datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Bestrijd Blue Monday met een vitaminebom: de kiwi
20 januari 2014 
1 min. leestijd

Bestrijd Blue Monday met een vitaminebom: de kiwi

An apple a day keeps the doctor away… Maar vandaag is het Blue Monday. En op de meest depressieve dag van het jaar, heeft een mens iets sterker nodig.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het humeur van mensen verbetert met het eten van twee stuks kiwifruit per dag. Kiwi’s zitten namelijk boordevol vitamine C, vezels, foliumzuur, kalium en spijsverteringsverbeteraars.

Blue Monday

Er is van alles mis met de derde maandag van januari. De dagen zijn donker, de werkweek begint, er is geen vakantie in zicht en het nieuwe jaar voelt alweer versleten. De Britse psycholoog Cliff Arnall doopte deze super-dip-dag tot ‘Blue Monday’. Sinds 2005 wordt er elk jaar druk over deze dag, ook wel ‘deprimaandag’ gepraat.

Kiwi voor een goed humeur

Wist je dat kiwifruit een natuurlijk antigif tegen een slecht humeur is? In 2013 schreef het Journal of Nutritional Science over een opvallend onderzoek aan de University of Otago (Nieuw-Zeeland). Uit een zes weken durende studie bij universiteitsstudenten bleek dat twee stuks kiwifruit per dag het humeur en het energiepeil bevorderen.

Kiwi’s zijn een uitzonderlijke bron van antioxidanten en bevatten zelfs meer vitamine C dan citrusvruchten. Een dagelijkse dosis van twee kiwi’s triggert een neurochemische reactie in het menselijk brein waarvan we opvrolijken.

Geen reden dus om sip te worden op deze Blue Monday. Gewoon een kiwi eten. En nog één. En morgen weer. En de rest van de dag natuurlijk ook zo gezond mogelijk!

Hoe zorg jij oor een goed humeur?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading