datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Cadeau 3: 'Gelukt, handboek voor maakbaar geluk'
10 december 2013 
3 min. leestijd

Cadeau 3: 'Gelukt, handboek voor maakbaar geluk'

Gelukkig zijn willen we allemaal wel. De vraag is echter wat geluk is. Dat is voor de een iets heel anders dan voor de ander. De definitie van geluk is eigenlijk een positieve emotie van gelukkig zijn. Het heeft te maken met hoe je het leven ervaart. Maar wat is dat nou eigenlijk? Wanneer ben je gelukkig?

En hoe komt het eigenlijk dat er zoveel mensen antidepressiva gebruiken? Terwijl toch uit recent onderzoek is gebleken dat de mensen in Nederland behoren tot de mensen die het meest gelukkig zijn ten opzichte van andere landen.

In het nieuwe boek van Albert Sonnevelt en Jessica Menheere ‘Gelukt, handboek voor maakbaar geluk’ wordt op een gemakkelijke manier beschreven wat er wetenschappelijk bewezen is wat gelukkig maakt. Het gaat uit van de positieve psychologie. Positieve psychologie gaat uit van positieve ervaringen, gevoelens of manieren.

Geluk, je hebt het zelf in de hand

Het mooie is dat je heel veel zelf in de hand blijkt te hebben. Er zijn een aantal voorwaarden om te zorgen dat er geen mislukking komt: intentie, sterke punten, routine en voelen. Belangrijk is dus dat je intentie goed moet zijn. Dat lijkt een simpele stelling, maar ik vind het persoonlijk wel een sterk punt. Als je iets moet doen en je doet dit met tegenzin, pakt het uiteindelijk minder goed uit of het kost je gewoon enorm veel energie. Ook het punt van sterke punten is een belangrijke. Hoe gemakkelijk focus je je op de minder sterke punten? Je kent het wel… Er is altijd wel wat minder goeds te benoemen en voor het gemak vergeet je je eigen sterke punten.

Keuzestress

Wat tegenwoordig ook veel aan de orde van de dag is, is de hoeveelheid keuzemogelijkheden. We kunnen zoveel kiezen dat we daardoor juist stress ervaren. Ik zeg altijd dat het fijn is om ook te weten wat je niet wilt. Daarmee beperk je voor jezelf de keuzemogelijkheden al. Daardoor blijft er minder over om te kiezen en help je jezelf hier ook weer mee.

Vertrouwen, acceptatie en dankbaarheid

Verder zijn de volgende waarden belangrijk: vertrouwen, acceptatie en dankbaarheid. Vertrouwen is een belangrijke, omdat je zonder vertrouwen eigenlijk iets gaat doen terwijl je van binnen niet het idee hebt dat het goed gaat komen. Acceptatie heeft alles te maken met de bekende zin “life goes on“. Hoe hard dit ook klinkt, het is wel waar!

En dankbaarheid is eigenlijk een mooi begrip. Sinds kort gebruik ik een klein notitieboekje waarin ik per dag schrijf waarvoor ik dankbaar ben of die ik niet wil vergeten. Dit kan iets heel kleins zijn, zoals een mooi cijfer voor een toets, of een mooie uitspraak van een van mijn kinderen…

Laat je inspireren

Mooi aan het boek ‘Gelukt, handboek voor maakbaar geluk‘, zijn de persoonlijke verhalen van mensen die geïnterviewd zijn over geluk en wat hen gelukkig maakt. Erg inspirerend om te lezen! Verder staan er opdrachten in, waardoor je zelf aan de slag kunt met de tekst die je net gelezen hebt. Geluk is beschreven voor haalbaar geluk, praktisch geluk, zinvol geluk, menselijk geluk en fysiek geluk.

Mijn geluk

Wat mij persoonlijk gelukkig maakt: een gezellige middag met mijn kinderen, een mooi cijfer voor de cursus die ik momenteel volg, een gezellige middag of avond met vrienden, een mooie zonsopgang, en het ontdekken van iets nieuws door een van mijn kinderen, waardoor ik er ook weer met andere ogen naar ga kijken.

Ik ben ook wel benieuwd wat jou gelukkig maakt!

Win het boek ‘Gelukt, handboek voor maakbaar geluk’

Miss Natural mag tijdens de Kerst Cadeau Week 5 exemplaren van het boek ‘Gelukt, handboek voor maakbaar geluk’ t.w.v. €17,95. Wie verdient volgens jou alle geluk van de wereld?

Laat onder dit artikel weten aan wie jij dit boek cadeau zou willen geven en wie weet is die persoon straks een van de winnaars!

Laat op deze pagina jouw reactie achter en lees snel de Kerst Cadeau Week Spelregels om te zien hoe je kans maakt!

Aan wie wil jij dit cadeau weggeven?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
nicole
Door

nicole

op 10 Dec 2013

Voor mijn vriendin zodat ze meer op de kleine dingetjes in het leven gaat letten en ook eens tijd neemt voor zichzelf . Heeft ze dubbel en dik verdiend na een zwaar en bewogen jaar :-)

Vief
Door

Vief

op 10 Dec 2013

Ik heb bij Sonnevelt (het instituut van Albert) een opleiding gevolgd en mij heeft het heel veel begracht. Dit boek staat vast ook weer voor zo'n mooi groeiproces wat leid naar jezelf en daarmee geluk en dat gun ik mijn lieve vriendinneke ook ontzettend. Ze zit zo vast in haar 'niet fijn zijn' en dat doet me zo'n verdriet. Ik gun haar alle geluk en blijheid van de werled en hoop dat dit boek haar wat handreikingen kan bieden

Gerda
Door

Gerda

op 10 Dec 2013

alle geluk...wie verdient dat nou niet..iedereen gun ik dat! en mezelf ook al weet ik niet altijd wat nou echt gelukkig maakt..???

Olivi
Door

Olivi

op 11 Dec 2013

Weer voor mijn vriendin. Het is haar gelukt om door gezonde keuzes te maken een boel af te vallen en het eraf te houden. Nu zou het nog fijn zijn als het haar gaat lukken om in te zien wat een prachtmens ze is en dat niets of niemand haar in de weg staat om dat te bereiken wat ze wil. Met 'Gelukt' krijgt ze in ieder geval de juiste tools in handen en zal het haar ermee lukken.

Kim
Door

Kim

op 11 Dec 2013

dit boek gun ik een goede vriendin van mij! ze heeft het momenteel wat moeilijk en ziey door bomen het bos niet meer, misschien laat dit boek haar wat meer focus zien. en graag leen ik het boek als zij hem uit heeft gelezen :-D

Vanessa
Door

Vanessa

op 13 Dec 2013

Mijn bedrijf staat in het teken van geluk dus dit onderwerp ligt mij na aan het hart. Uiteindelijk gun in natuurlijk iedereen alle geluk van de wereld maar voor nu in het bijzonder mijn tante omdat ik haar zie worstelen om geluk in haar leven toe te laten. Ik zou haar hele graag weer helemaal gelukkig zien!

Linda
Door

Linda

op 13 Dec 2013

Mijn zusje! Een baan verliezen na ontvangst van de sleutel van een nieuwe woning, een bruiloft moeten afzeggen en nu na een jaar nog niet klaar met klussen (lekkages...). Als iemand het kan gebruiken is zij het wel!

Miranda
Door

Miranda

op 14 Dec 2013

Voor mijn broer.Hij leeft alleen met 3 kinderen werkt met diensten.Ik gun hem al het geluk van de wereld met veel plezier,humor,vrijheid en liefde.

Maxime
Door

Maxime

op 15 Dec 2013

Ik zou dit cadeau erg graag aan mijn vriendin geven. Zij kan wel wat positieve psychologie gebruiken!

Annet
Door

Annet

op 16 Dec 2013

Na veel vallen en opstaan na het overlijden van mijn vader, zou ik graag dit boek lezen om te zien waar anderen hun geluk uit halen. Ik hoop dat dit als inspiratie kan dienen om weer helemaal te kunnen genieten van het leven.

Mari
Door

Mari

op 16 Dec 2013

Hallo, Dit mooie boek 'Gelukt, handboek voor maakbaar geluk' wil ik graag cadeau doen aan mijn lieve vriendin. Een moment van positieve inspiratie :-)

Wendy
Door

Wendy

op 16 Dec 2013

Ik zou dit boek graag aan mijn vriend geven Hij heeft een heel heftig verleden en doet er in mijn ogen alles aan om op een goede manier vooruit te komen Helaas lijkt het soms alsof het hem niet gegund is, dus zou het boek misschien hierbij kunnen helpen

Encarnita Rodriguez
Door

Encarnita Rodriguez

op 16 Dec 2013

Voor een lieve moeder van een vriendje van mijn zoon die ondanks alle dingen die ze niet meer kan door een ziekte die ze heeft altijd met een open armen voor anderen klaarstaat.

Anne
Door

Anne

op 18 Dec 2013

Ik zou dit boek ontzettend graag cadeau willen doen aan een vriendin, die op dit moment een beetje met zichzelf in de knop zit. Zij kan zeker wel wat geluk gebruiken, dus dit boek zou haar daar zeker bij kunnen helpen. Daarnaast zou ik het boek zelf ook een keertje willen lezen ;-)

Rita
Door

Rita

op 19 Dec 2013

Dit boek zou ik graag winnen voor mijn dochter. Na een ongeval icm de herfst/winterperiode zit ze in een dip. Met dit boek hoop ik dat ze de positieve dingen van haar leven weer gaat inzien!

linda
Door

linda

op 21 Dec 2013

Dit boek wil ik zelf winnen, om het door te geven aan mijn beste vriendin (= geen miss natural lid) die in een dip zit. Ik hoop met dit boek dat ze sneller uit haar dip komt en het jaar 2014 positief in zal gaan! Zonder gesprekken bij een psycholoog!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading