Darm EHBO, eerste hulp bij darmproblemen

Naar schatting 10 tot 20 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van aanhoudende buikklachten: een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of juist verstopping. De klachten leiden vaak ook tot andere problemen zoals vermoeidheid, onder- of overgewicht.

Gezonde darmen zijn het startpunt voor een goede gezondheid. En dat is precies de reden waarom Marieke Lebbink en Katinka Huiskamp het boek DarmEHBO hebben geschreven, vol met tips en informatie om je te helpen zoeken naar een oorzaak en een oplossing.

Veel oorzaken van buikklachten

Voor die veelvoorkomende buikklachten kunnen allerlei oorzaken zijn: van te veel eten tot een maag- of darmziekte. Veel mensen lijden aan het ‘Prikkelbare Darm Syndroom‘ (PDS). Anderen reageren overgevoelig op bepaalde stoffen uit het voedsel, zoals lactose of gluten, en krijgen daar weer darmproblemen van.

Op zoek naar de oorzaak

Het boek ‘ DarmEHBO‘ helpt je om stap voor stap de oorzaak op te sporen en er iets aan te doen. Zo bevat het boek bovendien diverse voorbeeldmenu’s om je darmen gezond te eten. Het boek heeft ook een bijbehorende website, waar je terecht kunt voor meer tips, recepten en downloads.
DarmEHBO vormt ook in de praktijk van de behandelend arts of diëtist een waardevolle aanvulling met tal van nuttige adviezen voor de patiënt.

DarmEHBO bevat:

  • eerste hulp bij maag- en buikklachten
  • menuplan bij verstopping en diarree
  • 50 pagina’s inspiratie voor gezond eten en koken
  • slimme tips en recepten voor een fit gevoel
  • toiletgeheimen
  • probiotica: welke helpen?
  • tips en productkeuzes bij voedselovergevoeligheid
  • ontspanningsoefeningen
  • en meer…

Natuurlijk spreekuur over DarmEHBO: zorg voor darmzinnige feestdagen!

December feestmaand! Maar dat geldt niet voor iedereen. De één weet niet wat hij moet eten vanwege een gevoelige buik. De ander ziet op tegen het alleen zijn of de familieverplichtingen. Wist je dat emotionele spanningen zich kunnen uiten in buikklachten?

Op maandag 25 november is Marieke Lebbink van 20:30 tot 21:30 uur te gast tijdens het Natuurlijk Spreekuur van Miss Natural, waar je al je vragen kunt stellen over darmen, buik- en maagklachten. Dit webinar is gratis live te volgen vanaf je eigen pc. Wil jij ook zonder opgeblazen buik en vervelende wc-bezoekjes de feestdagen door komen? Meld je dan zeker aan!

Marieke Lebbink is een van de schrijfsters van DarmEHBO, maar ook orthomoleculair diëtist, natuurvoedingsconsulent en darmtherapeut. Zij heeft 22 jaar werkervaring als thuiszorgdiëtist en in haar praktijk. Marieke is gespecialiseerd in voedselovergevoeligheden en maag-darmklachten en werkt samen met huisartsen, allergologen en Maag-Darm-Leverartsen.

Bekijk het Natuurlijk Spreekuur over DarmEHBO

Het Natuurlijk Spreekuur over DarmEHBO is hier (na inloggen) terug te kijken.

Win het boek ‘DarmEHBO’

Miss Natural mag 5 exemplaren weggeven van het boek ‘Darmehbo’ van Marieke Lebbink en Katinka Huiskamp. Wil jij ook op zoek naar de oorzaak van je maag- en/of buikklachten en er wat aan doen? Laat in een reactie onderaan dit artikel weten waarom en wie weet ligt het boek binnenkort wel bij jou op de mat!

De 5 winnaars van het boek ‘DarmEHBO’ zijn bekend gemaakt tijdens het Natuurlijk Spreekuur; Mirjam, Bianca, Linda, Jildou en Anja gefeliciteerd! Jullie ontvang het boek thuis.

Heb jij vaak last van buikklachten?