van de conditie en grootte van je borsten, meestal tussen 1-3. Daarna kan je 1 of 2 keer per jaar komen voor “onderhoud”. Het hangt ook af van de grootte van jouw borsten. Grote borsten vragen meer behandeltijd. De kans bestaat dat je een of twee behandelingen meer nodig hebt. Of juist een behandeling minder bij kleinere borsten.

Wat levert een borstweefselbehandeling op?

Wat je precies bereikt hangt af van jouw persoonlijke gezondheid en situatie. Mogelijke effecten zijn:

  • Meer verbinding voelen met je borsten
  • Versterking van je gevoel van vrouwelijkheid
  • Soepele en voller voelende borsten
  • Schone borsten door verbeterde afvoer van gif- en afvalstoffen uit het weefsel
  • Vermindering van je klachten (als je die hebt)
  • Minder kans op klachten in de toekomst
  • Een stukje geruststelling
  • Een “schoon” een “opgeruimd’ gevoel
  • Wellness door ontspanning

Borstgezondheid

Na de behandeling voel ik mij compleet ontspannen en blijf nog even op de behandeltafel liggen. Ik krijg van Claudia een nieuw glas water en we praten nog even na. Ook vertelt zij mij welke reacties ik kan verwachten na de behandeling en wat ik zelf kan doen om mijn borsten gezond te houden. Al deze informatie krijg ik op papier mee naar huis. Ik kan de borstweefselbehandeling aanraden aan alle vrouwen die bewust in het leven staan en graag zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun borstgezondheid. Kijk voor meer informatie en een afspraak op www.centrumvoorvrouwen.nl en www.lifestreamvlowregister.nl

Deze behandeling wordt gegeven door Claudia van het Kaar. Zij is een van de 20 geregistreerde VLOW®-therapeuten in Nederland. De opleiding tot borstweefseltherapeute is geaccrediteerd door KTNO, VBAG, LVNG, NVST, NCSV en BATC en is geregistreerd bij het CRKBO. De prijs voor een behandeling is €85.

Je kunt ook meedoen met de gratis Week zonder BH!

Zou jij een borstweefselmassage willen ondergaan?

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading