datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

5 Redenen waarom Biologisch de komende 10 jaar echt Booming wordt!
07 januari 2020 
2 min. leestijd

5 Redenen waarom Biologisch de komende 10 jaar echt Booming wordt!

Het buitenbeentje of hip en vooruitstrevend: lange tijd was biologisch vooral een nichemarkt. Maar dat gaat komend decennium flink veranderen. Vijf redenen waar én waarom biologisch de komende 10 jaar booming wordt, volgens Michaël Wilde, directeur Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector.

1.     BETER BOEREN

Afgelopen december werd door de EU de “Green Deal” gepresenteerd: een investering van honderden miljarden euro’s in alles wat bijdraagt aan een schoner klimaat. Om op die manier voor 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te worden. Waarbij er groots wordt ingezet op de biologische landbouw. Door financiële steun aan biologische boeren die elke dag samenwerken met de natuur, wordt het aantrekkelijker om op deze manier te boeren. Als de biologische landbouwsector toeneemt, zal ook het aanbod biologische producten stijgen.

2.     MINDER PRIJSVERSCHIL

We zien dat het prijsverschil tussen biologische en niet-biologische producten kleiner wordt naarmate het biologisch aanbod in de markt groeit. Met name bij seizoensproducten. We weten dat veel consumenten biologisch al willen verkiezen boven andere producten, maar dat de prijs die keuze soms belemmert. Deze ontwikkeling zorgt dat consumenten sneller zullen kiezen voor de biologische variant.

3.     MINDER VLEES, MEER KWALITEIT

Je kunt er bijna niet omheen… steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten. En als je dan een stukje vlees eet, wil je dat het een goed stukje is. Zowel qua kwaliteit, als qua omstandigheden. Biologisch vlees scoort 3 sterren in het Beter Leven keurmerk, wat maakt dat consumenten vaker biologisch vlees kopen.

4.     VERBINDING MET JE VOEDSEL

Nederlanders zoeken steeds meer verbinding met hun voedsel. Ze willen niet alleen weten waar hun eten vandaan komt, maar ook hoe de voedselproductie bijdraagt aan een betere wereld. Niet alleen thuis, ook als we uit eten gaan letten we hier op. Ondernemers kiezen vanuit bewust en vanuit profilering vaker voor biologische voeding in hun keuken. In restaurants, maar ook in de kinderopvang, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, op steeds meer plekken en in steeds meer keukens zien we biologisch.

5.     MEER PRODUCTEN

Producenten brengen steeds vaker een biologische variant van hun product op de markt. Hierdoor kun je vaker voor biologisch kiezen. Daarnaast komen er veel nieuwe biologische producten op de markt. Die spelen ook in op leefstijltrends als plantaardig of koolhydraatarm. Zo hoef je niet meer tussen je idealen te kiezen: nieuwe producten zorgen ervoor dat je zowel voor plantaardige of koolhydraatarm als voor biologisch kunt gaan.

Het is de hoogste tijd!

Steeds vaker staan er mensen op die hun stem letterlijk laten gelden. Meer en meer mensen realiseren dat ze zelf kunnen kiezen, een stem kunnen uitbrengen voor de wereld die zij willen. In de supermarkt, met hun portemonnee. Met gedachteloos boodschappen doen, kom je in dit decennium niet meer weg. Wellicht is dat de belangrijke reden dat biologisch zal blijven groeien aldus Michaël Wilde, directeur Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector. Toch wil ik er een hele belangrijke reden aan toevoegen;

6. JOUW EIGEN GEZONDHEID

Voor mij persoonlijk is de belangrijkste reden om voor biologisch te kiezen mijn eigen gezondheid. Bestrijdingsmiddelen en chemische pesticiden, evenals het gebruik van kunstmest en antibiotica vormen een serieus risico voor onze gezondheid! Al deze stoffen zijn hormoonontregelaars en de oorzaak van heel veel chronische ziekten, maar zeker ook onze toenemende vruchtbaarheidsproblemen. Dus kies zeker ook voor jouw eigen interne milieu en dat van jouw gezin voor biologisch!

Ik ben heel blij dat biologisch booming wordt, zeg maar logisch!

Eet jij al biologisch?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
GSCDXHprNZ
Door

GSCDXHprNZ

op 07 Jan 2020

OphkMVKmG

xMdVhFGesgDcZIka
Door

xMdVhFGesgDcZIka

op 07 Jan 2020

cEDntHxOjw

itWqQSnecmGzEj
Door

itWqQSnecmGzEj

op 08 Jan 2020

hPbuEptxjkvN

mYezClZoHpbOr
Door

mYezClZoHpbOr

op 28 Aug 2020

URHoWEalqxIy

qgHczyZYVTRnpKf
Door

qgHczyZYVTRnpKf

op 04 Sep 2020

UgdzsxhLCpXSOeH

WxgGnovP
Door

WxgGnovP

op 23 Sep 2020

pmfHABuwgEetGZjL

WIBUxTZuvdHcS
Door

WIBUxTZuvdHcS

op 26 Sep 2020

eUZmdIXbatTHY

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading