Cholesterol is niet schadelijk!

Dr. Lenkei rondde in 1986 zijn opleiding tot arts cum laude af aan een Hongaarse universiteit. Na zes jaar als arts gewerkt te hebben keerde hij de reguliere geneeskunde de rug toe vanwege de gebrekkige resultaten. Vervolgens ging hij op zoek naar de oorzaken van deze gebrekkige resultaten.

Dit zoeken heeft geleid tot het schrijven van een aantal interessante boeken met spraakmakende onderwerpen, waaronder ‘Cholesterol is niet schadelijk‘. Als arts met eenzelfde soort achtergrond als dr. Gábor Lenkei mocht ik het boek lezen en er een recensie over schrijven voor Miss Natural.

De cholesterol-theorie ontkracht

Cholesterol is niet schadelijk‘ is een overzichtelijk en duidelijk geschreven boek, dat niet alleen de gaten en kieren van de heersende cholesterol-theorie blootlegt, maar ook een zeer belangrijke oorzakelijke factor van aderverkalking aan het licht brengt.

In het boek wordt het belang van cholesterol uitvoerig uitgelegd. Hiermee maakt dr. Lenkei duidelijk hoe onlogisch het is om cholesterol als gevaarlijke stof te zien. Hij maakt korte metten met de algemeen geaccepteerde verklaring voor het ontstaan van een verhoogd cholesterol.  Ook belicht hij het ontstaan en de instandhouding van de cholesterol-theorie. Er is een reden dat zo ongeveer de halve westerse bevolking aan de cholesterolremmers zit en dat heeft niets met onze gezondheid te maken!

Cholesterol als oplossing

Hier laat dr. Lenkei het niet bij. Hij doet uit de doeken wat bij het ontstaan van aderverkalking een factor is die over het hoofd gezien wordt. Een factor die eenvoudig te behandelen is, als de huidige theorie losgelaten wordt.  Dr. Lenkei maakt duidelijk dat cholesterol juist een oplossing is van het lichaam en niet het probleem. Dit is een erg schokkende ontdekking. Ik weet zeker dat je je zult afvragen waarom deze informatie niet bij alle artsen bekend is.

Overtuigend boek over cholesterol

Drie jaar geleden wilde ik mijn allereerste artikel schrijven over hoe je met gezond eten en beweging je cholesterol kon verlagen. Hierbij werd ik geleid door het heersende dogma waar dr. Lenkei over schrijft: een hoog cholesterol betekent een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Tijdens mijn zoektocht naar informatie over cholesterol kwam ik tot de verbazingwekkende ontdekking dat cholesterol helemaal niet het probleem is. Sindsdien heb ik diverse boeken gelezen over vetten en cholesterol. ‘Cholesterol is niet schadelijk’ biedt, klein als het is, toch weer een andere invalshoek. Het licht slechts een tipje van de sluier op van het hele cholesterol-verhaal, maar dit tipje is al overtuigend genoeg om je visie op cholesterol volledig bij te stellen.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die zelf kampt met hart- en vaatziekten of bij wie het in de familie of kennissenkring voorkomt. Het is ook echt een boek wat iedere arts zou moeten lezen. Het is het begin van de ontdekking van de waarheid!

Win het boek ‘Cholesterol is niet schadelijk’

Miss Natural mag vijf exemplaren weggeven van het boek van dr. Gábor Lenkei. Heb jij te kampen met een cholesterolprobleem, of iemand in jouw omgeving? Ben je arts of gewoon heel erg geïnteresseerd? Laat in een reactie onder dit artikel weten waarom je kans wilt maken op ‘Cholesterol is niet schadelijk‘ en wie weet ligt het binnenkort wel bij jou in de brievenbus.

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt hier gratis lid worden.

Denk jij dat cholesterol schadelijk is?

De 5 winnaars zijn geworden:

Gonny, Marieke van de P., Angela H., Stef en Valentine. Gefeliciteerd! Jullie krijgen het boek ‘Cholesterol is niet schadelijk’ van dr. Lenkei thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen  via het contactformulier van Miss Natural.