10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Boodschappen doen is ook een sport!
21 september 2011 
2 min. leestijd

Boodschappen doen is ook een sport!

Irene op de markt in TurijnSporten is goed voor je lijf. Je krijgt een strak lichaam, voelt je fit en je raakt energie kwijt die je in de meeste banen niet kwijtraakt. Niet iedereen houdt van sporten of maakt er tijd voor.

Toen ik nog in Nederland woonde kon ik mezelf sportief noemen. Ik ging 2 à 3 keer per week naar de sportschool, een keer per week naar yoga en het liefst wandelde ik in het weekend of ik ging hardlopen. Verder deed ik veel op de fiets, dus mijn beweging had ik wel.

Te warm om te sporten

In dit leven in Griekenland sport ik veel minder, het is te warm, ik heb te weinig tijd, maar vaak heb ik gewoon geen zin. Ik zwem wel, loop veel en probeer daar waar het lukt hard te lopen of aan yoga te doen. Ik baal als het niet lukt, maar er is een lichtpuntje. Elke week kook ik voor een groep van 10 tot 25 personen. En daarvoor moet ik boodschappen doen.

Omdat ik dat het liefst alleen doe, moet ik ook alleen de boodschappen tillen. Dus ik loop naar de winkel, ben in de weer met kilo’s groenten en fruit, zuivel en andere ingrediënten en loop dan weer terug. De gemiddelde temperatuur, zo’n 35 graden, dus ik zweet ook nog lekker. Daarna plons ik de zee in om af te koelen. Dus sportschool en sauna in één.

Koken én skiën in de bergen

Ik sport nu dus gemiddeld één keer per week. Vanaf de winter wordt dat weer meer, want dan ga ik 6 dagen per week koken in de sneeuw! Dus dat betekent boodschappen doen, koken én skiën in de bergen. Eens kijken hoe fit ik na die periode ben!

Boodschappen doen kost tijd en is niet altijd leuk. In Nederland besteden we weinig tijd en geld aan eten. Wij zien eten als een noodzakelijk kwaad en kunnen nog wat leren van het feest wat Italianen en Fransen van hun maaltijden maken. Gelukkig komen er steeds meer winkels en markten in Nederland waar je goede producten kunt kopen. Winkeliers die met passie producten maken en verkopen en die je kunnen vertellen waar het eten vandaan komt.

Een paar tips om goed en lekker boodschappen te doen

– Blijf weg uit supermarkten
– Ga naar winkels waar de verkoper weet waar het eten vandaan komt
– Ga naar biologische winkels en markten
– Koop producten uit het seizoen en uit de streek, deze zijn veel smaakvoller en vaak goedkoper
– Koop zoveel mogelijk vers en zo min mogelijk producten met vage toevoegingen, check de ingrediëntenlijst en zie of je de ingrediënten kunt herleiden

 

 

 

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.