datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Wetenschappers en artsen enthousiast over vasten bij ziektes
21 november 2019 
1 min. leestijd

Wetenschappers en artsen enthousiast over vasten bij ziektes

Het heeft even geduurd maar Nederlandse artsen omarmen nu ook, net als wetenschappers van een aantal Europese Universiteiten, de trainingsmethode Sportvasten. In de tv-uitzending “Dokters van Morgen”, die deze week werd uitgezonden op NPO 1, vertelden Nederlandse en internationale wetenschappers en dokters over de gunstige en zelfs genezende effecten van vasten bij ziektes als reuma en tumoren.

Genezend effect vasten

In Nederland staat vasten voor de wetenschap nog in de kinderschoenen maar in landen als Duitsland en Italië is vasten een door artsen erkende therapie voor een groot aantal ziekten en aandoeningen. Het genezend effect van vasten is inmiddels beter bekend bij mensen met diabetes type 2. Een steeds grotere groep mensen hoeft geen medicijnen meer te slikken door het aannemen van een gezondere leefstijl. Ook in het bestrijden van andere welvaartsaandoeningen en zelfs in sommige gevallen van kanker is bewezen dat vasten bijdraagt aan genezing.

Geduld wordt beloond

Met een enthousiaste groep coaches bouwt Fittergy Sportvasten aan een grote community van fans voor Sportvasten. Dagelijks breidt deze groep zich uit met mensen die de voordelen van Sportvasten zelf ondervinden. Waar mogelijk zijn wetenschappelijke publicaties gedeeld over het gunstige effect van Sportvasten.

“Dat de aanvankelijke scepsis van Nederlandse artsen nu verdwijnt, voelt als een beloning voor al onze inspanningen van de afgelopen jaren. Sportvasten is niet vreemd of gevaarlijk; het is juist goed voor je lijf en je systeem,” aldus Remco Verkaik, de ontwikkelaar van het programma en zelf medisch bioloog.

Sportvasten is niet alleen om af te vallen

Met de support van Nederlandse artsen hoort Sportvasten niet langer thuis in de categorie diëten, of zelfs crash-diëten. Het is een gezonde manier van het resetten van je lichaam. Voor fanatieke sporters is het een makkelijke manier om je lichaam in de vetverbranding te krijgen met als voordeel dat je tijdens het presteren, niet steeds naar koolhydraten hoeft te grijpen. Dat je van Sportvasten gewicht verliest is (voor sommigen) een gunstige bijkomstigheid.

10 voordelen van vasten:

  1. Vasten start celreparatie processen.
  2. Vasten kan je helpen bij het verliezen van gewicht en buikvet.
  3. Vasten verlaagt het risico op type 2 diabetes.
  4. Vasten met tussenpozen kan oxidatieve stress en ontstekingen in het lichaam verminderen.
  5. Vasten met tussenpozen is goed voor je hart.
  6. Intermittent vasten kan kanker helpen voorkomen.
  7. Vasten is goed voor de hersenen.
  8. Vasten kan de ziekte Alzheimer helpen voorkomen.
  9. Vasten kan je helpen langer te leven.
  10. Vasten zorgt voor sneller herstel

Ben jij bekend met vasten? Deel jouw ervaring en inspireer anderen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading