datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Alles over de Chinese Horoscoop en Chinese Astrologie
20 april 2021 
2 min. leestijd

Alles over de Chinese Horoscoop en Chinese Astrologie

Iedereen is wel bekend met de sterrenbeelden: Maagd, Weegschaal, Boogschutter, Waterman, enzovoorts. Maar misschien weet je ook dat er een Chinese horoscoop bestaat met andere tekens en filosofieën. In dit artikel leg ik je precies uit wat de Chinese horoscoop is en waar deze op gebaseerd is!

Basis van de Chinese astrologie

De Chinese astrologie is al bijna 5000 jaar oud en voert terug tot de invoer van de Chinese kalender. Deze kalender is gebaseerd op een Maanjaar, dat begint rond eind januari – begin februari. Vandaar ook dat Chinees Nieuwjaar altijd wat later is dan het onze!

In de Chinese horoscoop zijn er, net als bij de ‘onze’, twaalf Sterrenbeelden: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Schaap, Aap, Haan, Hond, en Varken. Je Chinese sterrenbeeld is gebaseerd op het jaar waarin je geboren bent, dus niet op de maand als bij de bekende sterrenbeelden. Op dit moment bevinden we ons in het jaar van de Buffel.

De jaarkalender en de dierenriemtekens vormen de basis van de Chinese astrologie. De kern hiervan wordt bepaald door het Oost-Aziatische systeem, met de Zon, de Maan, en Jupiter als belangrijkste hemellichamen. Het Maanjaar bestaat uit de twaalfmaandencyclus. Een Zonnejaar daarentegen bestaat uit 24 perioden van vijftien dagen. Een laatste soort jaar wordt het Grote Jaar genoemd: de tijd waarin Jupiter zijn baan om de Zon voltooid (ongeveer 12 jaar). Vijf Grote Jaren vormen samen een cyclus, die dus 60 jaar duurt.

Chinese elementen

Deze vijf Grote Jaren hebben te maken met de Chinese elementen. Dit zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De vijf elementen vormen de basis van de vijf Chinese seizoenen – de oude Chinezen zagen namelijk wat wij de ‘nazomer’ noemen als apart seizoen. Daarnaast zijn mensen gedurende één Groot Jaar onder de invloed van één van de vijf elementen. Zo’n fase duurt dus 12 jaar lang.

De invloed van het element vormt een interactie met jouw eigen Chinese sterrenteken, het teken van het jaar waarin je leeft, en zelfs het uur waarin je geboren bent. Zo kun je bijvoorbeeld geboren zijn in het jaar van de Aap en het uur van de Tijger, wat bepalend is voor jouw karaktereigenschappen.

Wat betekent de Chinese horoscoop voor mij?

Zoals je gewend bent van de welbekende sterrenbeelden, kan de Chinese horoscoop jou veel vertellen over je persoonlijkheid, je talenten en je valkuilen. De combinatie van het dierenteken van jouw geboortejaar en -uur, met het teken van het huidige jaar, kan je een heleboel interessante informatie verschaffen.

Dit geldt voor allerlei gebieden op je leven. Zo kan de Chinese horoscoop je wat vertellen over belangrijke momenten in je leven, wat goede of juist problematische jaren gaan worden. Daarnaast kan je veel leren op het gebied van relaties. Er is ontzettend veel informatie over welke Chinese sterrenbeelden goed bij elkaar passen en welke niet.

Omdat binnen de Chinese astrologie zoveel verschillende invloeden met elkaar interacteren, is elke voorspelling weer anders – net zoals elke dag in jouw leven. Maak dus gebruik van die bijna 5000 jaar aan kennis en krijg grip op je leven met de Chinese horoscoop!

Weet jij wat jouw Chinese dierenriemteken is?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading