10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Bestrijd Blue Monday met een vitaminebom: de kiwi
20 januari 2014 
1 min. leestijd

Bestrijd Blue Monday met een vitaminebom: de kiwi

An apple a day keeps the doctor away… Maar vandaag is het Blue Monday. En op de meest depressieve dag van het jaar, heeft een mens iets sterker nodig.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het humeur van mensen verbetert met het eten van twee stuks kiwifruit per dag. Kiwi’s zitten namelijk boordevol vitamine C, vezels, foliumzuur, kalium en spijsverteringsverbeteraars.

Blue Monday

Er is van alles mis met de derde maandag van januari. De dagen zijn donker, de werkweek begint, er is geen vakantie in zicht en het nieuwe jaar voelt alweer versleten. De Britse psycholoog Cliff Arnall doopte deze super-dip-dag tot ‘Blue Monday’. Sinds 2005 wordt er elk jaar druk over deze dag, ook wel ‘deprimaandag’ gepraat.

Kiwi voor een goed humeur

Wist je dat kiwifruit een natuurlijk antigif tegen een slecht humeur is? In 2013 schreef het Journal of Nutritional Science over een opvallend onderzoek aan de University of Otago (Nieuw-Zeeland). Uit een zes weken durende studie bij universiteitsstudenten bleek dat twee stuks kiwifruit per dag het humeur en het energiepeil bevorderen.

Kiwi’s zijn een uitzonderlijke bron van antioxidanten en bevatten zelfs meer vitamine C dan citrusvruchten. Een dagelijkse dosis van twee kiwi’s triggert een neurochemische reactie in het menselijk brein waarvan we opvrolijken.

Geen reden dus om sip te worden op deze Blue Monday. Gewoon een kiwi eten. En nog één. En morgen weer. En de rest van de dag natuurlijk ook zo gezond mogelijk!

Hoe zorg jij oor een goed humeur?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.