datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Welke bescherming gebruik jij in de zon?
21 augustus 2011 
2 min. leestijd

Welke bescherming gebruik jij in de zon?

Hoe kies je het juiste zonnebrandproduct?Als er iets onvoorspelbaar is in Nederland is het wel het weer. Het ene moment maak je de blits met je zonnebril en het andere moment zorgt je verregende mascara ervoor dat je eruit ziet als een pandabeer. Op de zeldzame dagen waarop we kunnen genieten van de zomerzon is de aandacht voor zonnebrandcrème extra belangrijk. Is al dat smeren eigenlijk wel gezond en noodzakelijk? Om goed voorbereid te zijn op een heerlijk dagje zonnebaden ben ik op zoek gegaan naar informatie over zonnecosmetica. Als Miss Natural wil ik deze informatie graag met jullie delen.

De voordelen van zonlicht

Zonlicht heeft een aantal gunstige effecten op de gezondheid. De belangrijkste oorzaak voor deze effecten is de aanmaak van vitamine D. Vitamine D wordt aangemaakt in de huid en bevordert de opbouw van botten in ons lichaam. Het zonlicht bevat ultraviolet straling (UV) dat helaas ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid.  Een goed zonnebrandproduct biedt bescherming tegen de UV-A en UV-B straling die onze huid bereiken. UV-B straling bereikt de bovenste lagen van de huid en veroorzaakt een bruinkleuring door het pigment melanine. Bij een te sterke straling zal de huid rood kleuren en verbranden. UV-A straling dringt dieper door in de huid en zorgt voor een snellere veroudering van de huid door aantasting van het bindweefsel. Zowel UV-A als UV-B dragen bij aan beschadiging van de huid waardoor er een verhoogd risico op huidkanker ontstaat.

Hoe kies je het juiste product?

Natuurlijk wil ik mijzelf beschermen tegen huidkanker, zonnebrand, rimpels, pigmentvlekken en eventuele allergieën maar hoe kies ik nu het juiste product? De bescherming tegen UV-B straling wordt weergegeven met SPF (Sun Protection Factor). Hoe hoger de SPF waarde, des te beter de bescherming. Let goed op of de beschermingsfactor wel geschikt is voor jouw huidtype. Een lichte huid heeft meer bescherming nodig en dus een hoge factor. Omdat SPF alleen iets zegt over de UV-B straling is het belangrijk een product te kiezen met een breed spectrum. Dit wil zeggen dat het product ook bescherming biedt tegen UV-A straling.

Producten met natuurlijke zonnefilters

Ook voor zonnecosmetica geldt dat de ingrediënten belangrijk zijn. Kijk ook eens naar producten met natuurlijke zonnefilters en minder synthetische stoffen. Deze stoffen kunnen een hormonale werking hebben wanneer ze via de huid het lichaam binnendringen. Bij overgevoeligheid of allergieën voor bepaalde zonneproducten zijn parabenen vaak de boosdoeners. Natuurlijke producten bevatten vaak filters op basis van mineralen. Voorbeelden van betrouwbare merken zonder schadelijke stoffen zijn Sante Sun Lotion Sensitive en Lavera Sun Neutraal. Smeer je niet alleen goed in voordat je de zon ingaat maar herhaal ook tijdens het zonnen.  Na het zonnen niet direct douchen met zeep omdat de huid nog gevoelig is en zeep de huid uitdroogt.

Betere etiketten

In 2012 wordt de etikettering van zonneproducten flink aangescherpt waardoor het makkelijker is een goed product te vinden (FDA new sunscreen rules). Maar met al deze informatie op zak zal het nu ook zeker lukken een goede zonnebrandcrème te vinden.

Bekijk hieronder een filmpje dat heel duidelijk het verschil laat zien tussen UV-A en UV-B bescherming.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cC-d9ZsnLds[/youtube]

In de Miss Natural Shop vind je zonbescherming met natuurlijke filters.

Welke bescherming gebruik jij in de zon?

 

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Nora
Door

Nora

op 12 Apr 2012

Is er een reden waarom jij geen zonbeschermings produkten met hoge SPF verkoopt. Voor kinderen vind ik factor 20 namelijk best wel laag en zelf wil ik op mijn gezicht ook graag een hogere factor. Ben benieuwd of hier een reden voor is?!

jolanda
Door

jolanda

op 30 Jul 2012

zelf gebruik ik alleen maar kokosolie of karité ,dit heeft een natuurlijke bescherming vergelijkbaar met factor 4. als ik lang in de zon ga smeer ik me helemaal in met karité, en voor dagelijks gebruik en snel in laten trekken kokosolie; karité heeft nl langer nodig om in te trekken.

Martine
Door

Martine

op 19 Jun 2013

Ik gebruik sinds kort de zonneproducten van Dr. Baumann factor 20 met minerale filter.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading