datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Zelf Sondevoeding maken Ja of Nee?
18 juli 2017 
3 min. leestijd

Zelf Sondevoeding maken Ja of Nee?

Zelf sondevoeding maken ja of nee? Deze week is Richard van Poele in de Miss Natural Talk Show om te praten over sondevoeding voor zijn dochter Noémi. Zijn dochter van 6 jaar is namelijk volledig afhankelijk van sondevoeding. Richard is zich momenteel aan het verdiepen in het zelf maken van sondevoeding. Want in verse voeding zitten volgens hem betere voedingsstoffen dan in de kunstmatig gemaakte sondevoeding.

Preventief antibiotica

Noémi heeft een zeldzame chromosoom afwijking waar verder geen naam voor is en heeft een immuunstoornis waardoor haar immuunsysteem haar lichaam aanvalt. Ze kreeg een peg-operatie voor haar sondevoeding (voeding rechtstreeks via een slangetje in de buik) en krijgt veel onderzoeken bij verschillende specialisten. Doordat ze vaak last heeft van verstoppingen en spugen, een lage weerstand heeft krijgt ze ook veel medicatie én preventief antibiotica.

Optimale voeding

Richard wil graag weten hoe hij zelf zijn dochter optimaal kan voeden zodat de gezondheid van zijn dochter verbeterd. Daarnaast wil hij graag andere ouders bewust maken van de gezonde alternatieven. In de Miss Natural Talk Show praat Eva van Zeeland ook met ouders die al zelf sondevoeding maken voor hun kind en met een orthomoleculair therapeut. Tijdens de live uitzending kun je vragen stellen en mee discussiëren over het onderwerp zelf sondevoeding maken ja/nee?

Ervaring met sondevoeding?

Hier delen we alvast een paar reacties van ouders die ervaring hebben met het zelf maken van sondevoeding:

Blenderaar

Andrea: Ik ben ook een blenderaar voor mijn zoon die volledig afhankelijk is van voeding via een maagsonde. Ik blend naar alle tevredenheid van zowel kinderarts, neuroloog, uiteindelijk ook diëtist maar vooral de belangrijkste: mijn zoon! Zijn gehaltes van o.a. magnesium, calcium, vitamine d en meer zijn fantastisch, zijn huid en haar zien er goed stralend uit, zijn ontlasting gaat volgens boekje en plast goed, is helder en tevreden. Je moet je absoluut goed inlezen (zoals complete tubefeeding van Eric Aardhaar) en mijn ‘voordeel’ is dat mijn zoontje geen speciale stofwisselingsziekte heeft waardoor hij bepaald soort eten niet kan verdragen maar dat hij alles mag hebben in principe. Het kan, het werkt en is goed voor hem maar ook voor mij als mama. Mijn zoontje spuugde alleen maar op de sondevoeding, had dunne ontlasting en was snel moe dan wel geïrriteerd. Voor mijn gezin is zelf sondevoeding maken het allerbeste besluit wat we hadden kunnen nemen. Dus.. ik ga graag het gesprek aan met andersdenkenden hierover.

Niet meer spugen

Marise: Wij blenderen al 1,5 jaar en zien ook alleen maar voordelen: niet meer spugen (dit was maandenlang 5-6x per dag!), een betere stoelgang en betere groei. Onze dietist heeft meegekeken met de verhoudingen. Een kinderarts die gespecialiseerd was in allergologie was diegene die zelfs stond te juichen toen we haar over Blended Diet vertelde. Ons zoontje kreeg n aminozuurvoeding ivm zijn koemelkallergie. Zij zei dat dit soort voeding vaak ook weer nieuwe allergieen in de hand werken doordat het lichaam geen eiwitten meer te verwerken krijgen en op n gegeven moment elk nieuw voedsel als vreemd gaan beschouwen. Darmen hebben grote variatie aan echte eiwitten nodig was haar punt. We geven sindsdien geblenderd voedsel zonder koemelk.

Stoppen met reguliere sondevoeding

Marianne: Wij zijn op een gegeven moment gestopt met de reguliere sondevoeding, ik had het gevoel dat dit niet goed viel bij m’n zoontje. Drie dagen na het starten met blended diet, zoals het geblenderd geven van normale voeding via de sonde heet, had ik een ander kind! Ik denk dat veel van de angsten ongegrond zijn en zou ook willen oproepen hier meer bekendheid aan te geven om zo het leven van vele kindjes en hun ouders te verbeteren!

talkshow

Miss Natural Talk Show

Ben je benieuwd geworden naar sondevoeding of wil je er meer over weten? Kijk dan naar de Miss Natural Talk Show dinsdag 18 juli aanstaande om 20.15 uur waar Eva van Zeeland praat met professionals en ouders die zelf sondevoeding maken.

Maak jij zelf sondevoeding? Deel jouw ervaring in een reactie en inspireer anderen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading