Cadeau 2 - Boek 'Bewust Koken Zonder E-nummers'

Het cadeau van vandaag is het boek ‘Bewust koken zonder E-nummers’ geschreven door Dinneke van Den Dikkenberg.

Als je bewuster met voeding om wilt gaan kun je een hele grote slag slaan door te gaan eten zonder E-nummers. Als je dit namelijk gaat doen eet je nauwelijks nog bewerkt voedsel uit pakjes, zakjes en doosjes.

Vorige maand schreef Christel al een over E-nummers en wat ze betekenen, maar dit handige boek mag zeker niet ontbreken!

Hetzelfde menu, maar met andere ingrediënten

Wil je gezonder eten, dan moet je gewoon zelf aan de slag, volgens Dinneke. In haar voorraadkast staan tegenwoordig vooral basisproducten zoals pakken meel, flessen olie, doosjes eieren en kruidenbuiltjes. E-nummervrij koken kost meer tijd, maar dat weegt niet op tegen de wetenschap dat je jezelf en je gezin een verantwoorde en echt gezonde maaltijd voor zet. Het menu hoeft niet te veranderen, alleen de ingrediënten van de gerechten.

Veel recepten om zelf lekker te koken

Zo staan er in het boek recepten voor het maken van lekkernijen als kroketten, loempia’s, pizza’s en pannenkoeken. Daarnaast ook verschillende smultoetjes en zoete tussendoortjes als bokkenpootjes, moorkoppen, sprits en slagroomtaart. Dit klinkt natuurlijk niet helemaal gezond, maar als je deze producten zelf maakt i.p.v. kant-en-klaar koopt ben je ‘gezonder’ bezig.

Dit boek hoort thuis in elke keukenla

Voor de hoofdmaaltijd kiest Dinneke voor eenvoudige recepten als kippensoep, macaroni, nasi, raapstelenstamppot en erwtensoep. In het boek staan ook nog basisrecepten voor bladerdeeg en taartbodem.

Een handig naslagwerk met in totaal 60 recepten om bij de hand te houden in je keuken.

Op de website van Dinneke kun je een handige lijst vinden met producten vrij van E-nummers.

Wil je Bewust koken zonder E-nummers ook in jouw keukenla? Laat dan op deze pagina een reactie achter en lees snel in de ‘Kerst Cadeau Week Spelregels’ hoe je kans maakt!