Waarom kraanwater filteren ook belangrijk is bij een kinderwens?
Wij vinden het in Nederland erg gewoon om water uit de kraan te drinken. Hier hebben we namelijk veruit het schoonste drinkwater. Maar zo schoon is het helemaal niet. Onlangs is er gebleken dat een klein deel van de bevolking een te hoge blootstelling aan lood heeft via het kraanwater uit oude leidingen.
Waterleidingen van lood
Tussen 1945 en 1960 werden namelijk alle leidingen van lood, koper of kunststof aangelegd, daarvoor was lood het enige materiaal wat hiervoor gebruikt werd. Vanaf 1960 werd het gebruik van lood voor waterleidingen verboden. Het is dan ook verstandig als je in een oud huis woont met loden leidingen geen kraanwater maar flessenwater te drinken. Dit geldt ook voor mensen die in een nieuwbouwwoning wonen. Uit jouw nieuwe watermeters en kranen kan de eerste paar maanden lood vrijkomen!
Lood en vruchtbaarheidsproblemen
Voor mensen met een kinderwens geldt dit advies zeker. Lood kan namelijk net als andere toxische zware metalen een verband tonen met vruchtbaarheidsproblemen zoals onvruchtbaarheid, miskramen, vroeggeboorte en misvormingen of ondergewicht van de pasgeborene. Daarnaast geef jij het lood wat je als vader of moeder binnenkrijgt door aan je kinderen. Voor kinderen kan een hoge blootstelling aan lood leiden tot een nadelig effect op de ontwikkeling van de hersenen, wat kan zorgen voor een lager IQ. Daarnaast kan het zorgen voor een hogere bloeddruk, gedragsstoornissen en tot nier schade.
Waterfilter verzekerd je van zuiver water
Er zijn veel waterfilters op de markt maar we hebben voor jullie vast uitgezocht welke je het beste kan aanschaffen. ZeroWater is tot nu toe de enige filterkan die door de NSF gecertificeerd is op het filteren van lood. Met deze filter wordt niet alleen lood verwijderd maar ook andere schadelijke stoffen zoals chloor (zorgt voor een te hoge bloeddruk), kalk, glysofaat (veroorzaakt darmproblemen, hormonale- en neurologische stoornissen) en fluoride.
ZeroWater filtert dus veel meer. Je bent dan altijd verzekerd van loodvrij 100% zuiver water.
Wat is glyfosaat?
Glyfosaat is ‘s werelds meest gebruikte breedspectrum herbicide en wordt hoofdzakelijk gebruikt om onkruid op landbouwgrond te bestrijden. Door het gebruik van glyfosaat wordt de zogenaamde shikimaat-pathway geremd, wat betekent dat de planten niet langer essentiële aminozuren kunnen vormen. Aangezien deze metabolische route alleen voorkomt in planten, bacteriën en schimmels, wordt een direct toxisch effect op mensen als onwaarschijnlijk beschouwd. Sommige studies rapporteren echter een mogelijke toxiciteit.
Het gebruik van glyfosaat en verwante residuen in voedsel, bodem en water moet niet worden onderschat. Opgemerkt moet worden dat niet alleen een glyfosaat-geïnduceerd tekort aan plantenaminozuren kan leiden tot problemen in het menselijke organisme, maar dat er ook een directe, negatieve invloed van glyfosaat op de darmflora aanwezig is.
Glyfosaat urinetest
De gevoeligheid voor glyfosaat leidt dus tot een afname van deze beschermende bacteriën in de menselijke darm met als gevolg een verminderde afweer tegen pathogene bacteriën, in het bijzonder tegen Clostridia en Salmonella. Daar komt bij dat pathogene Salmonella- en Clostridia-stammen resistent zijn tegen glyfosaat. De blootstelling aan glyfosaat kan derhalve leiden tot een verstoring van de darmflora (darmmicrobioom). Een gezonde darmflora is essentieel bij een kinderwens! Met de glyfosaat urinetest kun je zelf laten onderzoeken of jouw lichaam hiermee belast is. Je kunt de test hier met Miss Natural Lifestyle korting bestellen. Gebruik hiervoor bij het afrekenen de kortingsbon: Naturally!
Waterfilters in de test
Ook Mike van Natural News brengt een volledige video uit met de verrassende resultaten van de waterfilters versus glyfosaat-labtests.
Filter jij je water? Deel jouw ervaring en inspireer anderen!