Win 'Veggie kidz' met heerlijke recepten voor de kleintjes

Vorige week woensdag was ik aanwezig bij de boeklancering van ‘Veggie Kidz’, van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. In een schattig klein ambachtelijk eethuisje in Watergraafsmeer te Amsterdam verzamelde zich een groep ouders met hun kind(eren) voor de allereerste exemplaren van het nieuwe vegetarische kookboek voor kinderen.

Na de boekpresentatie, waarin de eerste exemplaren van de boeken symbolisch werden uitgedeeld aan de ouders en kinderen van de auteurs en er getoast werd met een goed glas champagne, was er een kookworkshop speciaal voor de kinderen georganiseerd waarin enkele recepten uit het kookboek werden gemaakt.

Koken voor kinderen

De kinderen konden bammetjes versieren met zelfgemaakte pindakaas en hazelnotenpasta. Er stond een blender waarin kids zelf gezonde ijsjes konden maken van banaan, aardbei, geitenyoghurt en granaatappelpitjes als garnering, precies zoals in het kookboek. Ook was er een sapcentrifuge aanwezig, waarin een aantal sapjes gemaakt konden worden en je je meteen kon laten informeren over dit super apparaat. Spiesjes met speltpoffertjes en fruit werden versierd en een chocofontein met stukjes fruit stond klaar om lekker in te dippen. Kortom, het was een gezellige, drukke en actieve boel met ontzettend veel blije smikkelende kinderen. Ik geloof dat er ook veel boeken over de toonbank zijn gegaan. Niet zo gek ook, want alles was super lekker en het boek is ook ontzettend leuk!

Veggie kidz, het boek

Trots met mijn exemplaar van ‘Veggie kidz‘ ben ik naar huis gegaan, meteen dezelfde avond ben ik in het boek gedoken. Ik was zo ontzettend benieuwd! Niet alleen naar de recepten, maar ook naar de vragen over (kinder)voeding die gesteld worden aan Kyra de Vreeze. Met een dreumes in huis die ik vooral heel gezond en zoveel mogelijk vegetarisch wil laten opgroeien is dit boek helemaal perfect! Kyra vertelt duidelijk welke producten je beter niet aan je kindje kunt geven en waarom. Een lijst met de 10 voordelen van vegetarisch eten worden genoemd, handig voor het geval je in een leuke discussie komt met anderen!

En een handige checklist voor vegetarisch koken die je eigenlijk standaard in de keuken zou moeten ophangen, zodat je er elke dag naar kunt kijken. Ook word er een hoofdstukje geweid aan kinderkwalen en wat je daar met voeding aan kunt doen. Ontzettend interessant natuurlijk, want ik laat medicijnen graag links liggen. De theorie word afgesloten met een top 50 aan voedingsmiddelen en waar ze niet allemaal goed voor zijn (zo leuk om te lezen!) en een lijst van voorraad en boodschappen die handig zijn om in huis te halen voor je vegetarische maaltijden.

Verrassende recepten

Na de interessante en leerzame theorie in ‘Veggie kidz‘ komen de recepten: ontbijt, lunch, soepen, diner, toetjes, traktaties en tussendoortjes. Genoeg inspiratie voor in de keuken dus! Het quinoa skimoa ontbijt met gekookte quinoa, banaan, kokos en walnoten is bij ons nou al favoriet, en heel handig als je nog quinoa over hebt van de avond ervoor.

De zelfgemaakte hazelnootpasta is ook echt een toppertje, veel lekkerder dan Nutella en nog gezond ook. En de speltpannenkoekjes met spinazie neemt mijn man al mee in zijn lunchtrommeltje naar werk. Het eet net zo makkelijk als een broodje, maar is veel gezonder. Ik kan nu al niet wachten om de rest van de recepten te testen. Net als de rest van het gezin, trouwens!

Maak kans op het boek ‘Veggie kidz’

Miss Natural mag drie exemplaren weggeven van ‘Veggie kidz’! Hoe maak je kans? Laat onder dit artikel je reactie achter waarom jij dit boek zou willen hebben. Uit alle reacties worden drie gelukkige winnaars gekozen.

Let wel op:  zorg ervoor dat bij  jouw ledenprofiel   je adresgegevens staan vermeld , zodat je de prijs toegestuurd kan krijgen als je een van de winnaars bent. Deze gegevens zijn niet zichtbaar voor iedereen.

Waarom wil jij ‘Veggie kidz’ in jouw boekenkast?

De 3 winnaars zijn geworden:

Katrien, Jouke en Maaike.  Gefeliciteerd!  Jullie krijgen elk het boek ‘Veggie Kidz’ thuisgestuurd!  Let wel op:  zorg ervoor dat bij  jouw ledenprofiel  je adresgegevens staan vermeld , zodat je de prijs toegestuurd.