10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Wetenschappers en artsen enthousiast over vasten bij ziektes
21 november 2019 
2 min. leestijd

Wetenschappers en artsen enthousiast over vasten bij ziektes

Het heeft even geduurd maar Nederlandse artsen omarmen nu ook, net als wetenschappers van een aantal Europese Universiteiten, de trainingsmethode Sportvasten. In de tv-uitzending “Dokters van Morgen”, die deze week werd uitgezonden op NPO 1, vertelden Nederlandse en internationale wetenschappers en dokters over de gunstige en zelfs genezende effecten van vasten bij ziektes als reuma en tumoren.

Genezend effect vasten

In Nederland staat vasten voor de wetenschap nog in de kinderschoenen maar in landen als Duitsland en Italië is vasten een door artsen erkende therapie voor een groot aantal ziekten en aandoeningen. Het genezend effect van vasten is inmiddels beter bekend bij mensen met diabetes type 2. Een steeds grotere groep mensen hoeft geen medicijnen meer te slikken door het aannemen van een gezondere leefstijl. Ook in het bestrijden van andere welvaartsaandoeningen en zelfs in sommige gevallen van kanker is bewezen dat vasten bijdraagt aan genezing.

Geduld wordt beloond

Met een enthousiaste groep coaches bouwt Fittergy Sportvasten aan een grote community van fans voor Sportvasten. Dagelijks breidt deze groep zich uit met mensen die de voordelen van Sportvasten zelf ondervinden. Waar mogelijk zijn wetenschappelijke publicaties gedeeld over het gunstige effect van Sportvasten.

“Dat de aanvankelijke scepsis van Nederlandse artsen nu verdwijnt, voelt als een beloning voor al onze inspanningen van de afgelopen jaren. Sportvasten is niet vreemd of gevaarlijk; het is juist goed voor je lijf en je systeem,” aldus Remco Verkaik, de ontwikkelaar van het programma en zelf medisch bioloog.

Sportvasten is niet alleen om af te vallen

Met de support van Nederlandse artsen hoort Sportvasten niet langer thuis in de categorie diëten, of zelfs crash-diëten. Het is een gezonde manier van het resetten van je lichaam. Voor fanatieke sporters is het een makkelijke manier om je lichaam in de vetverbranding te krijgen met als voordeel dat je tijdens het presteren, niet steeds naar koolhydraten hoeft te grijpen. Dat je van Sportvasten gewicht verliest is (voor sommigen) een gunstige bijkomstigheid.

10 voordelen van vasten:

  1. Vasten start celreparatie processen.
  2. Vasten kan je helpen bij het verliezen van gewicht en buikvet.
  3. Vasten verlaagt het risico op type 2 diabetes.
  4. Vasten met tussenpozen kan oxidatieve stress en ontstekingen in het lichaam verminderen.
  5. Vasten met tussenpozen is goed voor je hart.
  6. Intermittent vasten kan kanker helpen voorkomen.
  7. Vasten is goed voor de hersenen.
  8. Vasten kan de ziekte Alzheimer helpen voorkomen.
  9. Vasten kan je helpen langer te leven.
  10. Vasten zorgt voor sneller herstel

Ben jij bekend met vasten? Deel jouw ervaring en inspireer anderen!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.