datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Aan tafel met Honig over soep zonder suiker
22 december 2015 
1 min. leestijd

Aan tafel met Honig over soep zonder suiker

Graag jouw input! In januari heb ik een ‘Aan tafel’ afspraak met de marketing manager en de communicatie manager van Honig bij productontwikkeling vanuit het Heinz 57 Innovation Centre in Nijmegen. De insteek van dit gesprek is deze foto van de Honig Soep Creatie waar ik mij verbaasde over de hoeveelheid suiker in de soep.

Onnodige toevoegingen en misleidende marketing

Graag ga ik in gesprek over hoe wij (Miss Natural’s) denken over producten met onnodige toevoegingen en misleidende marketing. Jij kunt mij hierbij input geven door te laten weten waarom je bepaalde producten van Honig niet of juist wel koopt. Op deze manier kunnen we samen het aanbod in de supermarkt gezonder maken voor een breed publiek.

Honig begon in 1867 met maïzena (ʻstijfselʼ). Daarna volgde in 1922 vermicelli en macaroni en in 1978 de kruidenmixen in zakjes en tegenwoordig hebben ze daarbij ook nog soepen, mixen, pastaʼs, familiegerechten en bakproducten. Honig is onderdeel van H.J. Heinz. Honig is het grootste merk van Heinz in Nederland en één van de populaire merken van Heinz. Andere merken van Heinz zijn o.a. Karvan Cévitam, Roosvicee, Koninklijke De Ruijter, Venz, Brinta, Amoy en Wijko.

Wat zou jij aan de producten en/of communicatie van Honig willen veranderen?
Laat het mij weten in een reactie onderaan dit artikel.

Uiteraard zal ik verslag doen van mijn bezoek.

[tweetquote]Voeg jij suiker toe aan je soep?[/tweetquote]

Handtekening-Miss-Natural

Honig, graag soep zonder suiker

Laat je niet misleiden met deze zogenaamd gezonde soep! Met daarin suiker, maltodextrine, glucosestroop, gistextract, natuurlijke aroma’s en gekarameliseerde suikerstroop. #misleidendemarketing Honig

Posted by Miss Natural Lifestyle on woensdag 4 november 2015

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Iris
Door

Iris

op 24 Dec 2015

Het antwoord lijkt me duidelijk (maar waarschijnlijk niet haalbaar): alleen pure, natuurlijke ingrediënten en biologisch fruit. Geen rare toevoegingen of smaakversterkers. Ik koop zelf het liefst de soepen van Kromkommer, zij geven een fantastisch voorbeeld! Wel goed dat je dit gaat doen, juist deze grote bedrijven met grote invloed moeten dingen veranderen!

Iris
Door

Iris

op 24 Dec 2015

Met fruit bedoel ik natuurlijk groente, nog niet helemaal wakker!

Sabine ter Schiphorst
Door

Sabine ter Schiphorst

op 24 Dec 2015

ik snap nog steeds niet het nut van suiker door bijvoorbeeld soep. ik ben er van overtuigd dat je ook gezonde kant en klare producten kan maken. Kijk maar naar de pakjes tomatenpuree. Het is een ideale basis voor bijv pasta saus of een groenteschotel en kan aangekleed worden met kruiden en groentes. Ideaal en niet duur. Waarom ook niet zoiets in soep vorm. Uiteraard ben ik ook niet zo dol op andere toevoegingen die ongezond zijn

Janny
Door

Janny

op 02 Feb 2016

Even een reactie, waarom er misschien suiker in de soep zit: vraag aan elke kok, wat hij doet als een gerecht niet goed smaakt...? Juist dan doet hij er een schepje suiker bij......Zelf heb ik dit ook wel eens toegepast, maar dan weet ik wel hoeveel er aan suiker in zit, maar dit doe ik beslist niet met soep !!!

Anne
Door

Anne

op 01 Jan 2016

Het zal een stuk rustiger zijn als je weet dat als er op de pot (blik of pakje) staat dat er geen rommel in zit het er ook echt niet in zit, we weten allemaal dat er een markt voor is. Steeds meer mensen gaan zelf in de achtertuin groentes en fruit verbouwen, zelfs in een stadstuin kun je aan de slag. Er komt steeds meer informatie vrij over de schadelijke effecten van de toevoegingen, als je slim bent, speel je daar op in. mensen gaan steeds bewuster kopen.Ik maak mijn soep zelf, mede hierdoor, en het is nog lekkerder ook. Succes met het gesprek. Groetjes Anne

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 02 Jan 2016

Bedankt voor je reactie Anne, ik neem het mee!

Miranda
Door

Miranda

op 09 Jan 2016

Alleen natuurlijke producten. Geen e nummers. Geen suiker geen suikervervangers geen zoetstoffen. Geen tarwe oid zodat mensen die geen gluten mogen ook een optie hebben Niet verpakken in blik maar glas.

Ruth
Door

Ruth

op 10 Jan 2016

Goed bezig! Ben erg benieuwd naar de reactie van Honig! Ik denk dat grote aanpassingen zoals het verpakken in glas en glutenvrij produceren (dat heeft ook met alle andere producten in je fabriek te maken om glutenvrij te kunnen garanderen) niet haalbaar is. Maar ik denk dat als je fabrikanten er op kan wijzen dat er een steeds groter wordende groep mensen is die bewust met voeding bezig is en daarbij ook leest wat er in een pakje/blikje etc. zit, dat je dan al een hele stap gemaakt hebt. Veranderingen komen er niet zo maar, het begint allemaal met bewustwording! Succes!

12ejordan
Door

12ejordan

op 24 Jan 2016

Ik eet allang geen soep of ander producten van Honig meer, of van andere fabrikanten omdat overal suiker, transvetten, E-nummers en andere troep er in zit. In 95% van alle producten die je in de supermarkt vindt, zit suiker en andere rommel, ook in de biologische producten zit gewoon suiker. Ik maak mijn eigen soep met eerst kip of vlees trekken en dan groenten erbij. Ik ga nooit meer terug naar soep eten van Honig of iemand anders omdat eigen soep veel lekkerder en gezonder is, maar dat jullie het aankaarten bij Honig vind ik erg goed omdat ze het weleens mogen weten. Het is wetenschappelijk bewezen dat je van suiker diabetes, hart- en vaatziekten en kanker krijgt, en dat door transvetten je cellen dichtslibben waardoor je kanker krijgt. Dus goed dat jullie er iets aan willen veranderen.

Rinus
Door

Rinus

op 20 Oct 2017

Ben ik helemaal met je eens. Ik eet ook geen producten uit de meeste supermarkten. Geen geraffineerde producten alle biologische. Ook in biologische producten zit aroma en gist extract (e621) dus ook mijden!

Kim
Door

Kim

op 02 Apr 2016

E621 of gistextract is beide hetzelfde hebben alleen een molecuul veranderd en dan heet het gistextract en geen e 621 meer wat steeds meer mensen weten dat het niet goed is.. Het zijn een stelletje boeven.. En suiker stoppen ze in soep omdat wij mensen zoet het allerlekkerste vinden. En je gaat er samen met de gistextract (E621) meer van eten... Met als gevolg dat je eraan 'verslaafd' raakt. Lekker aan tafel met honig bahhhh

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading