Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

Waarom kiezen voor duurzame kleding?

article content

Waarom kiezen voor duurzame kleding?

De afgelopen week werd weer duidelijk waarom verantwoorde en duurzame kleding meer aandacht verdiend. De arbeiders in de textielfabriek in Bangladesh waren kleding aan het produceren voor ons, terwijl de fabriek instortte. Tegen woekerlonen en onder slechte omstandigheden maken zij de wegwerpkleding die hier als warme broodjes over de toonbanken gaan. Elk jaar overlijden er honderden Bengaalse arbeiders door ongelukken in kledingfabrieken. In het programma ‘Bloed, zweet en luxeproblemen’ van BNN zaten de Nederlandse jongeren die mee moesten werken in deze fabrieken op de stoep voor het atelier te huilen zo erg vonden ze het werk. Dit zegt volgens mij genoeg.

‘Schone’ kleren

Gelukkig zijn er steeds meer ‘schone’ merken die wel bewust produceren. Zo zijn er onder andere door het eco-label Edun projecten gestart, om dorpelingen in Afrika een opleiding te geven en tegen eerlijke lonen de kleding in elkaar te zetten. Zij delen hun ervaringen met Diesel eigenaar Renzo Rossa en hier komt weer een samenwerking uit voort, zodat ook Diesel een ‘schoner’ product levert. Zo zijn er vele labels die hun kleding gecontroleerd laten produceren. Via onder andere Kledingchecker kun je zelf zien hoe verantwoord jouw kleding is.

Is duurzaam duur?

Vaak hoor ik van mensen dat duurzame kleding veel duurder is, dit is maar hoe je het bekijkt. Koop je een ‘wegwerp shirtje’ voor €25,- dat je naar een paar keer wassen weggooit of een duurzaam shirt voor €75,- wat na 2 jaar nog met veel plezier uit de kast wordt gehaald? Het blijkt dat als mensen er meer voor moeten betalen, ze veel bewuster het kledingstuk uitkiezen dat echt bij hun style past. Hierdoor zijn ze veel blijer met hun product en is de levensduur langer. Ik krijg vaak van mijn klanten te horen dat ze broeken van 5 jaar en ouder nog steeds met veel plezier dragen. Daar haal ik mijn energie weer uit voor mijn nieuwe collecties.

Wees kritisch

Door kritisch te zijn op je eigen kledingkeuze kun je al een groot verschil maken. Als jij je stijl bewust kiest, zie je er beter uit, je krijg meer complimenten, je wordt zelfverzekerder en je hebt een verhaal te vertellen. Dit willen anderen ook en zij zullen je voorbeeld volgen. Door met z’n allen de bal aan het rollen te brengen, dwing je de grote modelabels om ook schoner en gecontroleerd te produceren en dat is de hele opzet.

Ben jij kritisch in je kledingkeuze?Deel jouw mening

Comment Section

2 reacties op “Waarom kiezen voor duurzame kleding?


Door Anna op 6 februari 2019

Dit is Borrel
verzin iets beters


Door Arty Farty Farm op 12 maart 2015

Om het vinden van eco/biologische/fairtrade kleding wat te vereenvoudigen en om aan te tonen dat deze kleding tegenwoordig gewoon ook superhip kan zijn, zette ik op mijn blog de 12 leukste fashion webshops met eco/biologische/fairtrade kleding op een rijtje. Compleet met waardering wat betreft prijs, stijl en originaliteit. Veel groen shopplezier!
http://www.artyfartyfarm.com/?page=12-leukste-eco-kleding-webshops

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!