10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Wees zuinig op je huid, tips om je huid stralend te houden!
11 oktober 2021 
2 min. leestijd

Wees zuinig op je huid, tips om je huid stralend te houden!

Sta jij er weleens bij stil dat je huid je grootste orgaan is? Je huid heeft een oppervlakte van ongeveer 2 m2 en is daarom je grootste orgaan. Je lichaamsgewicht wordt voor 16 procent bepaald door het gewicht van je huid en elke minuut verlies je zo’n 30.000 tot 40.000 oude huidcellen. Je huid heeft daarnaast ook nog eens verschillende belangrijke functies. Zo zorgt je huid ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft en dat er niet teveel schommelingen in temperatuur optreden. Je huid beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dankzij je huid ben je in staat om warmte en kou te voelen, maar ook pijn, jeuk en aanrakingen. Je huid maakt met hulp van de zon vitamine D aan. Deze vitamine D zorgt voor stevige botten en sterke tanden en voorkomt dat we last krijgen van botontkalking. Als je weet hoeveel wij te danken hebben aan onze huid, dan weet je ook hoe belangrijk het is om goed voor je huid te zorgen met de juiste verzorgingsproducten van bijvoorbeeld Nuxe.

Hoe houd je je huid gezond?

Het verzorgen van je huid is meer dan het reinigen met goede reinigingsproducten en het smeren met verzorgingsproducten. Door goed te slapen en gezond te eten hou je de conditie van je huid op peil. Ook sporten en het beperken van stress hebben een positieve invloed op je huid. Let bij het kiezen van verzorgingsproducten op dat deze producten passen bij jouw huidtype. Heb je een gevoelige of juist een vette huid? Kies dan voor een product dat speciaal samengesteld is voor dat specifieke huidtype. De zon voelt heerlijk op je huid en helpt bij het aanmaken van vitamine D. Toch is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Je wilt verbranding voorkomen. Ook droogt je huid sneller uit als je in de zon zit. Drink daarom voldoende water. De zon heeft daarnaast een verouderend effect op je huid. Zo kunnen rimpels en pigmentvlekken ontstaan.

Speciale aandacht voor de huid rondom je ogen

Je huid is niet overal even dik. De huid rondom je ogen is het dunste van je lichaam. Deze huid verdient dan ook speciale aandacht met Nuxe Bio hydraterende verzorging voor oogcontouren. Zorg daarom voor hydratatie. Een huid die voldoende vocht heeft, blijft langer elastisch waardoor de kans op wallen onder de ogen en rimpels kleiner wordt. Wees voorzichtig met het verwijderen van je oogmake-up en wrijf nooit te hard. Bescherm je ogen tegen de zon met een zonnebril. Doe ook in de winter een zonnebril in je tas zodat je niet tegen de zon in hoeft te turen en die vervelende rimpeltjes rond je ogen ontstaan. Een goede crème beschermt, hydrateert en verzacht de huid rondom je ogen. Zo zie je er minder moe uit en verdwijnen ook die donkere kringen rond je ogen als sneeuw voor de zon. Gebruik de crème in de ochtend en in de avond en breng het zachtjes tikkend op je huid aan. Je huid zal je dankbaar zijn!

Wat is jou secret voor een gezonde en stralende huid?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Lena
Door

Lena

op 18 Oct 2021

Leuk artikel, dank je wel hiervoor!

Kate
Door

Kate

op 18 Oct 2021

Ik heb online deze beauty gummies gevonden: https://www.flinndal.nl/gummies/beauty-gummies en ik wil ze graag proberen. Heb je hier ervaring mee evetueel of zijn er andere supplementen die ik zou kunnen nemen om mijn huid wat gezonder te krijgen, het oogt nu echt een beetje duf.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.