Win BPA vrije en herbruikbare rietjes van siliconen

Ik ben groot fan van de website Green Jump. Ze hebben een groot assortiment natuurlijke, biologische en ecologische producten. Veel praktische en verantwoorde dingen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo gebruiken wij al een tijdje met veel plezier de LunchBots. We hebben er 4, voor elk kind 2 om mee te nemen naar school, maar ze gaan ook mee naar het strand, in de auto of met een dagje uit.

Herbruikbare rietjes van siliconen

Ik volg Greenjump op Facebook en een aantal weken geleden stelden ze de vraag wat we van RVS rietjes vinden als alternatief voor plastic wegwerp rietjes. De meeste mensen bleken dat toch best gevaarlijk te vinden en daaruit ontstond de vraag of er geen herbruikbare rietjes bestaan die gemaakt zijn van siliconen. Siliconen is een goed alternatief voor plastic. Er zit geen BPA in en bevat ook geen andere schadelijke stoffen. Ik ben gaan zoeken op internet en kwam op de site van Greenpaxx uit. Ik heb Greenjump getipt en die waren zo enthousiast dat ze besloten de rietjes en caps in hun assortiment op te nemen. Als dank kreeg ik een setje met 4 Greenpaxx rietjes en 2 caps om uit te proberen.

Drinken met een feestelijk rietje

We hebben ze uitgeprobeerd en zijn erg enthousiast. Mijn kinderen vinden drinken met een rietje erg leuk, maar thuis gebruikten we eigenlijk nooit rietjes. Zonde van het geld en van al het afval. Bovendien drinken ze voornamelijk water (bij sapjes is het beter voor de tanden om met een rietje te drinken) en zijn ze al op een leeftijd dat ze goed uit een beker kunnen drinken. Ze waren dan ook erg blij toen de rietjes binnen kwamen, want het maakt drinken wel een stuk feestelijker.  Ze zien er heel leuk uit en zijn handig in gebruik. Je kunt ze uit elkaar halen en in de vaatwasmachine doen (wel belangrijk bij herbruikbare rietjes) en ze kunnen in elkaar worden gevouwen zodat je ze in je tas kunt stoppen en de uiteinden schoon blijven. Zo kunnen ze buiten de deur ook hun eigen rietje gebruiken. Beter voor je kind en beter voor het milieu.

Drinken zonder morsen

De caps in combinatie met de rietjes zijn ideaal voor kinderen die nog wel eens morsen of lopend drinken, maar ze zijn ook ideaal voor onderweg! Zowel voor je kind als voor jezelf. Handig als je ’s ochtends je smoothie in de auto wil drinken of als je bij bijv. Starbucks je dagelijkse caffeïneshot haalt, maar liever geen plastic wilt gebruiken. Ze zijn niet helemaal lekdicht, want via de opening voor het rietje kan er wel eens wat drinken langs lopen als je het op de kop houdt, maar als het glas of de beker omvalt heb je weinig op te ruimen. Er zijn ook doppen te koop die helemaal afsluiten, de Coolcap sealed. Daar kan alleen geen rietje in.

Rietjes in blauw en roze

Doordat de caps flexibel en wat rekbaar zijn passen ze op heel veel bekers en glazen. Voor onze kinderbekers waren ze te groot, maar op de glazen en grotere mokken passen ze perfect. Ze zijn verkrijgbaar in blauw en roze. Uiteraard wilde mijn zoon blauw en mijn dochter roze, dus we hebben er voor gekozen om blauwe caps en roze rietjes te nemen. Mijn kinderen vinden het leuk om ze gebruiken en ik vind ze vooral handig als ze druk aan het spelen zijn, want ondanks dat ze al 5 en 7 zijn gaan er nog regelmatig bekers om als ze iets te enthousiast spelen. En met kleine bezoekers die ik regelmatig over de vloer krijg is het ook zeker een uitkomst.

Win BPA vrije en herbruikbare rietjes van siliconen

Ben je enthousiast geworden?

Miss Natural mag 5 setjes met rietjes en caps weggeven! Vertel ons waarom jij zo’n setje wil winnen. De 5 leukste inzendingen krijgen een setje toegestuurd.

De 5 winnaars zijn geworden:

Evelien, Myranda, Geertje, Marieke en Olivi. Gefeliciteerd! Stuur ons jullie adresgegevens  via het contactformulier van Miss Natural en je krijgt je prijs zo snel mogelijk thuisgestuurd.