arrow_drop_up arrow_drop_down
12 juni 2012 

100 slanke tips voor mannen

Het boekMaak van jezelf geen olifant van Brenda Scholten bevat 100 slanke tips voor mannen maar ook voor vrouwen leuk om te lezen.

Ik heb dit boekje besteld mede vanwege het “slanke” prijsje van €3,90 en was aangenaam verrast. Het is met veel humor en recht voor zijn raap geschreven; het leest “lekker” vlot weg.  Eigenlijk zoals mannen praten. Zonder wollige taal en met droge humor. Toch wel geschreven door een vrouw …

Vind je je vriend of man te dik of maak je je bezorgd over dat kilo’tje per jaar erbij, dan is dit wellicht een mooi cadeautje!

Opvallende citaten

Enkele stukken uit het boek: “Onze moderne levensstijl heeft ons, op het overgewicht na, veel goeds gebracht. We zijn veel frisser, kleurrijker en verzorgder dan vroeger. Toch lijken mensen nu meer dan ooit te worstelen dat ze niet voldoen aan één of ander digitaal verkregen ideaalbeeld. Zo’n 95% van de lijners wil afvallen om cosmetische redenen. Dus niet om gezonder en fitter te worden, maar om dichter bij Brad Pitt te komen staan.”

Zwaar (mits gespierd) en gezond gaan best samen. Dik (bubbelend vet) en gezond absoluut niet. Je absolute gewicht is dus van ondergeschikt belang. Nog zoiets: slank en niet-fit is slechter voor je dan zwaar en fit.”

“Het ligt niet aan jou, dat spek, het ligt aan: je erfelijke aanleg, eigenwijs gen, tekort aan receptoren voor dopamine, de voedingsmiddelenindustrie, stroom van producten voor zwaargewichten, reclame, de eetcultuur, de beschikbaarheid, onszelf?, je ouders, je partner, de kinderen, de scheiding, de gezelligheid, de (zuig)fles … ”

“Afvallen is goed voor de potentie. De Universiteit van Napels kwam tot deze conclusie en als Italianen zo’n onderzoek doen, reken dan maar dat ze het goed doen. 1/3 van een onderzoeksgroep impotente mannen kon weer op eigen kracht de liefde bedrijven nadat de mannen een groot deel van hun overgewicht hadden weggelijnd. Het normaliseren van het gewicht kan ook voor mannen die niet impotent zijn tot betere prestaties in bed leiden. Hoort, zegt het voort.”

Over de BMI wordt een prima uitleg gegeven, Jerommeke heeft dan wel een hoge BMI, maar hij heeft zowel relatief als absoluut minder vet dan zijn minder gespierde buurman die even zwaar is.

Appelmannen en (helaas) geen perenmeneren… Bij mannen hoopt het vet zich vooral op en in de buik.

Meten is weten”…veel (ook leuke) cijfers en feiten.  O.a. “bij een BMI tussen de 27 en 30 wordt het tijd voor serieuze actie om obesitas te voorkomen.”

De uitdaging; kamerolifant, word man, echt man. Eentje waar wij als partners mee voor de dag willen komen. Eentje die nagekeken wordt. Word een man die meekan. Mee met de kids, mee sporten. En waarom niet? Je wilt een mooie auto, een goede baan enz. Waarom dan niet eisen stellen aan je eigen lijf? Moeilijk? Als je de methode van dit boek volgt valt het best mee. Dan heb je nog mazzel dat je man bent ook…  afslanken gaat bij mannen beter dan bij vrouwen.”

Diëten

100 slanke tips voor mannen

Allerlei diëten worden besproken, ook de methode langzaam afvallen. “Gezond afvallen is niet spannend, niet opwindend, niet sexy, minder eten en meer bewegen klinkt conservatief en padvinderachtig. Niet cool, niet stoer. Toch gooien wij onze neus in de wind en gaan het op die manier doen. Dan maar niet sexy. Moet je zien als je straks 20 kilo lichter bent. Wees dus tevreden met iedere kilo die je ziet verdwijnen. ”

Verder veel feiten en fabels over afvallen en sporten. Kennis is macht en zoals Brenda het beschrijft: Methode olifant, inclusief alle instructies, formules, verboden en andere haken en ogen.

“Ja, het is even schrikken, maar het is nu eenmaal niet anders. Dit is de enige echte ware methode om effectief en blijvend gewicht te verliezen.”

Gewoon gezond eten en gewoon flink bewegen.

Welke tips heb jij om af te vallen?

 

 

 

Over de schrijver
Door mijn verpleegkundige opleiding ben ik bekend in de wereld van voeding en gezondheid en door mijn liefde voor eten geïnteresseerd in lekker koken. Om gezond te blijven lees en volg ik veel over leefstijl en heb de opleiding gewichtsconsulent gedaan en als voedingscoach gewerkt. Natuurvoeding heeft mijn bijzondere interesse. Momenteel werk ik in de kraamzorg.
Sietske
Door

Sietske

op 3 July 2012

Mijn tips, de schappen met rommel overslaan en compleet negeren in de supermarkt en vooral dingen eten die de natuur maakt en niet die de mens maakt.

Reactie plaatsen

Nieuw! Miss Natural 🍀 Awake News ⏳

In 20 min. een update van wat er echt gaande is in de 🌍 wereld. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.