datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

5 Netflix series die je echt gezien moet hebben omdat ze je ogen openen!
15 november 2018 
3 min. leestijd

5 Netflix series die je echt gezien moet hebben omdat ze je ogen openen!

Kijk jij nog lineaire TV of net als ik alleen nog on demand? Ik kijk nu al jaren geen ‘normale’ TV meer, waarbij je maar moet afwachten wat er op het beeld komt; voornamelijk ellende! Net zoals ik mijn lichaam bewust voedt, je bent immers wat je eet, denk ik ook na over waar ik naar kijken. Waar wil ik mijn geest mee voeden? Van welke documentaires kan ik iets opsteken? Van welke series krijg ik nieuwe inzichten? Vandaag deel ik je Netflix Filmtips die je echt gezien moet hebben, omdat ze je ogen openen!

Je bent wat je kijkt!

Net zoals het belangrijk is wat je eet, met welke mensen je omgaat, welke boeken je leest, is het voor mij ook belangrijk om zorgvuldig te kiezen naar wat je kijkt. Met welke intentie zet je de TV aan of steeds vaker de laptop of tablet en wat kijk je dan? Natuurlijk is het soms heerlijk om een nietszeggende serie te kijken, maar ook in dit genre kun je bewuste keuzes maken die je inspireren en soms zelfs transformeren!

1. Wild Wild Country

Deze docuserie met zes afleveringen van ruim een uur is het ongelofelijke verhaal over de commune die de Indiase goeroe Bhagwan in 1981 in Amerika stichtte, en de kleine oorlog die zijn aanhangers uitvochten met de lokale bevolking. De serie heeft mij uitermate geboeid en heb alle afleveringen ook snel achter elkaar bekeken. Wat mij vooral verwonderde was het feit dat mensen zichzelf zo kunnen verliezen in ‘geloof’ en daarvoor alles en iedereen achterlaten. Heel mooi vond ik het gegeven dat mensen met eenzelfde missie en doel in staat zijn tot grote veranderingen. Zo waren zij compleet zelfvoorzienend en bouwde een compleet dorp in een ooit verlaten woestijn. Daarnaast de bizarre zaken als vergiftiging, drugsgebruik en een eigenlijk altijd zwijgende goeroe. Een bizar en echt gebeurd verhaal dat je gezien moet hebben!

2. Follow This

Een andere docuserie die ik onlangs heb ontdekt is Follow This. Het zijn korte afleveringen van 15 – 20 minuten die een kijkje geven in een subcultuur gemaakt in samenwerking met Buzzfeed. Vaak over een onderwerp waar je weinig van weet of zelfs nog nooit eerder van gehoord had of wist van het bestaan. Met verwondering en interesse kun je hier naar kijken en een nieuwe visie krijgen op sekswerkers, Amish liefdesromans, ingevroren embryo’s en seksrobots. Een journalist van Buzzfeed gaat elke aflevering op onderzoek uit om een kijkje te nemen in een subcultuur en doet hier verslag van.

3. Black Mirror

Met deze serie heb ik echt een haat-liefde verhouding! Black Mirror is een bekroonde Britse trillerserie die je vaak vertwijfeld en in de war achterlaat. Bij genre omschrijving staat ook; deze serie is somber en breinbrekend. Waarom zou je dan toch kijken? Het zijn losse verhalen van gemiddeld een uur, het is dus geen complete serie die je hoeft te volgen. Je kijkt per aflevering. Elke aflevering is ook anders, met andere acteurs in een andere setting. De eerste vier seizoenen van ‘Black Mirror’ tellen in totaal 19 afleveringen. Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat het zo knap gemaakte fictie is dat het realiteit lijkt of kan worden! De serie laat bestaande en nieuwe technologische ontwikkelingen zien en welke invloed deze heeft op onze samenleving en dagelijks leven. Het gebeurd vaak dat ik een aflevering even op pauze zet om bij te komen. Je bent dus gewaarschuwd… maar wel kijken hoor!

4. Afflicted – The trail to health

Verbijsterende symptomen. Omstreden diagnoses. Kostbare behandelingen. Zeven mensen met een chronische ziekte zoeken naar antwoorden en genezing. Deze realityserie volgt het leven van verschillende mensen met een heel bijzonder ziektebeeld. Zo krijgt Carmen vreemde symptomen van wifi en elektriciteit en heeft haar hele leven moeten aanpassen. Ook Jamison, een jonge pas afgestudeerde man, komt al twee jaar zijn kamer niet meer uit vanwege energiegebrek en pijn. Bekah, een jonge vrouw, leeft zelfs in de woestijn in haar busje omdat ze heel heftig reageert op schimmels. Hele verschillende verhalen en aandoeningen die een zoektocht naar genezing en onbegrip van hun omgeving laten zien. Ik heb de serie met zeven aflevering in seizoen 1 nog niet helemaal afgezien, maar hoop dat ze achter de oorzaak van hun probleem kunnen komen en daarbij een passende oplossing vinden.

5. Rotten

De serie Rotten is een meerdelige documentaire en die laat zien wat er écht in je voedsel zit. En dat is best onsmakelijk! De makers van Rotten duiken, net zoals de Keuringsdienst van Waarde onbevooroordeeld in het hart van de levensmiddelensector. In elke aflevering onthullen ze onsmakelijke feiten en geheime krachten die bepalen wat voor voedsel wij uiteindelijk eten. Afleveringen in deze serie;

  1. Lawyers, Guns &  Honey
  2. The Peanut Problem
  3. Garlic Breath
  4. Big Bird
  5. Milk Honey
  6. Cod is Dead

Snel streamen

Genoeg inspiratie voor een avond Netflix op de bank of in bed dacht ik zo! Als Netflix gebruiker is de snelheid van mijn internetverbinding belangrijk voor het streamen van 4K-resolutie of Full HD content. Goed om te weten! De beeldkwaliteit komt het beste tot zijn recht met een minimale snelheid van 25 Mbps voor 4K en voor het streamen van HD ten minste een bandbreedte van 5 Mbps. Maken meerdere personen bij jou thuis tegelijkertijd gebruik van het internet? Dan heb je een downloadsnelheid nodig die nog een stuk hoger ligt. Je kunt online een speedtest doen om te kijken of je huidige internet en TV provider snel genoeg is voor een optimaal beeld!

Ik ben heel benieuwd of jij deze series al hebt ontdekt en wat jij hiervan vindt.
Laat het mij weten in een reactie, zeker ook als je andere series wilt tippen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Miranda
Door

Miranda

op 15 Nov 2018

Thanks Eva,ga ze zeker eens checken.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading