datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Aantal biologische restaurants neemt toe
12 januari 2013 
2 min. leestijd

Aantal biologische restaurants neemt toe

Bij Miss Natural zijn we dol op biologisch eten. Het is lekkerder, beter voor het milieu, goed voor de boeren in eigen land en vooral goed voor ons lichaam. Nu houden we ook wel van een avondje uit en dan is het soms wat lastiger om biologisch te blijven eten. Gelukkig gaan ook de restaurants mee met de bio-trend. En waarom niet? De kwaliteit van biologische ingrediënten is immers vaak een stuk beter dan de ‘gewone’ ingrediënten. En dat is slechts een van de voordelen van biologische restaurants. 

Meer biologische restaurants

Dat biologisch een trend is was al bekend. En dus krijgen we ook steeds meer bio-producten op ons bord als we uit eten gaan. Gelukkig maar. Ook het aantal restaurants met een biologisch keurmerk neemt toe, werd gister bekend gemaakt door horeca vakblad MissetHoreca.nl. Dat is goed nieuws, want aan de hand van zo’n keurmerk kunnen wij op ons gemak van tevoren een goed en lekker restaurant uitzoeken dat past in onze levensstijl!

Waarom biologisch?

We zetten de zaken nog even voor je op een rijtje. Biologisch eten doe je om de volgende redenen:

  • Biologisch eten heeft meer smaak.
  • Biologisch is goed voor het milieu (duurzaam).
  • Biologisch vlees is diervriendelijk. Het komt van dieren die een goed leven hebben gehad.
  • Vaak zijn biologische producten streekproducten. Dat betekent dat je door biologisch te eten de boeren in je omgeving een handje helpt.
  • Bij biologische ingrediënten wordt geen gebruik gemaakt van genetisch gemanipuleerde organismen of daarvan afgeleide producten.
  • Het woord ‘biologisch’ is wettelijk beschermd. Eet je biologisch, dan ben je dus verzekerd van gecontroleerde kwaliteit.
  • Biologisch voedsel is gezonder voor ons lichaam.

Green Key voor restaurants

Eerder deze week kreeg restaurant Bolenuis in Amsterdam als eerste restaurant in Nederland de Green Key voor restaurants uitgereikt. Met de introductie van dit keurmerk in ons land, moet het aantal restaurants met een duurzaam keurmerk gaan toenemen, laat Misset Horeca weten.

Geen Key bestaat al langer dan vandaag. Het is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Het keurmerk voor restaurants is echter nieuw. Wie als restaurant denkt in aanmerking te komen kan een keuring aanvragen bij Green Key.

EKO-Keurmerk horeca

Een keurmerk voor biologische en duurzame restaurants dat al langer bestaat is het EKO-keurmerk, dat je waarschijnlijk ook kent van producten en winkels. Dit keurmerk staat voor: vers, zuiver, zonder kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en met respect voor dier en milieu geproduceerd. Een restaurant komt in aanmerking dor een SKAL-certificering aan te vragen. Er zijn vier verschillende certificaten, van minimaal 40%, 60%, 80% of 100%. Het percentage staat voor het aandeel inkoop van biologische producten in verhouding tot de totale inkoop. De restaurants met een EKO-keurmerk worden jaarlijks gecontroleerd of ze nog steeds in aanmerking komen en voor welk certificaat.

Helaas zijn er nog niet veel restaurants in Nederland met een biologische keurmerk. Maar daar moet verandering inkomen met de introductie van het Green Key keurmerk voor restaurants en door extra aandacht te besteden aan SKAL certificering. Ik hoop dat het gaat lukken. Het lijkt mij ideaal om mijn restaurant in de toekomst te kiezen uit een lijst die is opgesteld op basis van een biologisch keurmerk!

Ga jij graag naar een biologisch restaurant?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 12 Jan 2013

Ik ga vanavond eten bij Restaurant Wolfslaar in Breda http://wolfslaar.com/restaurant/menu de gerechten worden daar zo veel mogelijk bereid met duurzame en biologische ingrediënten. Veelbelovend!

Mayke
Door

Mayke

op 12 Jan 2013

Het liefste eet ik thuis, lekker en heel betaalbaar ;) Have fun lieve Eva, met wie ga je? ;)laat je me ff weten hoe je het hebt gehad?

Karin van Holland
Door

Karin van Holland

op 12 Jan 2013

Sjiek dineren bij Wolfslaar, leuk Eva! Wat minder sjiek heb ik eens eerder in Etten-Leur gegeten, maar ook leuk, betaalbaar en biologisch bij een jonge ondernemer. http://www.il-mediterraneo.nl/ . Momenteel is zijn zaak dicht i.v.m verbouwing en hij hoopt in het voorjaar weer open te gaan. Hij (Daan) heeft een boek geschreven over al zijn hindernissen bij ondernemerschap en verbouwing. Zie ook op zijn website.

Daan
Door

Daan

op 15 Jan 2013

Eetlokaal Van de Boer is in Rotterdam en daar hebben wij heerlijk biologisch mogen eten... echt een aanrader!

Ook buiten de deur biologisch eten | Eigenlijk heel logisch
Door

Ook buiten de deur biologisch eten | Eigenlijk heel logisch

op 27 Aug 2013

[…] aantal restaurants met een biologisch keurmerk is in 2012 toegenomen. Keurmerken waaraan een biologisch restaurant is te herkennen, is […]

Waarom biologisch eten een goede investering is
Door

Waarom biologisch eten een goede investering is

op 11 Mar 2014

[…] Nederland wordt biologische voeding steeds populairder en wordt het steeds gemakkelijker je ook buitenshuis te houden aan een volledig biologisch dieet. Maar wat is biologische voeding nu eigenlijk […]

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine