10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Cadeau 2 - Boek 'Bewust Koken Zonder E-nummers'
13 december 2011 
2 min. leestijd

Cadeau 2 - Boek 'Bewust Koken Zonder E-nummers'

Het cadeau van vandaag is het boek ‘Bewust koken zonder E-nummers’ geschreven door Dinneke van Den Dikkenberg.

Als je bewuster met voeding om wilt gaan kun je een hele grote slag slaan door te gaan eten zonder E-nummers. Als je dit namelijk gaat doen eet je nauwelijks nog bewerkt voedsel uit pakjes, zakjes en doosjes.

Vorige maand schreef Christel al een over E-nummers en wat ze betekenen, maar dit handige boek mag zeker niet ontbreken!

Hetzelfde menu, maar met andere ingrediënten

Wil je gezonder eten, dan moet je gewoon zelf aan de slag, volgens Dinneke. In haar voorraadkast staan tegenwoordig vooral basisproducten zoals pakken meel, flessen olie, doosjes eieren en kruidenbuiltjes. E-nummervrij koken kost meer tijd, maar dat weegt niet op tegen de wetenschap dat je jezelf en je gezin een verantwoorde en echt gezonde maaltijd voor zet. Het menu hoeft niet te veranderen, alleen de ingrediënten van de gerechten.

Veel recepten om zelf lekker te koken

Zo staan er in het boek recepten voor het maken van lekkernijen als kroketten, loempia’s, pizza’s en pannenkoeken. Daarnaast ook verschillende smultoetjes en zoete tussendoortjes als bokkenpootjes, moorkoppen, sprits en slagroomtaart. Dit klinkt natuurlijk niet helemaal gezond, maar als je deze producten zelf maakt i.p.v. kant-en-klaar koopt ben je ‘gezonder’ bezig.

Bewust koken zonder e-nummersDit boek hoort thuis in elke keukenla

Voor de hoofdmaaltijd kiest Dinneke voor eenvoudige recepten als kippensoep, macaroni, nasi, raapstelenstamppot en erwtensoep. In het boek staan ook nog basisrecepten voor bladerdeeg en taartbodem.

Een handig naslagwerk met in totaal 60 recepten om bij de hand te houden in je keuken.

Op de website van Dinneke kun je een handige lijst vinden met producten vrij van E-nummers.

Wil je Bewust koken zonder E-nummers ook in jouw keukenla? Laat dan op deze pagina een reactie achter en lees snel in de ‘Kerst Cadeau Week Spelregels’ hoe je kans maakt!

 

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Dick rakhorst
Door

Dick rakhorst

op 13 Dec 2011

In communicatie onderscheid maken. Niet alle E nummers zijn slecht Stevia is eindelijk goedgekeurd na 30 jaar en kan het slechte aspartaan vervangen maar heeft wel een E nr (E960 )

Julia Kang
Door

Julia Kang

op 13 Dec 2011

Ondanks dat ik een boek heb geschreven over natuurlijk eten ben ik geen keukenprinses. Hoop door dit boek ook een E-nummervrij keukenprinsesje te worden..

Julia Kang
Door

Julia Kang

op 13 Dec 2011

Ondanks dat ik een boek heb geschreven over natuurlijk eten ben ik geen keukenprinses. Hoop door dit boek ook een E-nummervrij keukenprinsesje te worden.. Dit cadeau wil ik geven aan een belgische vriendin van mij, Kathy.

Marjon
Door

Marjon

op 13 Dec 2011

Dit boek is perfect voor Natasja V. Met haar twee kinderen is het leuk en goed om zonder alle E nummers goede, simpele en snelle gerechten op tafel zet!

Petra van Waarden
Door

Petra van Waarden

op 14 Dec 2011

Dit boek zou ik graag kado willen doen aan mijn vriendin Kim die al meerdere kookboeken heeft zodat je zonder pakjes en potjes kunt koken. Daarom vind ik dit boek echt wat voor haar! Daarnaast is ze net jarig gefeest en kan ik niet op haar feest komen, dan maakt een extra kado vast wat goed! En als ik de beschrijving mag geloven staan daar geweldige recepten tussen, van kroketten naar bokkepootjes! Wie zou dat verzinnen.

Kathy Temmerman
Door

Kathy Temmerman

op 14 Dec 2011

Vermits ik sinds kort zo goed mogelijk gifvrij eet en leef,zou ik dit boek kado willen doen aan de vrouw die me tot inzicht heeft gebracht,nl.mijn mailmaatje Julia Kang.

Patricia vd Doel
Door

Patricia vd Doel

op 14 Dec 2011

Ik zou dit boek graag cadeau doen aan mijn moeder die dagelijks een lekkere maaltijd voor mij op tafel zet, maar nu nog niet zo bewust er mee bezig als ik. Ik denk dat dit kookboek haar kan laten zien dat eten zonder "pakjes en zakjes" nog lekkerder is.

Sandra
Door

Sandra

op 16 Dec 2011

Dit boek zou ik graag cadeau willen doen aan mijn vriendin Jolanda. Tijdens de opleiding tot gewichtsconsulent is zij mijn zeer enthousiaste "proef"client geweest. Graag zou ik haar op deze manier willen bedanken. Zo kan ze mijn adviezen verder uitbreiden en heerlijk genieten van gezonde voeding.

svkodc
Door

svkodc

op 17 Dec 2011

Eigenlijk wil ik dit boek cadeau geven aan mijn man... Vanwege mijn opleidingsplaats is hij degene die de laatste jaren een groot deel van het huishouden op zich heeft genomen. Binnenkort vieren we ons eerste #biologische en #E-nummervrije lustrum. Dit boek lijkt me een passend cadeau! Ik denk dat hij er erg blij mee zal zijn, aangezien hij het soms nog erg lastig vindt om in korte tijd een gevarieerde maaltijd voor ons 4en op tafel te zetten.

Meibloempje
Door

Meibloempje

op 19 Dec 2011

Eerlijk gezegd zou ik mezelf het liefst dit boek geven, want ik verzamel boeken over 'gezond' en 'natuurlijk' eten. :-) Maar... mijn zusje zal hier zeker ook in geïnteresseerd zijn, dus wil ik het boek aan haar geven.

Astrid ten Berge-Benders
Door

Astrid ten Berge-Benders

op 22 Dec 2011

Mijn beste vriendinnetje uit mijn havo-tijd (meer dan 15 jaar zijn we al vriendinnen!) maakt momenteel een erg moeilijke tijd door. Ik weet dat zij het lastig vindt om, ondanks alle nare omstandigheden waar ze nu mee worstelt, goed voor zichzelf te (blijven) zorgen. Dat gaat me echt aan 't hart :-(( Ik zie dit boekje als een extra oppepper voor haar, een extra motivatie om gezond te kunnen koken, op een manier die nauwelijks (of zelfs geen) extra moeite kost! En natuurlijk zou ik zelf ook heel graag dit boekje willen ontvangen! ;-)

Marit van Dooren
Door

Marit van Dooren

op 23 Dec 2011

Voor mijn vriendin Bianka die me vanmiddag op deze supersite heeft gewezen en helemaal enthousiast is.. èn gaat deelneemt aan de 40 dagen zonder suiker. Dit boek zou voor haar een mooie exra stimulans zijn en zorgt voor een goed vervolg! Groetjes, Marit

Smakelijck!
Door

Smakelijck!

op 09 Jan 2012

Voor degene die hier interesse in hebben: voor leuke, E-nummervrije recepten: smakelijck.blogspot.com

Pauline
Door

Pauline

op 09 Feb 2012

Misschien een leuke tip voor iedereen die zich hiermee bezig houdt. Sinds enige tijd heb ik de App op mijn telefoon (Iphone) met goede en foute E-nummers. Ik heb hier heel veel profijt van bij het boodschappen doen en zodoende hoef ik niet meer met een boekje rond te lopen. De App heet net als het boekje "Wat zit er in uw eten". Het is makkelijk weergegeven door de rode, oranje en groene kleuren.

Margo
Door

Margo

op 12 Mar 2012

Staan er in dit boek ook (veel) vegetarische gerechten? Ik ben in ieder geval enorm gemotiveerd en overtuigd door het boek van Julia Kang "100% gifvrij". Ik eet nu volledig biologisch en dit boek zou een zeer welkome aanvulling zijn!

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.