datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De 5 leukste plekken om op Fietsvakantie te gaan deze zomer + Veiligheid onderweg
21 juli 2020 
5 min. leestijd

De 5 leukste plekken om op Fietsvakantie te gaan deze zomer + Veiligheid onderweg

Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid tijdens een fietsvakantie. Als vakantievierende fietstoerist bepaal je je eigen tempo. Je kunt op elk gewenst moment afstappen om een foto te nemen of gewoon van het uitzicht te genieten, hobbel vrijelijk door steden of over bospaadjes en ga niet moeizaam op zoek naar een parkeerplaats om een brood te kopen in een drukke winkelstraat. Met de fiets reizen biedt tal van voordelen, nog afgezien van de gezonde lichaamsbeweging. Maar hoe pak je dat nou het beste aan, zo’n fietsvakantie? Wat voor fiets kies je en wat moet je allemaal meenemen?

1. Op de fiets van Zuid-Limburg naar Achterhoek

Voor een fietsvakantie kun je natuurlijk gewoon in Nederland blijven. De fietspaden zijn er goed en zeker in het zuiden van Nederland heb je een mooi variërend en uitdagend landschap. Deze fietsroute start in het zuidelijkste puntje van Nederland. Over Limburgse kalkplateaus, door ingesleten beekdalen en langs hellingbossen, graften en kastelen fiets je richting de uiterwaarden van de Maas en het witte stadje Thorn. Vanuit dit voormalig vrouwenvorstendom rijd je via fraaie natuurgebieden, waar grote grazers hun werk doen, een landschap van broekbossen en oude boerenhoeven binnen. Door het ‘Honderd-bekenland’ gaat het verder naar de Gelderse grens en een klim door het Zevendal brengt je bovenop de stuwwal die een prachtig panorama over het Rijk van Nijmegen biedt. Je daalt af naar de Ooijpolder en fietst langs de bloemrijke uiterwaarden van de Waal en natuurgebied ‘de Millingerwaard’ richting Achterhoek. Bij Lobith steek je de Rijn over richting ‘s Heerenberg. De stuwwallen aan deze zijde bieden een laatste uitzicht over het Rijndal, waarna je afdaalt en het kleinschalige landschap van Oost-Nederland binnenrijdt. Nog één schitterende etappe door het glooiende, rustieke Montferland en deze eerste Fietserpad-etappe zit erop. Een fietsklassieker in eigen land waarbij je kunt overnachten in fijne, kleinschalige accommodaties.

Bron: SNP Natuurreizen

2. Fiets van Amsterdam naar Parijs

Wat ga jij doen deze zomer? Nou, ik fiets naar Parijs! Dat klinkt al helemaal goed toch? De droomreis voor elke fietsliefhebber! Vanaf de Amsterdamse grachten tot onder de Eiffeltoren in Parijs. Twee wereldberoemde, historische steden: begin- en eindpunt voor een onvergetelijk tocht door 3 verschillende landen. Deze unieke route voert je door een variatie aan landschappen, langs betekenisvolle monumenten en historische stadjes als Gouda, Gent, Senlis… een tocht die je in 12 dagen kunt maken. Een ware belevenis beginnend van het waterrijke Nederland met zijn perfecte fietspaden, via de middeleeuwse steden in België, naar het schitterende Frankrijk met als eindbestemming ‘de lichtstad’ Parijs. En wat nou beter dan ook nog te mogen fietsen door de landen die bekend staan om hun eten, bieren en wijn!

Bron: FietsRelax

3. Fietsen met kinderen aan de Oostzee: actief, avontuur en strand

Heerlijk fietsen met kinderen aan de Oostzee in Duitsland. Misschien is dit wel het mooiste stukje kust van Duitsland. Deze fietsvakantie heeft lekkere korte etappes, zodat je volop tijd hebt om de omgeving te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een boottocht op de Warnow en maak kennis met de planten en dieren in Naturmuseum Darsser Arche. In het OZEANEUM in Stralsund sta je oog in oog met een walvis op ware grootte. Een bezoek aan het tropische zwembad Hansedom in Stralsund behoort ook tot de mogelijkheden. Gemakkelijke fietstocht, korte etappes speciaal voor een fietsvakantie met kinderen.

Bron: Fietsvakantie Duitsland

4. Devon Coast to Coast Fietsroute voor het gezin

De Devon Coast to Coast is de best ontwikkelde fietsroute van Zuid-Engeland. Fietspaden op voormalige spoorlijnen zoals de Tarka Trail, Granite Way, Drake’s Trail en Plym Valley Way maken het mogelijk om van de prachtige heuvels van Devon te genieten zonder al te veel klimwerk. Met name voor gezinnen met kinderen is het de perfecte introductie tot een fietsvakantie in het buitenland. De route is gemakkelijk zelfstandig te fietsen en te organiseren met onze engelstalige routegids.

De  route heeft een totale lengte van 130-190 km, afhankelijk van de route opties. De complete Devon Coast to Coast Fietsroute begint in Ilfracombe aan de noordkust en eindigt in Plymouth aan de zuidkust. De meeste mensen fietsen alleen het gedeelte tussen Barnstaple en Plymouth, omdat dit goed te bereizen is per trein. Van Ilfracombe tot Barnstaple volg je de prachtige kust van Noord Devon, met de iconische surfstranden van Woolacombe en Saunton en het beroemde South West Coast Path wandelpad.

Bron: Fietsen in Engeland

5.  Fietsen in het heuvelige Oost-Jutland

Als fietser in Denemarken ben je de koning te rijk. De vele stille fietspaden leiden je door sprookjesachtige landschappen en langs romantische dorpjes. De hoogste toppen zijn nog lager dan in Nederland en voor iedereen te beklimmen. Start je fietsvakantie in bruisend Aarhus (spreek uit als oorhoes), in 2017 de culturele hoofdstad van Europa. Je hotel ligt in de veertiende eeuwse wijk Qartier Latin. Door de aanwezigheid van de vele studenten hangt er een aangename sfeer in de stad. Vanuit de stad ben je binnen een kwartier in de bossen, op het strand en bij één van de vele meren die Aarhus omringen. Voel de wind in je haren, proef het zout op je huid en pluk bosbessen langs het fietspad. Maar ontdek ook fascinerende musea en de hippe Deense keuken. Peddel over een oude spoorlijn naar het unieke duingebied Vrads Sande in het binnenland van Jutland. Steek over naar het in alle opzichten groene eiland Samsø. Hier fiets je langs ongerepte stranden en vredige dorpjes waar je lokale producten koopt op de markt.

Bron: SNP Natuurreizen

Tips veilig op fietsvakantie

Tot slot nog enkele tips om goed voorbereidt en vooral veilig op fietsvakantie te gaan. Waar moet je aan denken?

Een fijne fiets!

Uiteraard kun je op elke fiets een vakantie houden, maar een fiets met versnellingen (tenminste 7) maakt een tocht wel aangenamer.

Een goed fietsslot

Een gestolen fiets op vakantie is natuurlijk niet handig. Een goed fietsslot van Slotenspeciaalzaak kenmerkt zich door de veiligheid die het geeft aan de gebruiker. Vandaar dat Stichting ART, dit onderverdeeld in ART keurmerken. Deze sloten worden onderheven aan een fietsslot test. ART 2 sloten zijn in de meeste gevallen voldoende voor de diefstalverzekering, maar vraag dit voor de zekerheid altijd na bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Is een Fietshelm verplicht?

Een helm op de fiets is niet in alle landen verplicht, maar zeker met kinderen, wel aan te raden.

Fietstassen en andere bagage

Je kunt heel veel meenemen op de fiets, als je het maar goed inpakt (waterdicht!). Kies ervoor om alles in plastic zakken in te pakken, maar daarmee loop je het risico dat het gaat scheuren. Beter zijn goede, stevige waterdichte fietstassen die tegen een stootje of een onverwachte valpartij kunnen. Je hebt voortassen en achtertassen, gezamenlijk houden ze je fiets in balans. Zoek je stevige fietstassen, heb je de keuze uit drie merken die goed verkrijgbaar zijn: Ortlieb, Vaude en Agu. Het Duitse merk Ortlieb staat bekend om zijn degelijke kwaliteit en waterdichtheid, en veel wereldfietsers geven aan dit merk de voorkeur.

Uiteraard bestaat uit een goede voorbereiding ook uit uitgerust op de fietst stappen. Dus zorg voor voldoende rustmomenten en luister naar je lichaam.

Ga jij dit jaar op fietsvakantie of heb je ooit al een mooie fietsreis gemaakt?
Laat het weten in een reactie en inspireer anderen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading