10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Beweeg en voel je goed met FeelGoodClubs!
24 februari 2016 
4 min. leestijd

Beweeg en voel je goed met FeelGoodClubs!

Naast gezonde voeding en voldoende ontspanning is ook voldoende beweging een belangrijke pijler van een gezonde leefstijl. Niet alleen omdat beweging een goed gevoel kan opleveren, maar vooral ook omdat het noodzakelijk is. Er zijn verschillende bewegingsvormen waaruit je kunt kiezen, het allerbelangrijkste daarbij is om iets te kiezen waarbij jij je goed voelt!

Gezondheidswinst

In onze huidige maatschappij is lichamelijke activiteit grotendeels verdreven. Inactiviteit is daardoor een belangrijke risicofactor geworden voor allerhande chronische aandoeningen. Voldoende beweging kan resulteren in een aanzienlijke gezondheidswinst en een enorme afname van het risico op vele (chronische) ziektes. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, en heeft dus voldoende activiteit nodig om goed te functioneren en ziektes te voorkomen.

Vormen van beweging

Binnen bewegen kunnen we onderscheid maken in matig intensief bewegen (het alledaagse bewegen, zoals fietsen, wandelen of het huishouden doen) en intensief bewegen (bewegen met de intentie om de fitheid te verbeteren; waarbij de hartslag stijgt en je gaat zweten, ofwel trainen). De effecten van beide vormen van bewegen zijn verschillend, en zijn dus ook beide van belang binnen een gezonde leefstijl.

Om de vele voordelen van bewegen te kunnen ervaren, is het belangrijk dat je voldoende beweegt; zowel in het alledaagse leven alsook in de vorm van trainingen. Maar wat is voldoende beweging?

Beweegactiviteiten

Weet jij hoe jij er voorstaat? Beweeg jij voldoende? Zou jij meer beweegmomenten in je leven in willen passen? Wil je hulp bij het verbeteren van je beweegactiviteiten? Als je een antwoord op die vragen wilt hebben, maak dan gebruik van de gelegenheid om, speciaal voor de lezers van Miss Natural, 2 weken gratis kennis te maken met een FeelGoodClub!

beweeg-en-voel-je-goed

Voel je goed bij FeelGoodClubs

FeelGoodClubs: een nieuw kwaliteitsgeluid in de fitnessbranche. Sinds eind vorig jaar vormen 50 zelfstandig opererende fitnessclubs een nieuwe landelijke keten van op kwaliteit georiënteerde leefstijlcentra onder de merknaam “FeelGoodClubs”. FeelGoodClubs richten zich op die consument die bereid is te investeren in de eigen vitaliteit en daarbij kwalitatief en goed begeleid wil worden.

Preventieve werking

Vanuit een landelijk netwerk van leefstijlcentra gaan de FeelGoodClubs fungeren als regisseur voor een gezonde leefstijl waarbij “je goed voelen” het streven is. De clubs gaan daarbij volledig inzetten op de preventieve werking van een gezonde leefstijl, als tegengeluid tegen de alsmaar toenemende zorgkosten. FeelGoodClubs weten klanten op de juiste manier uit te dagen om hun leefstijl te verbeteren en zich goed te voelen.

Om een goede start te kunnen maken geven we je nu alvast een aantal FeelGood tips.

[tweetquote]Een goed gevoel is zoveel meer dan fit zijn![/tweetquote]

FeelGood Tips

  1. Als je start met een beweegprogramma, plan dan de eerste 3 maanden alle workouts in je agenda! Het plannen van de trainingen vergroot de kans op een langdurig actief bezoek aan je FeelGoodClub en dus op het behalen van je doelen!
  2. Gebruik wachttijden als beweegmoment. Om aan de noodzakelijk hoeveelheid beweging per dag te komen kun je tijdens het wachten op een trein of vliegtuig een wandeling gaan maken.
  3. Bespreek je valkuilen met een coach! Het in kaart brengen van belemmeringen om je doel te bereiken helpt direct om deze te vermijden.
  4. Bedenk (zelf) oplossingen voor deze valkuilen! Bedenk eens welke hulp je kunt inschakelen om succesvol je doel te bereiken.
  5. Gun jezelf een break als je voelt dat je die nodig hebt. Hoe belangrijk en urgent zaken ook zijn, een break werkt meestal heilzaam en leidt tot meer resultaat dan alleen maar door blijven gaan.
  6. Zorg dat je progressie boekt in je trainingen! Vooruitgang en resultaten, hoe klein ook, zorgen altijd voor een stimulans om door te gaan.
  7. Bouw zoveel mogelijk beweegmomenten in  tijdens je dag. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder weg en sta op en ga lopen als je mobiel wordt gebeld. In het kader van gezond bewegen telt elke beweging mee!
  8. Doel bereikt? Stel dan een nieuw doel! Gefeliciteerd! Een nieuw doel bedenken, hoe gaaf is dat! Het helpt je bovendien om lekker door te gaan met bewegen.

Gratis 2 wekenlidmaatschap

Ervaar nu met Miss Natural vrijblijvend een van de FeelGoodClubs bij jou in de buurt!

Deze gratis kennismaking is geldig t/m 31 maart 2016 en kun je hier aanvragen.feelgoodclubs

Welke vorm van beweging geeft jou een goed gevoel?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.