datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Amber Albarda over haar kookboek
20 september 2011 
5 min. leestijd

Amber Albarda over haar kookboek

Eet jezelf mooi, slank & gelukkig kookboekGisteren sprak ik Amber Albarda van het succesvolle boek Eet jezelf Mooi, Slank & Gelukkig over haar nieuwe gelijknamige kookboek.

Amber woont momenteel met haar man en 5½ maand jonge dochter in Londen en daarom werd het een telefonisch interview.

Een erg leuk gesprek!

De afgelopen weken hadden jullie de mogelijkheid om vragen aan Amber achter te laten op de website. De leukste, interessantste vragen worden vandaag beantwoord en vijf worden er beloont met het Eet jezelf Mooi, Slank & Gelukkig Kookboek.

Welke juicer kan ik het beste gebruiken?

Vraag van Jill
Amber heeft het in haar boek veel over groenten shakes/sappen! Ik vraag me af welke machine/juicer het beste hiervoor gebruikt kan worden en of dat zij nog tips heeft bij de aanschaf van een juicer!

Amber heeft momenteel zelf de Slow Juicer van Versapers. Een hele investering, maar een Slow Juicer biedt vele voordelen ten opzichte van een gewone sapcentrifuge. Ze bieden hem zelfs 30 dagen op proef zie ik op de website!

Met welke groenten kan ik het beste sappen maken?

Vraag van Trudy
Een van mijn vragen betreft de groentensappen: wij hebben een goede juicer (Jill Solis Fountain Pro) aangeschaft om zo meer groentenmomenten te creeëren. Nu begint ons gezin praktisch elke dag met wortelsap (veel wortel, 1 appel en rauwe biet, soms bleekselderij). Ook onze kinderen (4 en 6 jaar) eerst een beetje met moeite maar nu vragen ze erom. Zo komen we allemaal zowiezo aan onze 200 gr. Ik ben supertrots, maar ik vind het zo lastig om andere groentensappen te maken. Welke groenten raadt Amber ons aan?

Volgens Amber kun je het beste experimenteren met verschillende soorten groenten. Dat doet ze zelf ook. Als een soort groenten niet voldoende sap geeft dan kun je deze door de blender doen. Komkommer bevat veel vocht, dat zou je kunnen proberen. Platte peterselie of spinazie er bij in de blender of probeer eens rode of witte kool. Voor een wat romiger resultaat kun je ook avocado gebruiken.

Wat zou ik voor een te laag bloedsuiker kunnen nemen?

Vraag van Conny
Ik heb een vraag over diabetes, ik heb namelijk diabetes type 1 en gebruik een insulinepomp. Wat zou ik i.p.v. siroop of dextro tegen een hypo (te lage bloedsuiker) kunnen nemen?
En zou het evt mogelijk zijn koolhydraten te vermelden bij de recepten omdat veel diabetici i.v.m. de hoeveelheid te spuiten insuline moeten weten hoeveel koolhydraten ze per maaltijd ongeveer binnen krijgen? Mijn bloedsuiker is trouwens nog nooit zo goed geweest als de afgelopen week dat ik begonnen ben met mijn nieuwe levensstijl, thanx!

Bij een goede voeding is extra suiker (dextro) helemaal niet nodig. De geraffineerde suiker of dextrose is na consumptie binnen enkele minuten in de bloedbaan beschikbaar waardoor de pancreas heel snel moet reageren met een grote hoeveelheid insuline, veel sneller dan waarvoor hij ontworpen is (glucose gemaakt door de lever). Uitputting van de pancreas en insuline resistentie zijn het gevolg. Het lichaam moet weer aangezet worden tot de oorspronkelijke capaciteit om suikers of koolhydraten te maken uit normaal, volwaardig en gezond voedsel. Fruit is betere keuze, bevat suiker én is gezond!

Zijn de recepten geschikt voor het hele gezin?

Vraag van Carlien
We hebben een druk gezin met drie kleine kinderen. Ik ben benieuwd of de recepten geschikt zijn voor het hele gezin en of ze makkelijk klaar te maken zijn.

De recepten zijn absoluut voor het hele gezin. Ik ben zelf geen keukenprinses, zegt Amber en voor mij dan ook geen ingewikkelde recepten met  een ingrediëntenlijst van 10 pagina’s lang! Dus alle recepten zijn makkelijk te bereiden, lekker en gezond. Er staan bovendien recepten in voor Gegrilde Kalkoen Burgers, Frietjes van Pastinaken en Gezonde Pizza. Daar smult iedereen van!

Pas je de aanbevelingen, tips en recepten zelf ook dagelijks toe?

Vraag van Gitje
Graag zou ik Amber willen vragen of ze de aanbevelingen en tips en haar recepten ook dagelijks zelf gebruikt/toepast. Vind het zelf namelijk erg moeilijk om me aan een bepaald regime te houden en twijfel momenteel erg om bij een gerenommeerd instituut een kuur te gaan volgen, voornamelijk omdat de kosten daaraan verbonden zo ontzettend hoog zijn. Misschien dat ik het met de recepten en aanbevelingen uit haar nieuwe boek misschien eerst kan gaan proberen om wat kilootjes te verliezen.

De boeken van Amber moet je niet zien als een dieet dat je even volgt, maar als jouw nieuwe levenswijze! Het is al helemaal geen regime dat je jezelf moet opleggen, maar een nieuwe gewoonte die je aanleert. Anders boodschappen doen, andere (verstandigere) keuzes maken en leren wat betere alternatieven zijn. Het antwoord op je vraag is; Ja, Amber leeft op deze manier en zou niet anders meer kunnen én willen.

Idee: De adviezen van Amber terug te vinden in de supermarkt.

Vraag van Christel
Sonja Bakker had destijds i.s.m. een landelijke supermarktketen overal in die supermarkten bordjes hangen met een tekst in de trant van “aanbevolen door Sonja”. Is het een idee om ook zoiets te doen, bijv. met de tekst “Amber zegt “doen”!” o.i.d.?

Leuke vraag! Alleen zijn er maar weinig producten in de supermarkt waarbij ik deze bordjes zou willen hangen. Dit zijn vooral de verse producten als groenten en fruit en die zijn vaker merkloos en hebben hiervoor vast geen marketingbudget!

Hoelang duurde het voordat Amber van haar schildklier problemen af was?

Vraag van Cathyanne
Ik hoop dat ik nog op tijd ben! Het boek van Amber biedt hoop voor mensen met een schildklier aandoening. Ik zou heel graag weten hoe lang het duurde voordat Amber geen last meer had van haar Hashimoto toen ze haar voeding ging aanpassen. Ging dat snel of duurde dat echt een jaar? En waar merkte ze het vooral? Alvast bedankt!

Amber is een jaar bezig geweest met goede voeding en een gezonde levensstijl totdat zij daarmee weer enigszins lekker in haar vel zat en voelde dat ze goed op weg was. Daarna is zij een dierlijk schildklierhormoon gaan slikken. Deze combinatie heeft bij haar perfect gewerkt. Dus pas na 1 jaar zag ze resultaat, maar zij is nu wel blijvend geholpen.

Is de eetmethode van Amber ook toepasbaar bij zwangeren?

Vraag van Wendy
Graag zou ik willen weten of de eetmethode van Amber ook toepasbaar is bij zwangere vrouwen. Zelf ben ik bang dat je dan van alles tekort komt. Ik ben erg benieuwd naar het interview met Amber. Ik kijk ernaar uit!

Als ik Amber deze vraag voorleg is ze even stil en ik begrijp wel waarom. We denken namelijk allebei hetzelfde! Wat een aparte gedachtegang. Bij een uitermate gezonde voedingswijze als Amber deze beschrijft in haar boeken loop je tijdens je zwangerschap absoluut GEEN tekorten op! Waarschijnlijk zie je de adviezen van Amber meer als een dieet en niet als gezonde levensstijl. Juist als je niet volgens deze (of vergelijkbare methode) voor je lichaam zorgt als je zwanger bent lopen jij en je baby te korten op.

Opgebouwd uit de beste cellen

Zelf heb ik Amber ook direct een aantal vragen voorgelegd omtrent natuurlijk zwanger worden, zwanger zijn en opvoeden. Zo heeft zij heel bewust naar het zwangerschap toegeleefd door zo gezond mogelijk te eten, zodat haar kind zou worden opgebouwd uit de beste cellen, in een schoon lichaam. Dit heeft blijkbaar goed geholpen want op de achtergrond hoor ik een vrolijke baby die met haar nanny op pad gaat voor een wandeling. De inzichten en adviezen van Amber kun je binnenkort lezen in het e-book Natuurlijk Zwanger dat ik aan het schrijven ben.

De vijf winnaars van het Kookboek

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de positieve reacties en leuke vragen voor Amber. Goed om te lezen dat zo velen van jullie enthousiast zijn over haar boeken en levenswijze en ook daadwerkelijk resultaten boeken! Dan nu de vijf winnaars van het Eet jezelf Mooi, Slank & Gelukkig Kookboek.

  1. Trudy
  2. Conny
  3. Carlien
  4. Christel
  5. Cathyanne

Graag ontvang ik jullie adres (via het contactformulier) zodat we het kookboek naar je kunnen opsturen.

Probeer nu 3 heerlijke recepten uit het Kookboek

Om je alvast een voorproefje te geven kun je nu al aan de slag met drie heerlijke recepten van Amber.

Als ontbijt of brunch oveneitjes in spinazievogelnestjes
Als bijgerecht spruitjessalade met appel en rozijnen
Als hoofdgerecht gezonde pizza

Veel kook- en eetplezier!

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
tine
Door

tine

op 26 Jan 2013

Hoi Amber ,het is allemaal begonnen met jou boek ,echt een eye opener, ben helemaal om eet geen koolhydraten meer snoep niet meer tenzij zelf gebakken ,alles biologisch ,neem ook geen zuivel meer na 20 jaar zoeken bleek ik lactose intolerant waar ik dus onder het eczeem zat ,spastische darm ,en over gewicht,nu na alle suikers en koolhydraten te vermijden 15 kilo lichter en erg fit geworden, heb gisteren een versapers gekocht en ga nu lekkere drankjes maken,wilde je dit niet onthouden,heb mn lijf en energie terug ,word dit jaar 60 jaar ,

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading