Asperges, maar dan zonder ei en botersaus
17 april 2014 
2 min. leestijd

Asperges, maar dan zonder ei en botersaus

Het komt niet vaak voor dat ik ga koken zonder dat ik van tevoren bedenk wat ik ga maken en wat ik daarvoor in huis moet halen. Maar soms komt het toch voor dat er geen plan is en het aankomt op creatief zijn met wat er in huis is. Deze keer waren dat witte asperges.

Meestal eet ik groene asperges, vaak met rijst of zoete aardappel. Groene asperges hoef je niet te schillen en kun je makkelijk roerbakken. Bovendien zijn ze rijker aan vitamines dan de witte. Maar dit keer had ik dus de witte in huis gehaald: lekker van dit seizoen!

Asperges, maar dan anders

Witte asperges kent men vooral in combinatie met ei, botersaus en aardappelen, en met ham voor m’n niet-vegetarische tafelgenoten. Daar had ik deze keer geen zin in, dus heb ik ze verwerkt in een maaltijd met wat er nog meer in de koelkast zat. Onderstaand recept valt dus in de categorie ‘ik probeer maar wat’. Deze keer viel het experiment prima uit. Het is een lekkere vegetarische pastaschotel geworden, op basis van pure ingrediënten.

Vega pastaschotel met asperges

Dit heb je nodig:

  • 250 gram (verse) tagliatelle (voor een tarwevrije versie kun je speltpasta nemen)
  • zo’n 8 witte asperges
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 paprika
  • 1 handje cherry- of snoeptomaatjes
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • rucola
  • versgemalen peper

Zo maak je het klaar:

  1. Schil en was de asperges, zet ze op met water en kook ze zo’n 5 minuten.
  2. Kook de tagliatelle 4 minuten in ruim kokend water als je de verse variant gebruikt, anders zo’n 9 minuten.
  3. Snijd intussen de paprika en de kastanjechampignons in stukjes en schijfjes en roerbak ze tot het mengsel slinkt.
  4. Snijd de tomaatjes in tweeën en voeg die aan de roerbak toe.
  5. Snijd nu ook de mozzarella in stukken (dep eventueel wat droger), voeg toe en laat smelten.
  6. Snijd de asperges in stukken. Als ze nog niet gaar genoeg zijn, kun je ze ook nog even mee roerbakken.
  7. Schep de pasta op een bord, schep er wat van het roerbakmengsel overheen en voeg wat rucola en gemalen peper toe.

Extra tip

Ik heb nog een tip voor je, wat betreft de rucola: zet een plantje in je tuin! Rucola groeit enorm snel en je kunt er dus gauw van eten. Genoeg om elke dag een handje te plukken. Even wassen en klaar – verser kan niet.

Hoe eet jij graag asperges?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.