datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Bollywood Dance Workout
28 september 2011 
3 min. leestijd

Bollywood Dance Workout

Bollyrobics de vrolijke workout uit IndiaHeb je de hilarische film The Love Guru gezien met Mike Myers, Jessica Alba en Justin Timberlake? Of de aangrijpende film Slumdog Millionaire? In beide films komt de Bollywood Dance voor en is geweldig om naar te kijken, maar nog leuker om zelf te doen!

Met zo’n duizend films die per jaar uitkomen en ruim 14 miljoen filmbezoekers per dag is Bollywood de grootste filmindustrie ter wereld. Verwacht echter geen ‘normale’ Westerse actiefilm of comedy. Nee, Bollywoodfilms zijn van een heel andere soort.

Groots en meeslepend

Bollywood is een samentrekking van Hollywood en Bombay, de hoofdstad van India. Daar worden de films opgenomen. De producties daar zijn te vergelijken met films uit de Verenigde Staten, maar dan nagenoeg altijd als musical.

Vrolijke muziek, veel kleur en een ontroerend verhaal. Kenmerken die ook terug komen in films uit Bollywood. Maar de Indiërs pakken het filmmaken net even iets grootser aan. De kleuren knallen van het scherm. Zulke vrolijke muziek heb je bijna nooit gehoord en de dansen zijn groots. Tientallen, soms wel honderden dansers voeren de meest ingewikkelde choreografieën uit.

Wat is Bollywood Dance Workout?

In steeds meer dansstudio’s wordt op Indiase muziek gedanst en gezweet. Bollywood Dance Workout is een workout, waarbij je coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen verbindt met Indiase danselementen uit bekende Bollywoodfilms. Hierbij maak je o.a. veel gebruik van je handen en heupen. Je beweegt op vrolijk oosters muziek. Een warming-up en cool-down ronden de workout af.

Bollywood dans is afkomstig vanuit de Indiase film. Deze dansstijl kent invloeden vanuit de Indiase klassieke dans, de Bharat Nathyam en Kathak. Daarnaast zijn er invloeden vanuit Streetdance, Hiphop, Salsa, Latin en vele andere dansstijlen. Hierdoor ontstaat er een mix van een hippe, maar vooral swingende dansstijl.

Volg een Bollywood Dance Workout

Ik ben op het internet voor je op zoek gegaan naar studio’s waar je een Bollywood Dance Workout kan volgen en ik moet zeggen dat viel niet mee! Met veel moeite ben ik tot onderstaand lijstje gekomen. Mocht je nu zelf ook nog een locatie weten, laat dan even een reactie achter op de website.

Breng Bollywood in je woonkamer!

Durf jij het (nog) niet aan om in de sport- of dansschool aan de Indiase moves te gaan? Dan doe je het toch lekker thuis! Want er is een Bollyrobics DVD met complete workout uitgebracht.

Bollywood Dance Workout vanuit thuisOp de originele muziek uit Andrew Lloyd Webber’s ‘Bombay Dreams’ en de Bollywoodfilm ‘Indian Lovestory’ worden drie choreografieën met verschillende moeilijkheidsgraad gepresenteerd: van ritmisch-dynamisch en danstechnisch-zinnenprikkelend tot sportief-krachtig.

De veeleisende choreografieën worden alle drie door een opbouw voorafgegaan. Iedere stap wordt uiterst nauwkeurig ontleed en ‘step by step’ uitgelegd. Een warm-up en cool-down ronden de workout af.

Een complete workout

Iedere dans is een compleet kunstwerk, een vuurwerk van kleuren, beats en beweging. Vrolijk, meeslepend en zinnenprikkelend. Bij Bollyrobics wordt heel bewust met de vrouwelijke prikkels gespeeld. Er wordt met de handen en heupen en op blote voeten betoverend gedanst. Daarbij wordt een zijden doek, afhankelijk van de choreografie, als sari gedragen of op het ritme van de muziek krachtig door de lucht geslingerd.

Het geheel ziet er niet alleen fantastisch uit, het is ook behoorlijk vermoeiend. De danseres Julia Casper weet haar publiek uiterst charmant tot topprestaties te bewegen. Uiteindelijk ben je helemaal op, maar gelukkig.

De Bollyrobics DVD is voor €12,99 online te verkrijgen.

Bekijk Bollyrobics preview

Wil je alvast een voorproefje, bekijk dan een stukje van de video op YouTube.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ab1yT8stygY[/youtube]

 

Kleding

Je heeft geen ingewikkelde kleding nodig voor een Bollywood Dance Workout. Makkelijke kleding en eventueel een zijden doek (afhankelijk van de choreografie) zijn voldoende voor een lekkere dansles. Schoenen heb je niet nodig, je danst namelijk op blote voeten.

Heb jij wel eens een Bollywood Dance Workout gedaan?

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Sandra
Door

Sandra

op 28 Sep 2011

Hy Eva, ik heb de dvd meteen besteld! Ben benieuwd en heel nieuwsgierig. Groetjes Sandra

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 28 Sep 2011

Wat leuk! Laat je ons op de site even weten wat je er van vindt?

Marjon Briede
Door

Marjon Briede

op 02 Oct 2011

wat leuk. Daar wordt je toch vrolijk van!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading