datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

100 slanke tips voor mannen
12 juni 2012 
2 min. leestijd

100 slanke tips voor mannen

Het boekMaak van jezelf geen olifant van Brenda Scholten bevat 100 slanke tips voor mannen maar ook voor vrouwen leuk om te lezen.

Ik heb dit boekje besteld mede vanwege het “slanke” prijsje van €3,90 en was aangenaam verrast. Het is met veel humor en recht voor zijn raap geschreven; het leest “lekker” vlot weg.  Eigenlijk zoals mannen praten. Zonder wollige taal en met droge humor. Toch wel geschreven door een vrouw …

Vind je je vriend of man te dik of maak je je bezorgd over dat kilo’tje per jaar erbij, dan is dit wellicht een mooi cadeautje!

Opvallende citaten

Enkele stukken uit het boek: “Onze moderne levensstijl heeft ons, op het overgewicht na, veel goeds gebracht. We zijn veel frisser, kleurrijker en verzorgder dan vroeger. Toch lijken mensen nu meer dan ooit te worstelen dat ze niet voldoen aan één of ander digitaal verkregen ideaalbeeld. Zo’n 95% van de lijners wil afvallen om cosmetische redenen. Dus niet om gezonder en fitter te worden, maar om dichter bij Brad Pitt te komen staan.”

Zwaar (mits gespierd) en gezond gaan best samen. Dik (bubbelend vet) en gezond absoluut niet. Je absolute gewicht is dus van ondergeschikt belang. Nog zoiets: slank en niet-fit is slechter voor je dan zwaar en fit.”

“Het ligt niet aan jou, dat spek, het ligt aan: je erfelijke aanleg, eigenwijs gen, tekort aan receptoren voor dopamine, de voedingsmiddelenindustrie, stroom van producten voor zwaargewichten, reclame, de eetcultuur, de beschikbaarheid, onszelf?, je ouders, je partner, de kinderen, de scheiding, de gezelligheid, de (zuig)fles … ”

“Afvallen is goed voor de potentie. De Universiteit van Napels kwam tot deze conclusie en als Italianen zo’n onderzoek doen, reken dan maar dat ze het goed doen. 1/3 van een onderzoeksgroep impotente mannen kon weer op eigen kracht de liefde bedrijven nadat de mannen een groot deel van hun overgewicht hadden weggelijnd. Het normaliseren van het gewicht kan ook voor mannen die niet impotent zijn tot betere prestaties in bed leiden. Hoort, zegt het voort.”

Over de BMI wordt een prima uitleg gegeven, Jerommeke heeft dan wel een hoge BMI, maar hij heeft zowel relatief als absoluut minder vet dan zijn minder gespierde buurman die even zwaar is.

Appelmannen en (helaas) geen perenmeneren… Bij mannen hoopt het vet zich vooral op en in de buik.

Meten is weten”…veel (ook leuke) cijfers en feiten.  O.a. “bij een BMI tussen de 27 en 30 wordt het tijd voor serieuze actie om obesitas te voorkomen.”

De uitdaging; kamerolifant, word man, echt man. Eentje waar wij als partners mee voor de dag willen komen. Eentje die nagekeken wordt. Word een man die meekan. Mee met de kids, mee sporten. En waarom niet? Je wilt een mooie auto, een goede baan enz. Waarom dan niet eisen stellen aan je eigen lijf? Moeilijk? Als je de methode van dit boek volgt valt het best mee. Dan heb je nog mazzel dat je man bent ook…  afslanken gaat bij mannen beter dan bij vrouwen.”

Diëten

http://www.bol.com/nl/p/maak-van-jezelf-geen-olifant/1001004002382869/" target="_blank" rel="noopener">100 slanke tips voor mannen

Allerlei diëten worden besproken, ook de methode langzaam afvallen. “Gezond afvallen is niet spannend, niet opwindend, niet sexy, minder eten en meer bewegen klinkt conservatief en padvinderachtig. Niet cool, niet stoer. Toch gooien wij onze neus in de wind en gaan het op die manier doen. Dan maar niet sexy. Moet je zien als je straks 20 kilo lichter bent. Wees dus tevreden met iedere kilo die je ziet verdwijnen. ”

Verder veel feiten en fabels over afvallen en sporten. Kennis is macht en zoals Brenda het beschrijft: Methode olifant, inclusief alle instructies, formules, verboden en andere haken en ogen.

“Ja, het is even schrikken, maar het is nu eenmaal niet anders. Dit is de enige echte ware methode om effectief en blijvend gewicht te verliezen.”

Gewoon gezond eten en gewoon flink bewegen.

Welke tips heb jij om af te vallen?

 

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Sietske
Door

Sietske

op 03 Jul 2012

Mijn tips, de schappen met rommel overslaan en compleet negeren in de supermarkt en vooral dingen eten die de natuur maakt en niet die de mens maakt.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading