datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

100% plantaardige drank van amandelen
18 september 2011 
2 min. leestijd

100% plantaardige drank van amandelen

Amandelmelk is een plantaardig alternatief voor koemelkWie op vakantie is geweest in Sicilië kent het vast wel; ‘Latte di Mandorla’.

De heerlijke plantaardige amandeldrank, gemaakt van Zuid-Europese amandelen, die je daar in ieder barretje kan bestellen. Men noemt het daar ook wel een fluweel zacht lekkernij. Amandelmelk is, naast sojamelk en rijstemelk, een goed alternatief op koemelk.

Gezond en heel lekker

De amandeldrank is 100% plantaardig en dus zuivelvrij. De drank wordt gezoet met natuurlijke agave siroop en kent geen lactose en cholesterol. De milde drank is gemaakt van Zuid-Europese amandelen die arm zijn aan verzadigde vetten maar rijk aan mineralen. De amandeldrank is tevens glutenvrij. Het drankje dankt haar populariteit mede aan de frisse en milde romige smaak waardoor het tevens een prima alternatief is voor mensen die allergisch zijn voor melkproducten.

Veelzijdigheid van amandelmelk

Je kunt op verschillende manieren genieten van de amandeldrank. Het kan koud en warm gedronken worden, zowel als ontbijt, in de koffie of als lekker fris en zoet tussendoortje. Vanwege het gezonde en natuurlijke karakter en de relatief weinig calorieën, past het perfect bij de Natural Lifestyle!

Maar voor de echte fijnproevers is de amandeldrank een verrassende smaakmaker in de keuken voor desserts en gerechten zoals Panna Cotta van amandel en citroen gras, aardbeien en limoen of in de Thaise curry met tofureepjes, poesta en amandeldrank.

Panna cotta van amandel en citroengras, aardbeien en limoen

Benodigdheden voor 6 personen

  • 1/2 liter Provamel Amandel DrinkPanna cotta van amandel en citroengras, aardbeien en limoen
  • 2,5 dl Provamel cuisine
  • 6 gram Agar-Agar
  • 100 gram suiker
  • 1 stengel citroengras
  • 500 gram aardbeien
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 bosje munt

Bereidingswijze

Kook de Amandel Drink, Provamel cuisine, 100 gram suiker en de citroengrasstengel op. Voeg de Agar-Agar toe en laat even goed doorkoken. Laat dit mengsel nu ongeveer een half uur staan en zeef het dan door. Schenk dit in een cocktailglas en laat opstijven in de koelkast. Halveer de aardbeien en meng deze voorzichtig met de bloemsuiker. Rasp de schil van de limoen erover en voeg ook het sap van deze limoen toe. Meng alles onder elkaar en snij nog een beetje verse munt eronder. Als de panna cotta is opgesteven lepel je de aardbeien erop en werk af met een takje munt.

Variatie tip

  • Afhankelijk van het seizoen kun je hier alle soorten fruit gebruiken.
  • Eventueel ook mogelijk in een kommetje of een diep bord.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Estee
Door

Estee

op 09 Jun 2012

Amber Albarda cloon? Zelfs de site lijkt op die van haar. Erg jammer dat alles wat ik hier lees ik al eerder in boeken van anderen heb gelezen. Het voegt weinig toe voor mensen die zich al met een natuurlijke leefstijl bezighouden. Misschien voor de "nieuwelingen" wel interessant. Het druipt meer van de commercialiteit dat van originaliteit. De havermout recepten, notenpasta en amandelmelk zijn allemaal al welbekend via Amber e.d. Jammer, ik had op meer gehoopt.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 11 Jun 2012

Beste Estee, bedankt voor je reactie.Kan je mij vertellen wat je verwachtingen zijn?Met natuurlijk een groet, Eva

Janine Hermens
Door

Janine Hermens

op 19 Jul 2012

hallo,Ach Amber alberda heeft het ook niet van zichzelf, ze heeft het ook allemaal geleerd van anderen?Dat s toch ook niet erg. Ik vind het alleen maar goed dat er meer en meer om te doen is en bekend gemaakt wordt. het verbaast me 'wel dat in het recept van de amadel panna suiker genoemd wordt? Het gaat toch om suikervrij?

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 19 Jul 2012

Hoi Janine, bedankt voor je reactie. En inderdaad hoe meer er over geschreven wordt, hoe beter is ook mijn motto! Dit recept is online geplaatst nog voordat wij de cursus "40 dagen zonder Suiker" hadden gelanceerd. Ik zou nu een alternatief gebruiken :)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek 'Dansen tussen Vuur & Water' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.
Boek Eva van Zeeland

reading