datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Waar komen darmklachten vandaan en wat is de oplossing?
08 februari 2019 
6 min. leestijd

Waar komen darmklachten vandaan en wat is de oplossing?

Veel vrouwen hebben last van spijsverteringsproblemen. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Vrouwen zijn sowieso gevoeliger voor spijsverteringsproblemen omdat onze vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen nu eenmaal een flinke invloed op onze darmflora hebben en dus ook op de spijsvertering.

De klachten kunnen uiteenlopen van een opgeblazen gevoel tot aan het lekke darm syndroom. Om een doelgerichte behandeling toe te passen is het begeleidingstraject voor iedereen verschillend. Het is belangrijk dat er wordt gekeken wat de ziekmakende eigenschappen zijn om daarna een persoonlijke en effectieve behandeling te starten. Het Body Renewing System kan je helpen om van de darmklachten af te komen. 

Om erachter te komen wat de ziekmakende eigenschappen zijn, moeten de aanwezige microbe worden onderzocht op hun pathogeniciteit. Deze pathogeniciteit is een kwantitatief begrip voor het ziekmakend vermogen. Het lichaam heeft een eigen immuunsysteem en dit verdedigingssysteem heeft als doel om eigen cellen die veranderen of indringers te bestrijden.

Soms kan het zijn dat dit immuunsysteem niet naar behoren werkt en kan dit spijsverteringsproblemen veroorzaken. Het Body Renewing System kan helpen om jouw immuunsysteem weer sterk te maken en zo eventuele klachten te voorkomen of te verminderen.

Soms zijn spijsverteringsproblemen namelijk niet alleen op te lossen met een verbeterde voeding. De identificatie van de buikvocht microbe is dan noodzakelijk om de behandelingstherapie de juiste richting op te sturen.

Het is altijd belangrijk om je darmklachten op tijd te behandelen, want het kan leiden tot ergere gezondheidsklachten, zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, aambeien, huidaandoeningen en zelfs hartklachten.

Wat is een microbioom?

Een microbioom is een massa bacteriën die een grote invloed hebben op je immuunsysteem, maar ook op de ontwikkeling van je hersenen en het verteringsstelsel van je eten. Dat microbioom bestaat uit goede bacteriën die onder andere in je darmen leven, maar ook in je mond, op je handen, in je neus en bij vrouwen in de vagina.

Je kunt een microbioom een beetje vergelijken met een virtueel orgaan. De onderlinge relaties van de goede bacteriën vormen een samenwerkend organisme. Een microbioom is onmisbaar bij tal van belangrijke functies zoals bij de spijsvertering.

Ze helpen het metabolisme, zetten bepaalde vitaminen om en dragen bij om de kans dat je ziek wordt te verkleinen. Het mag duidelijk zijn dat een verstoring in het microbioom kan leiden tot ziekten en aandoeningen.

Spijsverteringssysteem als aanstuurder van je immuunsysteem

Ons spijsverteringssysteem is het traject die een hap voedsel aflegt in je lichaam. Tijdens dit traject hebben heel veel factoren een belangrijke rol. Niet alleen verschillende organen, maar ook het immuunsysteem moeten zorgen dat deze weg goed verloopt.

Een mens heeft voedsel nodig om te leven. Er moeten nieuwe cellen worden gebouwd en oude cellen afgebroken. Je dunne darm moet bijvoorbeeld vitamines, sporenelementen, mineralen en andere bouwstoffen op kunnen nemen en weer af kunnen staan aan je bloed.

Via het bloed kunnen deze bouwstoffen dan weer opgenomen worden op plekken waar ze nodig zijn. De darmen zorgen ook dat je immuunsysteem op orde blijft, door te beslissen welke stoffen goed genoeg zijn om te worden opgenomen. Stoffen die niet goed zijn, moeten onschadelijk gemaakt worden en uiteindelijk ook worden verwijderd door het lichaam.

Spijsverteringsproblemen zijn niet altijd duidelijk?

Sommige spijsverteringsproblemen herken je gelijk. Krampen, maagzuur, diarree, obstipatie, overmatig boeren, winderigheid, buikpijn of een opgeblazen buik, allemaal tekenen dat het vanbinnen even niet helemaal lekker loopt. Maar er zijn ook klachten die je misschien helemaal niet zo snel met je spijsverteringsstelsel in verband brengt.

Toch kunnen deze klachten ontstaan als je lichaam een tijd niet de juiste of onvoldoende bouwstoffen heeft gekregen. Het kunnen kleine klachten zijn, bijvoorbeeld nagelproblemen of een gewichtstoename.

Maar het kan ook zijn dat je een vaginale schimmel hebt, gewrichtspijnen, huidproblemen of andere problemen waarvan je nooit had kunnen denken dat deze met een verstoord spijsverteringsstelsel te maken kunnen hebben. Als je helemaal nergens last van hebt, werkt jouw spijsverteringsstelsel waarschijnlijk prima, maar zorg ook dat het goed blijft werken.

Eten of inhaleren?

Soms zijn er kleine dingen die de werking van je spijsverteringsstelsel enorm kunnen verbeteren. Dat begint al bij het bord met voedsel voor je neus. Die neus zit er niet voor niks, ook dit lichaamsdeel heeft een belangrijke functie. Hij kan ons niet alleen waarschuwen voor gevaar, hij signaleert ook als we iets lekkers ruiken en hierdoor loopt er extra speeksel in de mond. Dat is niet zomaar, het zijn de eerste hulptroepen die helpen om het voedsel goed op af te breken en op te nemen.

Het mag logisch zijn dat een hele aardappel niet zomaar in onze bloedbaan opgenomen kan worden, dus hier moeten we iets aan doen om te zorgen dat we wel de bouwstoffen van bijvoorbeeld de aardappel op kunnen nemen. Eten is dus meer dan alleen voeding naar binnen proppen.

Gek genoeg lijkt het wel of sommige mensen hun eten inhaleren in plaats van eten. Happen en slikken, zonder het enigszins fijner te maken. Op deze manier eten, is dus geen optie voor een gezond spijsverteringsstelsel. Gebruik je tanden en kiezen, kauw minimaal 20 keer per hap. Met meer kauwen worden er ook meer enzymen en speeksel geproduceerd. Maak moes van dat eten en slik het dan pas door.

Neem er vooral de tijd voor, het kost je lichaam dan veel minder energie om een minuscule delen van te maken die opgenomen kunnen worden en je geniet er ook nog eens meer van.

Eten wegspoelen

Ook eten wegspoelen met water is geen optie. Je hebt je maagzuur juist nodig om het voedsel te verteren dus waarom zou je dit verdunnen met water? We hebben het maagzuur met een hoge zuurgraad nodig om de maximale voedingswaarde uit het voedsel te halen. Dus spoel het niet weg met water en drink ook liever geen water een half uur voor het eten of tot een half uur na het eten.

Brandend maagzuur wijst meestal op een tekort aan maagzuur in plaats van te veel maagzuur. Natuurlijk is water drinken wel goed voor de spijsvertering, maar alleen even niet rondom het eten. Daarnaast spoelen we met het drinken tijdens het eten ook te grote brokken weg, die dus nog nauwelijks klein gemaakt zijn en toch in het spijsverteringssysteem komen. En dan is ook nog het maagzuur verdund, het is dan dus dubbel slecht.

Maak jij deze voedingsfouten?

Zoals je hierboven leest kan er met hoe we voeding eten dus best het één en ander mis gaan wat nadelig is voor je spijsvertering. Het is niet alleen hoe we voeding eten maar er zijn ook voedingscombinatie fouten. Wis jij bijvoorbeeld dat je na je maaltijd 2 uur moet wachten om fruit te eten? Als je fruit direct na je maaltijd eet dan gaat het rotten in je darmen. Een maaltijd heeft namelijke een langere verteringstijd nodig als fruit. Maak jij deze voedingsfout?

Wil jij 7 makkelijke en snelle manieren om je energie & vitaliteit terug te krijgen?

Gratis Online Videotraining Living Made Simple

In deze training ontdek je:

  • Leugens die je verteld zijn over voeding & sporten
  • Waarom sporten niet de oplossing is
  • Wat er fout is met veel voedingsadviezen
  • Wat precies dat ENE ding is wat veel mensen fout doen met voeding en nog veel meer…

Ja, ik wil deze gratis videotraining ontvangen

Te snel eten of verkeerde voedingscombinaties overprikkelen je darmen

Als je immuunsysteem overdadig geprikkeld wordt, raakt het uit balans. Bijvoorbeeld doordat je dus iets verkeerd gegeten hebt of een verkeerde voedingscombinatie gegeten hebt, te laat in de avond hebt gegeten, het eten niet goed kauwt waardoor er te weinig opgenomen wordt of als je te veel hebt gegeten.

Overprikkeling van voedsel kan door het immuunsysteem als ongewenste indringers worden aangemerkt. Hierdoor zouden er te veel immuunstoffen naar je darmen gestuurd kunnen worden om de indringers te lijf te gaan, wat onnodige energie kost. Deze verloren energie gaat weer gepaard met andere problemen en dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn.

Daarom is niet alleen wat je eet, maar ook hoe je eet erg belangrijk voor een gezond spijsverteringsstelsel.

Lichamelijke, maar ook psychische klachten

Zelfs ontstekingen en lichamelijk klachten zoals stemmingswisselingen, reuma gerelateerde klachten, gewrichtspijnen en verslechterde visus problemen kunnen een oorzaak zijn van een verstoord immuunsysteem en een ongezond spijsverteringsstelsel. Daarom is inzicht in die buikvocht microbe ook zo belangrijk om met de juiste therapie te kunnen starten.

Natuurlijk blijft de juiste voeding hierbij belangrijk. Een spastische darm zijn namelijk onwillekeurige reacties op verschillende voedselsoorten. Het prikkelmechanisme van de darmwand is dan op een dusdanige manier verstoord door verkeerde voedselsoorten dat een gedegen interventieplan noodzakelijk is.

Tevens kunnen psychische klachten een grote rol spelen bij de spastische darm en helaas ook vice versa.

Wat kun je eraan doen?

Gelukkig is er ook veel aan darmklachten te doen. Soms met simpele aanpassingen van het voedingspatroon of de manier waarop er wordt gegeten. Maar het kan ook zo zijn dat er een uitgebreid behandelings- en begeleidingstraject nodig is om de klachten af te laten nemen. Neem gewoon eens vrijblijvend contact op en informeer naar ons Body Renewing System. Dit systeem heeft inmiddels ruimschoots bewezen dat het een positief resultaat geeft bij darmklachten.

Video Recensie van Feben Sollemon

Bekijk hier wat Feben Sollemon van het Body Renewing System vind en welk resultaat zij met haar darmen heeft behaald.

Kennismakingsgesprek

Kamp jij ook met maag en darmproblemen zoals lekkende darm, opgeblazen gevoel, ziekte van Crohn, spastische darm of pijn in je buik en ongemakken die maar niet over willen gaan? Krijg jij van je huisarts te horen dat er niets aan te doen is en je er maar mee moet leren leven? Er is wel degelijk wat aan te doen. Bel mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op 078 645 9149.

Rassie Erasmus – Naturopaat

www.natuurgeneeskundepomt.nl

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading